Tanskan työministerikö hallitusneuvotteluihin: miten työttömyys alenee kolmeen prosenttiin?
Työmarkkinoiden mallimaassa Tanskassa työttömiä on nyt alle kolme prosenttia, kun Suomen työttömyysluku on 6,6 prosenttia.
Miten saisimme vähennettyä työttömyyttämme, koska Kokoomuksen Petteri Orpon vetämien hallitusneuvottelujen taloussuunnitelmat perustuvat työllisyyden ja tuottavuuden nousuun. Jos tämä ei toteudu, niin kaikilta muiltakin osa-alueilta romahtaa pohja.
Kun talous ja sen paraneminen on neuvottelujen kovinta ydintä, niin kaikki mahdollinen on tehtävä työttömyyden vähentämiseksi. Neuvottelijoiden onkin aiheellista paneutua hyvin perusteellisesti Tanskan työmarkkinoihin niin teoriassa kuin käytännössä ja selvittää, mitä, miten ja missä ajassa sen osa-alueita, joita ei ole mukana meidän työmarkkinamallissa, voitaisiin ottaa käyttöön myös meillä.
Tämä onnistunee parhaiten, jos Tanskan työministeriä olisi mahdollisuus kuulla hallitusneuvottelujen taloustyöryhmässä niin Suomi-Tanska-yhteistyön kuin myös laajemmin Pohjoismaiden keskinäisen yhteistyön hengessä.
Pidetään peukkuja, että viimeistään Juhannuksena voimme saunoa Petteri Orpon johtamassa Isänmaassamme!
Seppo Mäkinen
LKT
Vaikuttaa siltä, että Tanskasta voisi ottaa mallia monessakin asiassa. Siellä on kai ollut paremmat hallituspoliitikot kuin meillä, joten eiköhän yksin tein kutsuta koko Tanskan hallitus neuvonantajiksi Suomen hallitusneuvotteluihin.
Ilmoita asiaton viesti
HV Jari
Erinomainen ajatus!
Erasmus+ on Euroopan unionin koulutuksen, nuorisoalan sekä urheilun ohjelma.
Sen kautta myös korkeakoulujen ja yliopistojen opettajat voivat hankkia uutta tietoa ja oppia jossain toisessa EU-alueen yliopistossa toimien samalla myös opettajina.
Pohjoismaiden hallitusten käyttöön voitaisiin luoda ikioma Erasmus-ohjelma, joka mahdollistaisi ministeri- tai jopa hallitusvaihdotkin pohjoismaiden kesken.
Tällä hetkellä Suomi taitaa olla oppijan osassa Pohjoismaisessa hallitustyössä eikä meillä ole tarjota osaamisen lisäarvoa, Ehkäpä nimenomaan taskalaisministerit saataisiin houkuteltua Suomeen erikoisvaihtoeduin, jotka voitaisiin sopivasti tarjoilla Suomen Tanskaa monipuolisemman luonnon kera.
SM
Ilmoita asiaton viesti
Onkos ne Tanskan hallituksen jäsenet niitä sosialisteja, kun niin hyvin osaavat?
Ilmoita asiaton viesti
Mette Frederiksenin hallitus oli Tanskan kuningaskunnan 78. hallitus. Frederiksenin hallitus aloitti toimintansa 27. kesäkuuta 2019, kevään 2019 kansankäräjävaalien jälkeen. Frederiksenin hallitus oli vähemmistöhallitus, joka koostui ainoastaan sosialidemokrateista.
Ilmoita asiaton viesti
Mitäpä jos ottaisimme mallia Italiasta? Laistetaan verojen maksu jokaisessa mahdollisessa paikassa ja hommataan se kuuluisa ’joku muu’ rahoittamaan elämäämme.
Ilmoita asiaton viesti
Loisto idea!
Kreikkalaiset osaavat tuon taidon myös. Jotkut kansalaiset ovat onnistuneet rikastumaan jopa laivanvarustajiksi ja eräs nai sitten sen komian lesken
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän Tanskan työllisyydenhoidon hintalappu ole ainakin kaksinkertainen verrattuna Suomen vastaavaan. Eikä juurikaan kannata rahallakaan työllistää kun ei ole töitä mitä teettää.
Ilmoita asiaton viesti
Jos töitä tehdään jo paljon, ja sillä ei eletä riittävästi… tätä varten tarvittaisiin lisää väkeä, jotta ansaittaisiin paremmin, tai että työt tulisi tehtyä.
Onko tuossa jotain hassua?
Tietty väestö jos tekee mitä voi… miten elantoa tarvitsee ajatella saatavaksi enemmän, ja tuloksia?
Jos porukka entisestään isompi… mikä on tilanne tällaisen jälkeen?
L…
Jenkit käsittänyt maana, joka hakee kaikenlaista tarvittavaa muualta… eikä tarve mihinkään vähene siitä. Ehkä ongelmat vain lisääntyy ajan myötä, sielläkin, ellei ongelmia voida lievittää entistä tehokkaammin (samalla periaatteella).
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä päättelysi on varsin ymmärrettävä ja loginen:” tarvitaan lisää väkeä, jotta työt tulisi tehtyä”.
Singaporessa on niin valtavasti tekemätöntä työtä, että monet asukkaista tekevät kahta työtä makssakseen lastensa koulunkäynnin. Lähde: Taxi matkalla kentältä hotelliin.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös yksilötkin ole taipuvaisia tuollaiseen toimintahirmuiluun, mitä yhteiskunnissa näyttäs olevan tarve, vai kumpi noista on pahempi, tai parempi.
Sopiva konteksti,… ja tilanne on jees. Toisin, ja olisi syytä tarkistaa se, mitä on kohtuus, ja ennenkaikkea… tuleekohan tehtyä ne asiat, jotka kuuluu… ja jos ei, minkähän vuoksi ei.
Näissä voi arviot lähteä hyvin samalta viivalta, sen verran eri oloita kun ollaan, vaikka toisaalta, aika lailla kai yhdenlaisia, mitä vaatimuksiin tulee.
Ketä osoittaa.
Ilmoita asiaton viesti
Jos kaikki tarpeelliseksi katsotuista töistä osa jää tekemättä, niin asiat säätyvät itsestään tasapainoon. Vähemmän palkaa, vähemmän veroja ja vähemmän rahaa etuuksiin. Sitä kautta jotkut kansalaiset saattavat hakeutua työelämään pitkin hampain ja tilanteeseen tulee korjausliike. Aikavastetta en osaa arvioida.
Ilmoita asiaton viesti
Ei paha.
Näitä voi tehdä tällä tavoin… eikä kyseessä tarvitse ajatella olevan poikkiteloisuus, tai jokin vastaus (pukaruus).
Luonnollisuuden löytymiselle voi jättää tällä tavoin tilaa, etenkin jos luottamusta muuten on.
Ilmoita asiaton viesti
Kun yhteiskuntaa kohtaa jokin poikkeava tilanne joka muuttaa asioita ”väkivalloin”, niin tilanne korjautuu ajanmittan uuteen tasapainoon.
Nuo valtiovallan väkisin tehdyt korjaukset eivät kovin hyvin toimi pitkän päälle. Esimerkkinä raha, joka on otettu velaksi.
Ilmoita asiaton viesti