Tuppurainen vaatii Orpolta johtajuutta ja Lindtman pälyilee taustalla – Heijastumaa SDP:n johtajuusvajeesta!
Pikkupoika on isän kanssa potkimassa palloa puistossa, kun hän huomaa kauempana ison koiran hakevan innoissaan isäntänsä heittelemää keppiä.
Pikkupoika juoksee isän luo ja haluaa syliin. Sinne päästyään Pikkupoika sanoo isälle: ”Isä, mennään kotiin. Tuo iso koira pelkää meitä!”
SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen vaati hallituksen kyselytunnilla Kokoomuksen pääministeri Petteri Orpolta Isänmaan johtajuutta, minkä konkreettinen ilmentymä Tuppuraisen mukaan olisi neuvottelujen avaaminen opposition kanssa hallituksen esittämistä työelämän uudistuksista ja opposition omista vaatimuksista.
Voihan tuota Tuppuraisen johtajuuden kaipuuta SDP:n sisällä käsitellä Pikkupojan lailla siirtämällä Tuppuraisen sisällään kokeman SDP:n johtajuuden puutteen aiheuttaman ahdistuksen pääministeri Orpon kyvyttömyydeksi johtaa Isänmaata, jolloin Tuppuraisen ymmärrettävä ahdistus SDP:n ajelehtimesta Marinin jälkeen ilman johtajuutta kuin lastu laineilla helpottuu hetkeksi Pikkupojan kokeman pelon lailla.
Itse koin kliinisessä työssäni vuosikymmeniä sitten hyvin konkreettisesti, miltä tuntuu joutua tällaisen projektiivisen identifikaation eli käänteisen samaistumisen kohteeksi, mitä tapahtuu arjessa usein, mutta mitä on vaikea tavoittaa.
Päivystysosaston pyytämänä konsultoivana psykiatrina arvioin kolmatta kertaa lyhyen ajan sisällä poliklinikalle barbituraattien yliannostuksen vuoksi joutuneen kolmekymppisen miehen jatkohoitoa. Barbituraattimyrkytysten hoito oli hänen kohdallaan vaatitunut vakavuutensa vuoksi veridialyysiä, jossa potilaan veri ohjattiin keinomunuaiskoneen läpi hengenvaarallisen barbituraattimäärän poistamiseksi verestä. Potilaalle oli tehty oikeaan ranteeseen niin sanottu shuntti: laitettu yhdysputki ranteen valtimon ja laskimon välille. Shuntista valtimoveri meni puhdistautumaan keinomunuaiseen ja palasi shuntin kautta laskimoon ja potilaan verenkiertoon.
Potilas oli isokokoinen, lievästi ylipainoinen, osittain kalju- ja silmälasipäinen mies, joka hymyssä suin tuijotti minua silmiin ja lausui rauhallisesti silmiini tiukasti ja silmiään räpäyttämättä tuijottaen: ”Ei minulla mitään ongelmia ole. Sinullahan niitä on!”
Tuntui, kuinka hän tuli hetkeksi ihon alle, mikä epämiellyttävä tunne katosi onneksi pian.
Johtaja joutuu kokemaan, sietämään ja käsittelemään päivittäin erilaisia omia sisäisiä tunteitaan sekä ulkoapäin häneen kohdistettuja monenlaisia vaateita ja kanssaihmisten tunteiden heijastumia. Mitä paremmin johtaja on perillä omasta itsestään, sinut itsensä kanssa, sitä helpompi hänen on erottaa omasta itsestä nousevat tunteet toisten tunteiden heijastumista ja pitää päänsä kirkkaana ja selkeänä ja olla provosoitumatta kun provosoidaan.
Voimia pääministeri Orpolle ja hänen ministereilleen vaativassa työssään laittaa Isänmaamme talous kuntoon opposition ja ay-liikkeen vahvasta vastustuksesta huolimatta!
Kiitos myös Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehnille, joka oli tänä aamuna Seija Vaaherkummun haastateltavana ja vastasi Vaaherkummun kysymykseen: ”Onko Suomen taloudellinen tilanne niin huono kuin hallitus väittää?” toteamalla: ”Se on vähintään niin huono.”
Seppo Mäkinen
LKT
Olipas kuivaa settiä, ajattelitko siis että ”nainen olkoon vaiti seurakunnassa?”
Ilmoita asiaton viesti
Tällaisen koordinaatiopointin voi kyllä kokea ihan asiallisestikin.
Jos TP olisi tasapuolinen, niin ulkosuhteita hoitelee, ja PM sisäisempiä asioita.
Kuvio ei näytä ihan selvältä.
Ei tarkoita, että yhteennivoja täytyisi olla joku tiettyroolinen, jos ei vaikka tähän kävisikään niin hyvin.
Näissä tulisi ehkä pyrkiä löytämään tuollainen (väliaikais)toimijuus.
Olisi jotain joskus tilanteenmukaisuuden ja todellisuudenkin hyväksi, joka on helposti avointa, myös päätöskentä toimijoita koskien.
Ei pitäs olla tosi yllätyksellinen ilmiö. Pitäskö alkaa ottaa oppia entisaikojen punabyrokratioista, jotka sentään näitten suhteen ihan alkumetreillä, eikä vertailu noinollen voi olla kuin häpeäksi.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä, blogisti kertomaa mukaellen, ”SAK tuijottaa HALLITUSTA silmiin ja sanoo rauhallisesti, ei meillä mitään ongelmaa ole, teillä tuntuu olevan”.
Todentotta, eikä edes hallituksella vaan ongelma on koko yhteiskunnalla. SAK:n aiheuttamana, ei hallitus pysäytä kuljetuksia ja satamia. Ja ongelman aiheutta yleishyödyllinen järjestö. Voitteko kuvitella ”yleishyödyllinen etujärjestö”, jonka jäsenmaksut ovat verotuksessa vähennyskelpoisia.
Ilmoita asiaton viesti
Näin totuushakuisena porvarina joudun korjaamaan, että SAK ei lakkoile – osa sen jäsenliitoista lakkoilee, mutta ei SAK näitä pysty siihen pakottamaan.
Ilmoita asiaton viesti
HV Matti
Kiitos kommentistasi!
Ay-liike taistelee olemassaolostaan ja jokapäiväisestä leivästään, mistä kärsivät eniten heidän työnantajansa, jäsenmaksunsa maksaneet jäsenet.
Kulutusjuhlat lienevät Isänmaamme kohdalta päättyneet lopullisesti, mitä monen on edelleenkin vaikea ymmärtää saati hyväksyä, vaikka Suomi Oy pyörii velkarahalla jo 17. vuotta,
Terveisin
SM
Ilmoita asiaton viesti
Mäkisen mukaan Marin on stressiä kestämätön, johtamiskyvytön, valedemari ja monta muuta.
Olisiko Mäkinen projisoimassa?
Ilmoita asiaton viesti
HV Mika
Kiitos kommentistasi!
Näytät ymmärtäneen oleellisen, vaikka laitatkin tekstisi vielä minun sanomakseni.
Terveisin
SM
Ilmoita asiaton viesti
Mäkisen päivän lukema: 145/95.
Ilmoita asiaton viesti
HV Pasi
Kiitos!
Terveisin
SM
Ilmoita asiaton viesti
Verenpaine ?
Ilmoita asiaton viesti
Mikä paine on kyseessä, sitä en tiedä, mutta se kasvaa päivä päivältä…
Ilmoita asiaton viesti
Tytöt tuppaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tytti Tuppuraisella on vaikeaa. Kuten myös Krista Kiurulla. Heidän on vaikeaa odottaa ministeripestiä, joka lankeaa heille jos/kun Orpon hallitus kaatuu.
Niin ja pitäisi selvitä arasta ja epävarmasta Antti Lintdmanista, joka opettelee naurettavuuteen asti jämäkkyyttä. Katsokaa vaikka Antin puheita eduskunnassa nyt ja verratkaa aikaisempiin.
Siinä sitä tanner tömisee kun Tytti Tuppurainen ja Krista Kiuru ottavat joskus yhteen siitä, kumpi on SDP:n alfanaaras.
Ilmoita asiaton viesti