Tarvitsemme tervepäisen presidentin, jolla on hyvä itsetunto, kyky luovaan ajatteluun ja vahva isänmaallisuus

Olen seurannut poliittisten toimittajien ja erilaisten viestintäasiantuntijoiden arvioita presidenttiehdokkaista iho kananlihalla: emme ole valitsemassa kielineroa, ammattipuhujaa, temppumestaria tai edustavaa tyhjäpäätä Isänmaamme presidentiksi, vaan tervepäisen suomalaisen, jolla on hyvä itsetunto, kyky moniuloitteeseen luovaan ajatteluun kyetäkseen ratkaisemaan pöydälleen tulevia mutkikkaita kansainvälisiä ongelmia, hyvä paineensietokyky ja vahva Isänmaamme arvostus.

Saamani käsityksen mukaan kenelläkään näistä median ihmisasiantuntijoista ei ole mitään koulutusta nähdä julkisivun taakse. Tyypillinen näiden kvasiasiantuntijoiden edustaja on Iltalehden pääkirjoitustoimittajana ja politiikan toimittajana työskentelevä journalistiikasta tohtoriksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 2014 väitellyt Kreeta Karvala, joka näki kaltaistensa lailla entisen pääministerimme Sanna Marinin todelliset tavoitteet ja persoonan vasta tämän erottua eduskunnasta kaksi kuukautta eduskuntavaalien jälkeen ja myytyä sielunsa ja aatteensa kapitalistille siirtymällä Britannian entisen työväenpuolueen Tony Blairin perustaman säätiöpohjaisen  –  veroa maksamattoman  –  instituutin palvelukseen.

Ostin vuonna 1987 ensimmäisen tietokoneeni ryhtyessäni tekemään väitöskirjaa.  Tietokone oli MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) -pohjainen, jonka käyttäminen vaati toisenlaisia taitoja kuin sen jälkeen tullut Windows-käyttöliittymä. Vaihtaessani muistaakseni Windows 7 -konettani uudempaan tiedustelin myyjältä, miten varmatoiminen juuri markkinoille tullut Windows 8 -versio on? Kaveri tokaisi, että Windows 7 on yhtä varma kuin junan vessa! Ostin uuden koneen Windows 7 -ohjelmistolla ja olin tyytyväinen käyttäjä.

Esitän, että kaksi toiselle kierrokselle päässyttä presidenttiehdokasta julkaisisivat vapaaehtoisesti laajan terveystarkastuksensa, jossa on peruusteellisen fyysisen tarkastuksen lisäksi perusteellinen psykiatrinen arvio, jotta kansalaiset eivät joudu tekemään äänestyspäätöstään tietämättä ehdokkaiden oleellisimpia ominaisuuksia: psykofyysisiä kykyjä hoitaa menestyksekkäästi tässä huolestuttavassa maailmantilanteessa Isänmaamme presidentin psyykkisesti ja fyysisesti hyvin kuormittavaa virkaa.

Seppo Mäkinen
LKT

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu