Ylen Jokinen: ”Luottamukseni HS:n ja IL:n journalismiin on alhainen.” – HS:n kohdalla olen samaa mieltä

Ylen vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen on todennut HS:n 28.3.2024 julkaistun jutun ”Ylen päätoimittaja syyttää lehtiä” mukaan Iltalehdelle seuraavasti: ”Luottamukseni Iltalehden ja Hesarin journalismiin on tällä hetkellä sangen matala.”

HS:n vastaava päätoimittaja Erja Yläjärvi avaa samassa jutussa HS:n Jokiseen liittyviä prosesseja muun muassa seuraavasti: ”Emme ole syyttäneet Yleä vaan kuulleet Jouko Jokista Aamulehden entisenä päätoimittajana.” Ja edelleen: ”Olemme uutisoineet Ylen sisällä heränneestä kritiikistä [Jokista kohtaan] osana normaalia juttuprosessia.”

Itse olen kerran antanut HS:n toimittaja Jarmo Huhtaselle 19 minuutin puhelinhaastattelun Suomenmaan 20.10.2021 julkaisemasta mielipidejutustani ”Voimmeko enää luottaa pääministerimme harkinta- ja arviointikykyyn maamme asioiden ylimpänä hoitajana?”, jossa toin esille vakavan huoleni pääministeri Marinin kyvyistä ja voimista hoitaa menestyksekkäästi ja Suomen tulevaisuuden eduksi Isänmaamme vaikutusvaltaisinta virkaa. Huhtaselle annoin puhelinhaastattelussa vahvat perustelut huolelleni, jotka hän kuittasi epäjournalistisesti ja erittäin Lööppi-hakuisesti ”So What?”-kommentillani, joka oli vastaukseni Huhtasen kysymykseen, mitä mieltä olin silloisen Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäen puhelinhaastattelussa Huhtaselle antamasta ja HS:n samassa jutussa haastatteluni kanssa julkaisemasta sekavasta mielipidejuttuni kommentoinnista.

Huhtasen julkaisemassa puhelinhaastattelussani ei mainittu sanallakaan antamiani vahvoja perusteluja huolilleni Marinin kyvyistä ja voimista hoitaa virkaansa. Samat asiat oli juttuni julkaisun jälkeen tuotu esille myös Ylen kolmen kokeneen toimittajan tekemässä raportissa, jossa he olivat tuoneet esille Marinin poliittisen lähipiirin huolta Marinin jaksamisesta. Tätä juttua ei Huhtanen ollut kuulema vielä ennättänyt lukea, mutta lupasi tehdä sen lopetettuamme puhelinhaastattelun.
Suomenmaan mielipidejuttuni pääsi myös JSN:n arviotavaksi ja sai vapauttavan päätöksen JSN:ltä äänin 10-3.

Jos HS:n toimittaja Jarmo Huhtanen olisi nähnyt metsän puilta ja kyennyt olemaan ajan hermolla, niin hänellä olisi ollut tuhannen taalan paikka ja tilaisuus tehdä Elämänsä Juttu eikä vain viikon lööppi.

Varsin pian juttuni julkaisun jälkeen Marinin huolta aiheuttava kohellusmainen toiminta alkoi lisääntyä ja Marin sai kansainvälisessäkin mediassa ”Bile Pääministeri” -nimen ja -maineen.
Marinin ura poliitikkona kulminoitui äänestäjiensä pettämiseen ja poliittiseen takinkääntöön: kaksi kuukautta vaalien jälkeen Marin erosi kansanedustajan toimesta ja siirtyi vasemman laidan sosialistista ja ilmastoaktivistista suihkareilla maailmaa kiertäväksi konsultiksi kapitalisti Tony Blairin Instituutin palvelukseen.
Kahdessa tunnissa lennolla Helsinki-Lontoo Marin teki täydellisen muodonmuutoksen,
metamorfoosin demarista valedemariksi eli kapitalistiksi. Toivottavasti Marin kokee vihdoinkin tulleensa omaksi itsekseen, missä monella demarilla on ymmärrettävästi edelleen paljon pureskeltavaa ennen kuin petos ja aatemuutos menevät kurkusta alas.

Eräs 25-vuotias fiksu ja hyvin koulutettu nuori nainen tokaisi Marinin poliittisesta urasta: ”Eihän Marinia valittu pääministeriksi edistämään omaa uraansa vaan hoitamaan meidän asioitamme!”
Voiko pääministerin tehtävää paremmin määritellä!

Seppo Mäkinen
LKT

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu