’Tietenkin’ -Marin varasti lastemme tulevaisuuden

Tietenkin’ -Marin varasti lastemme tulevaisuuden

Pääministeri Marin käyttää tietenkin -sanaa lähes joka virkkeessään. Miksi? Kuittako hän ’tietenkin’ -sanalla sen, että hän itse ymmärtäisi sanomansa? Vai kokeeko hän puhuvansa itsestään selviä asioita, jotka hänen kuulijansa tietenkin jo tietävät? Vai molemmat tai jotain muuta?

Andy McCoy käytti yhdessä vaiheessa puheessaan lähes joka toisena sanana vulvan kansanversiota, jolla hän kai halusi korostaa olevansa tosi mies. Hanoi Rocksin hajottua McCoy kuitenkin uhosi rahapulassa menevänsä myymään anuksensa kansanversiota Amsterdamiin.

Suurempi Marin synti kuin ’tietenkin’ -sanan maneerimainen ja toistuva käyttö erittäin vuolaassa, nopeahkossa ja mitäänsanomattomassa puheessaan, jota en ole enää vuoteen yksinkertaisesti jaksanut pidempään kuunnella, on se, että hän varasti johtamansa hallituksen holtittomalla velanotolla lastemme, lastenlastemme ja vielä syntymättömien jälkeläistemme tulevaisuuden sitomalla heidät tiukasti velkareen vetäjiksi.

Tähän puuttui myös Valtion taloudellinen tutkimuskeskus, Vatt, joka moitti ankarasti hallituksen talouspolitiikkaa eduskunnan talousvaliokunnalle antamassaan lausunnossa, joka käsittelee ensi vuoden budjettiesitystä. Vatt varoittaa valtiontalouden kroonisesta alijäämästä eli jatkuvasta velkaantumisesta. Vatt toteaa lausunnossaan, että ilman päättäväisiä toimia talouden tasapainottamiseksi ”riski talouden haaksirikkoutumisesta kasvaa”.

Väittelin 39-vuotiaana avioeropoikien selviämisestä varusmiespalveluksessa verrattuna ehjien perheiden poikiin. Totesin tutkittavien selviävän rivissä yhtä hyvin kuin verrokkien, vaikka he voivat psyykkisesti verrokkeja merkittävästi huonommin. Varusmiespalvelus näyttikin olevan tutkittaville näytön paikka: heille oli tärkeää pärjätä armeijassa, silloisessa miesten koulussa, muiden lailla.

Tilastotieteilijäystäväni, joka myöhemmin teki ansiokkaan uran sosiaalipsykologian tutkijana, kehui karonkassani minun tehneen hänen opettamanaan tutkimukseni tilastolliset tietokoneajot itsenäisesti. Tähän kustoksenani toiminut psykiatrian professori tokaisi: ”Oppivainen poika!”

36-vuotiaan  Marinin kyvyistä oppia taloutta, joka on  hallituksen tärkeintä osaamisaluetta Isänmaamme hyvinvoinnin ja tulevaisuuden kannalta ja josta viime kädessä pääministeri Suomi Oy:n toimitusjohtajana vastaa, ei voi hyvällä tahdollakaan tokaista: ”Oppivainen tyttö!”

’Tietenkin’ -Marinin hallituksen harjoittamasta talouspolitiikasta antoi kirkkaan nelosen jo 16.10.2021 pankkiiri Björn Wahlroos Ylen Ykkösaamussa. Wahlroos vastasi Seija Vaaherkummun kysymykseen, mitä mieltä hän on Marinin hallituksen harjoittamasta talouspolitiikasta, tokaisemalla: ”Mistä talouspolitiikasta? Eihän hallituksella ole mitään talouspolitiikkaa!” Voiko sen selvemmin sanoa.

Taloudellisella osaamattomuudellaan  Marin varastikin nykyisten ja tulevien jälkeläistemme tulevaisuuden.

Seppo Mäkinen

Toimitusjohtaja

LKT

Lasten- ja nuorisopsykiatrian sekä psykiatrian erikoislääkäri

Psykoterapeutti

Hallinnon pätevyys

Lääkintävänrikki

+10

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu