Ymmärrän presidentti Niinistön Marinin Nato -toppuuttelua yhteisvierailulla Ruotsissa
https://t.viesti.sanoma.fi/r/?id=h549ad902,42545130,7f31fe02&p1=www.is.fi/politiikka/art-2000010713283.html?utm_source=email&utm_medium=toimitus&utm_campaign=hs_uk_isukraina
Ruotsalaisten uutuuskirjassa kerrotaan Marinin ja Niinistön vierailusta
Ruotsissa ennen Nato-asian käynnistymistä.
Marinin touhuilut ennen sitä, muodollisesti vapaa-ajallaan mutta käytännössä virkaansa jatkuvalla hälytysvalmiudella – vertaa HYKS:in takapäivystävä neurokirurgi – hoitavana pääministerinä, tekee Niinistön Marinin toppuuttelun Isänmaamme turvallisuuden kannalta erittäin ymmärrettäväksi ja oikeutetuksi silloisella Ruotsin yhteisvierailulla.
Asiat ovat miltä ne näyttävät.
Niin silloin kuin nytkin.
Seppo Mäkinen
LKT
Toisaalta joskus voi olla niin että pitää vähän hätäillä ja tuuppia, jotta asiat etenesivät. Se on tietenkin hyväksi silloin kun on tarpeen saada asiat liikkeelle.
Joskus asiat voidaan panna myös liikkeelle väärään suuntaan ja siksi on hyvä että on olemassa niitä toppuuttelijoita, kuten Niinistö.
Ilmoita asiaton viesti
200/118.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Pasi!
Puhki meni!
Tarjoan sinulle useammankin kaljan salamimakkaran kera Hietalahden Hemingwayssä!
Terveisin
SM
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos tarjouksesta, mutta joudun kieltäytymään, kun sinne susirajan taakse on niin pitkä matka täältä Mualiman Navalta. 😎
Enkä ole juonut pisaraakaan alkoholia vajaaseen kahteen vuoteen ja punaisen lihan syömisen lopetin maaliskuussa.
Ilmoita asiaton viesti
HV Pasi
Kuulostaa tosi hyvältä!
Hemingwayssä ja muuallakin ole juonut jo vuosia alkoholitonta olutta, jonka makunautinto on nykyisin erinomainen ilman alkoholin tuomia runsaita lisäkaloreita.
Rasvassa on 9 kilokaloria grammaa kohden, alkoholissa 7 ja hiilihydraateissa ja proteiineissa 4. Alkoholi on kuin rasvaa joisi!
Voimme tavata myös terveen ruuan parissa!
Terveisin
Seppo
Ilmoita asiaton viesti
Olen ollut ymmärtävinäni että nato-asiassa on oltu kieli keskellä suuta vuosikymmenestä toiseen. Tahtoa ehkä ollutkin mutta Kreml on painanut vaakakupissa enemmän.
Kun venäjän joukot sumppuuntuivat Kiovan moottoritielle, se tarjosi hetkellisen ja ainutlaatuisen tilaisuuden jota ei voinut jättää hyödyntämättä. Onneksi oli tarmokas pääministeri
Ilmoita asiaton viesti
Sanna Marin joka koko pääministerikautensa aikana kommentoi:
”Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi keskiviikkona uutistoimisto Reutersin haastattelussa, että on ”hyvin epätodennäköistä”, että Suomi hakisi sotilasliitto Naton jäsenyyttä hänen pääministerikautensa aikana.”
….,mutta sitten äkkiä 80 % kansasta kannatti NATO jäsenyyttä ja muutos oli tehtävä jotta Marin saisi kunnian olla pääministeri joka vei Suomen NATO jäseneksi. Presidentti Sauli Niinistö siinä kiireessä unohtui mainita puhumattakaan eduskunnasta.
Suuren valtiojohtajan ajattelua ilmentää Marinin lausunto myös Munchenin turvallisuuskokouksessa.
”Marin keskusteli lavalla yhdessä EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenin kanssa. Marinin mukaan Euroopalta oli suuri virhe olla reagoimatta vahvemmin vuonna 2014 Krimin valtaukseen.
– Jos olisimme toimineet silloin vahvemmin, nykyinen sota ei olisi alkanut. Luulen Venäjän ajatelleen, että asiat menisivät samalla lailla kuin Krimillä. Se vain tunkeutuisi Ukrainaan ja Putin voittaisi hyvin nopeasti, koska me emme reagoineet 2014. Keskeinen oppi on, että meidän ei pidä olla naiiveja.”
Ilmoita asiaton viesti
hyvin epätodennäköistä”, että Suomi hakisi sotilasliitto Naton jäsenyyttä hänen pääministerikautensa aikana.”
Tätä juuri tarkoitin edellisessä postauksessani. Ylläoleva oli wirallista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa jossa oltiin provosoimatta idän suurta karhua. Salassa ja yksityisesti oltiin varmasti eri mieltä, olihan Kokoomuskin ajanut suomea natoon jo 1990-luvulta asti ja tehnyt sen kymmenen kumarrusmatkaa Washingtoniin niinä vuosina.
Kun sitten Kiovan moottoritien sumppu oli todellisuutta, se tarjosi tosiaan ennennäkemättömän tilaisuuden joka ei välttämättä tulisi toistumaan vuosikymmeniin, jos koskaan. Aika-ikkuna nato -hakemukselle oli pieni ja pieneni kaiken aikaa. Aikaa oli kenties viikko ja maksimissaan kaksi. hakeako nato-jäsenyyttä vai odottaako 30-60 vuotta seuraavaa tilaisuutta?
Oli vain luojanlykky että Marin istui vallankahvassa. Keneltäkään toiselta ei tässä maassa olisi kanttia löytynyt. Kaikki muut olisivat tyytyneet jahkailemaan oman hidasjärkisyytensä kanssa. Tämä jos mikä, ja lukuisa muukin asia, tekee Marinista yhdestä aikamme suuruuksista ja suurhenkilöistä jollaista ei ole vertaista sitten mannerheimin päivien. Marinin suuruutta kuvastaa sekin että vaikka hän on luopunut pääministeriydestä aikaa sitten ja karistanut pääosin tämän maan tomutkin jaloistaan, hänestä puhutaan vieläkin enemmän kuin (saamattomasta) nykyhallituksesta ja tuntuu ministerien ulostuloista päätellen kummittelevan edelleen hallituspöydässä. Sellaisia ovat suurmiehet, anteeksi suurhenkilöt, ja jos historiankirjat jotain muuta väittävät kuin ylläolevan, ne valehtelevat
Ilmoita asiaton viesti
Niin se vaan Suomessa menee.
TP-utva kokoontuu käytännössä yhdessä tasavallan presidentin kanssa, ja tällöin kokousta kutsutaan ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan ja tasavallan presidentin yhteiseksi kokoukseksi.
Kokous päättää NATO jäsenyyden hakemisesta.
Tämän jälkeen valtioneuvoston yleisistunto päättää selonteon lähettämisestä eduskunnalle.
Kun eduskunta on ilmaissut Nato-jäsenyyttä koskevan puoltavan kantansa, se tekee asiasta kirjelmän, joka palaa valtioneuvostoon.
Sen jälkeen tasavallan presidentti päättää, että pöytäkirjaan merkitään eduskunnan kanta ja tekee päätöksen siitä, että Suomi ilmoittaa kiinnostuksensa aloittaa neuvottelut Naton kanssa. Presidentti asettaa samalla myös valtuuskunnan Nato-neuvotteluja varten.
Ilmoita asiaton viesti
Nieminen jatkaa Marinin ylistystä, ” oli vain luojan lykky että Marin istui vallankahvassa. Keneltäkään toiselta ei tässä maassa olisi kanttia löytynyt”,
Vai ei olisi löytynyt. Olen täysin eri mieltä. Jos pääministerinä olisi ollut 2022 kokoomuslainen, keskustalainen tai perussuomalainen poliitikko Natoon liittymisen päätös olisi tehty vielä nopeammin kuin kehumanne Marin teki päätöksensä. Hänen mielensä muuttui kun sai tietää, että 80 prosenttia kansalaisista kannattaa maamme liittymistä Natoon.
Mitä tulee Marinista puhumiseen esimerkiksi tänä vuonna on se ollut varsin vaatimatonta. Ellei hän itse julkaisisi matkoiltaan kuvia sosiaalisessa mediassa vain harva tietäisi niistä mitään. Esimerkkinä olkoon hänen viimeisin Kiovaaan tekemänsä vierailu. Siitä ei ollut minkäänlaista uutista maamme medioissa, tuskin muissakaan medioissa, ennen Marin omaa instagram- julkaisua Kiovasta poistumisen jälkeen.
Sen sijaan tasavallan presidentin vaimon Kiovan vierailusta uutisoitiin välittömästi.
Ilmoita asiaton viesti
Jos pääministerinä olisi ollut 2022 kokoomuslainen, keskustalainen tai perussuomalainen poliitikko…”
olisi asiaa jahkattu ja veivattu loputtomiin. Perustettu ties mitä komiteoita ja pohdittu ensimmäiset puoli vuotta pitääkö asiasta järjestää kansanäänestys vai mikä… ja sillä aikaa olisi aikaikkuna mennyt umpeen ja uutta tilaisuutta nyt odoteltaisiin seuraavat vuosikymmenet.
ja asia on nimenomaan näin. Jos ajatellaan esim nykyhallitusta joka on istunut siellä turhanpanttina alun toista vuotta saamatta aikaan tuon taivaallista, jos ei nyt jotain kosmeettisia rahan uudelleenjakamisia ajatella, niin ne tyypit ei olisi pystyny päättään mitään. Siis yhtikäs mitään. Kun ajattelee että jo lillukanvarret on niille liikaa. Orpo on ja pysyy saamattomana nahjuksena joka ei kuluta kuin kaikkien aikaa ja hallituksen kokoonpano sen mukainen. Ja Marinista puhutaan sen takia vieläkin paljon koska tästä nykyisestä ei ole paljoa puhumista
Ilmoita asiaton viesti
Nieminen, on teillä ihmeelliset käsitykset kokoomuslaisista, keskustalaisista ja perussuomalaisista poliitikoista.
Mikäli joku näiden puolueiden johtohenkilö oli ollut maamme pääministeri 2022 ja hän olisi esittänyt Natoon liittymistä vihervasemmisto oppositio Marinin johdolla olisi huutanut, ei käy, ei käy, viikkoja ja vaatinut, että maamme pitää pysyä liitoutumattomana. Se olisi ollut juuri sitä jahkaamista ja veimaamista , mistä syytätte muita.
Ilmoita asiaton viesti
Yhdelläkään kokoomuslaisella, kepulilla tai persuilla ei olisi ollut rohkeutta toimia kuten Marin toimi mm. saaden Ruotsin mukaan Nato-prosessiin ilman Niinistöltä lupaa kysymättä. Vielä muutama kuukautta ennen helmikuuta Niinistö höpötti kansanäänestyksen tarpeellisuudesta ja siksi Marinin oli pakko todeta , ettei hänen hallituskaudellaan todennäköisesti haeta Naton jäsnyyttä. Marinin hallituskautta oli reilu vuosi jäljellä eikä siinä ajassa olisi keritty käydä kansalaiskeskustelu liittymisestä eikä kansanäänestyksestä. Miksi se on vaikea hyväksyä, että Niinistö, Putinin hyvä kaveri, oli jarruna Nato-asiassa toisin kuin aktiivinen Marin ja tämän kyllä ruotsalaiset havaitsivat.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näin! Mäkinen on Marin-inhossaan sitä mieltä että meidän olisi pitänyt viivytellä hakemuksen tekoa Natoon, koska Niinistö halusi painaa jarrua. Venäjä olisi silloin saanut enemmän aikaa käynnistää hybridioperaationsa jäsenyyshakemuksen torjumiseksi, nythän se ei oikein ehtinyt tehdä mitään kun Suomessa toimittiin niin nopeasti. Ja sitten joidenkin mielestä Suomen liittyminen Natoon on muka Niinistön ansiota! Jos meitä Marinin toimintaa tuossa asiassa arvostaneita syytetään Marin-kultista niin mitä tuo Niinistön ylistys on muuta kuin kultinomaista henkilöpalvontaa.
Tammela, älä tule kommentoimaan tätä minun kommenttiani! Sinulla kun ei ole mitään järkevää sanottavaa tästäkään asiasta.
Ilmoita asiaton viesti
Ilta-sanomat tänään.
Sanna Marin julkaisi salikuvan Amerikasta
Vau suuri kiitos Sannalle edelleen niistä voimista joita hän jaksaa Suomen mainetta kiilottaa.
Ilmoita asiaton viesti
Varsio vääristelee! Marin taisi sanoa tammikuussa 2022 tällä tavalla: ”Pidän hyvin epätodennäköisenä, että Suomi tällä hallituskaudella hakee sotilasliitto NATO:n jäsenyyttä.” Näin sanoen Marin kuvasi vallitsevaa poliittista ilmapiiriä pikemminkin kuin ilmaisi omaa mielipidettään. Arvelen hänen mielipiteensä olleen siinä vaiheessa jo vähintään kääntymässä jäsenyyden haun kannalle.
Kun Venäjä sitten helmikuussa 2022 hyökkäsi Ukrainaan, Marin varsin pian ilmaisi tukensa Suomen NATO-jäsenyydelle. Niinistö edelleen jahkaili vaikka oli jo naamionsa pudottanut. Ehkäpä tilanteen kirkkaus vielä häntä häikäisi!
Ilmoita asiaton viesti
Suora lainaus YLE 20.01.2022 ”Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi keskiviikkona uutistoimisto Reutersin haastattelussa, että on ”hyvin epätodennäköistä”, että Suomi hakisi sotilasliitto Naton jäsenyyttä hänen pääministerikautensa aikana.”
Yle on antanut tietoa, mutta monella on taipumus muuttaa kirjoitettu teksti muuksi omassa päässään. Lisäksi artikkelissa Marin totesi. ” Marinin mukaan Suomi pitää kiinni mahdollisuudestaan hakea Nato-jäsenyyttä näin halutessaan, mutta jäsenyyttä ei olla hänen mukaansa nykyisellään hakemassa, eikä sen hakemisesta käydä tällä hetkellä keskusteluja.”
Saat pitää mielipiteesi
https://yle.fi/a/3-12278447
https://www.reuters.com/world/europe/finlands-pm-says-nato-membership-is-very-unlikely-her-watch-2022-01-19/
Ilmoita asiaton viesti
Helsingin Sanomien toimittaja kuten myös Varsiokaan ei mitä ilmeisimmin ymmärrä englannin kielen hienomerkityksiä. Suora lainaus Reutersin tekstistä:
”Marin said it is ”very unlikely” that Finland would apply for a NATO membership during her current term of office.”
”Current term of office” nimenomaan tarkoittaa meneillään olevaa Marinin pääministerikautta eli meneillään olevaa hallituskautta!
Ilmoita asiaton viesti
Niin. Sanna Marin oli itse pääministerinä tuon kommentin antaessaan.
Marinin hallitus oli Suomen tasavallan 76. hallitus, joka toimi 10. joulukuuta 2019 – 20. kesäkuuta 2023 = ”Current term of office”
Ilmoita asiaton viesti
Kai pitää silmiään uskoa. Puheenvuorossa on ilmeisesti kommentoijia, joiden mielestä on jotakin vikaa huomiossa:
”Jos olisimme toimineet silloin vahvemmin, nykyinen sota ei olisi alkanut. Luulen Venäjän ajatelleen, että asiat menisivät samalla lailla kuin Krimillä. Se vain tunkeutuisi Ukrainaan ja Putin voittaisi hyvin nopeasti, koska me emme reagoineet 2014. Keskeinen oppi on, että meidän ei pidä olla naiiveja.”
Ilmoita asiaton viesti
MItäs vikaa siinä on ? Teksti on suora lainaus CNN uutistoimiston Sanna Marini haastattelusta 18.02.2023.
Tuosta toteamuksesta voisi tehdä johtopäätökse, että Ukrainan sota olisi pitänyt käynnistää läntisten pakotteiden ja Ukrainan aseistamisen heti 2014. Kukaan ei tiedä olisiko sota edelleen käynnissä vai olisiko pidetty kiinni periaatteesta, että Venäjä ei saa voittaa sotaa. Se periaate on edelleen voimassa. Vai ?
Siihen en ole lisännyt enkä poistanut pilkkuakaan. Se on hyvä lukea kokonaisuudessa, niin ei tule väärinkäsityksiä Sanna Marinin sanomisista.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000009402624.html
Ilmoita asiaton viesti
Niin? Ei selvinnyt, mitä vikaa Marinin huomiossa mielestäsi on.
Oletko sitä mieltä, että meidän pitäisi olla naiiveja? Tai oletko ihan tyytyväinen siihen, miten Eurooppa on reagoinut Ukrainan sotaan vuodesta 2014 lähtien? Tai aloittiko sen mielestäsi joku muu kuin Putin?
Vai ärsyttääkö totuuden puhuminen noin yleensä, ikään kuin totta puhuttaisiin vain valtioviisaalta vaikuttamisen vuoksi?
Vai onko kyse siitä, että Suomen liittyminen Natoon, vaikka ilman Ruotsia, vuonna 2014 olisi jotenkin vahvistanut Euroopan pakotelinjaa?
Ilmoita asiaton viesti
Tämä juuri. Jos ulkopoliittinen johtomme olisi lähtenyt Nato-tielle vuonna 2014, Krimin miehityksen jälkeen, Venäjä ei olisi ehkä laajentanut sotatoimiaan. Sen sijaan presidenttimme antoi vielä tuossa tilanteessa Venäjän taivuttaa meidät ydinvoimalan rakentamiseen.
Ilman pääministerin aktiivisuutta olisi Nato-jäsenyys saattanut jäädä saavuttamattomaksi vielä hyökkäyssodan alettuakin.
Ilmoita asiaton viesti
Niin ja Kokoomus nyt hallitusvastuussa ja Suomen Nato johtajuus annetaan Ruotsalaisten haltuun.
Just ja joo!.
Ilmoita asiaton viesti
Nato johtajuus annetaan Ruotsalaisten haltuun.”
Ruotsalaisten kuuluu johtaa suomalaisia. Näin se oli karoliinien aikaan ja näin se on nytkin
Ilmoita asiaton viesti
Suomi ja Ruotsi ovat Natossa Norfolkin johtoportaan alaisia. Kun Norfolk saa alaisuuteensa Suomen puolustuksen, amerikkalaiset sitoutuvat Suomen puolustamiseen aivan uudella tavalla. Silloin Yhdysvaltojen ja Suomen välinen puolustussuhde kestäisi senkin, että Nato olisi syystä tai toisesta toimintakyvytön.
Suomeen tulee myös tavoittelema maavoimien alaesikunta sekä jonkinlainen malli eteentyönnettyjen maavoimajoukkojen läsnäolosta.
Suomi saa FLF joukot. FLF-joukot tarkoittaa etulinjan maajoukkoja ( forward land forces ). Ne olisivat saman tyyppisiä kuin muissa Naton itärajan valtioissa, joissa on läsnä eri Nato-maiden sotilaita. Nämä olisivat juuri ne joukot, joihin Ruotsi aikoo osallistua ja joita se olisi valmis johtamaan.
FLF joukot ovat harjoitusjoukkoja joiden vahvuus on muutama sata miestä lähinnä Ruotsista ja osa muista NATO maista. Jos Nato joutuisi puolustautumaan, se aktivoisi puolustussuunnitelmansa. FLF-joukot on kuitenkin rauhanajan toimintaa.
Ettehän te tietysti näillä tiedoilla mitään tee, mutta kirjoitin kuitenkin. Kaikille itsenäisyys ei ola merkittävää, mutta jotkut sitäkin tässä maassa ajattelevat läpi puoluerajojen.
Ilmoita asiaton viesti
”Yhdysvaltojen ja Suomen välinen puollustussuhde kestäisi senkin,että Nato olisi jostain syystä toimintakyvytön”.
Niin,Natohan on yhdysvaltojen aseteollisuuden edunvalvoja.
Oikeastiko te kuvittelette,että sota syttyy Venäjän ja Länsimaiden välillä?.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tietenkään syty. Sen takaa puolustusliitto NATO:n olemassaolo.
Ilmoita asiaton viesti