Uniperin ryöstö – kansakuntamme yllä sakea sumu!

Kuten olemme uutisista saaneet lukea, niin tammi-syyskuussa 2023 Uniper teki 9,8 miljardin euron voiton.
Olen tutkinut asiaa ja aivan selvää on, että Saksa varasti törkeästi kiristämällä Uniperin Fortumilta ja Suomelta.
Tämä tapahtui siten, että Saksa piti lainsäädännön avulla sopimusasiakkaiden kaasun hintaa liian matalana, vaikka olisi sitä voinut poikkeustilanteeseen vedoten nostaa markkinahintoja vastaavaksi.
Tämä aiheutti sen, että Uniper alkoi ensin tuottamaan tappiota 50 miljoonaa päivässä ja ”pelastuspaketin” jälkeen yli 100 miljoonaa päivässä. Tämä pelastuspaketti tehtiin samaan aikaan, kun Sanna Marin juhli ”jauhobileissä” ja lähetti kaksi tekstiviestiä Olaf Scholzille.
Suomessa tehtiin elokuussa 2022 10 miljardin sähköyhtiöiden kriisipaketti, josta valtaosa meni Fortumille ja sitä kautta Uniperille.
Pelastuspaketissa sovittiin, että Saksa nostaa hintoja markkinoita vastaavalle tasolle 1. lokakuuta 2022 alkaen.
Syyskuun puolessa välissä Saksa kuitenkin ilmoitti, että emme voikkaan nostaa hintoja. Uniperin kurssi romahti ja Suomi myi pakkotilanteessa Uniperin pilkkahinnalla 1,70 eur osake. Toinen vaihtoehto olisi ollut jatkaa yli 100 miljoonan euron päivätappioita – eli Saksa törkesästi kiristi Fortumia myymään Uniperin Saksan valtiolle pilkkahinnalla.
Heti, kun Saksa oli ”ostanut” Uniperin, niin se pystyikin nostamaan kaasun hintaa markkinahintoja vastaavalle tasolle ja yhtiö alkoi tuottamaan suuria voittoja.
Jos yhtiö tuottaa yhdeksässä kuukaudessa lähes 10 miljardia voittoa, niin sen arvo on satoja miljardeja. Tämä siis Fortumilta ja Suomelta törkeästi kiristämällä varastettiin.
Mitä tekee järjestelmämme? Kukaan ei puhu mitään – media on hiljaa, poliitikot eivät puhu mitään, virkamiehet eivät puutu tapahtumaan.
Mitä vielä tapahtui? Mediassa on tästä syytetty Venäjää ja Fortumin pääjohtaja pyysi anteeksi – tällä kaikella on ollut tarkoitus vain harhauttaa kansalaisia.
Media on nostanut Marinia aivan kuin jotain supertähteä. Hän kuitenkin selvästi oli osallisena tässä tapahtumassa vaikenemmalla ja jättämällä protestoimatta Saksan käytöstä. Ei Niinistö eikä kukaan muukaan poliitikko protestoinut Saksan ryöstöä.
Sanna Marin (SDP) ja Olaf Scholz (SPD) ovat demareita. Sanna Marin palkattinkin korkealla palkalla kansainväliseen tehtävään Tony Blair -instituutissa (Englannin työväenpuolue), joten kuvio näyttää selvältä. Marinia hehkutetaan vaikka Suomi otti lainaa hänen hallituskaudellaan 40 miljardia, tukivat käytännössä sähköyhtiöiden kriisipaketilla Saksaa useilla miljardeilla, siirsivät rahojemme mm. Italiaan elvytyspaketin avulla ja myivät ilman protesteja pilkkahinnalla satojen miljardien eurojen arvoisen Uniperin.
Törkeä kiristys, ryöstö, kurssimanipulaatio, sopimusrikkomus, kaasumarkkinoiden manipulointi, ilmoittamatta jättäminen, osallisuus…
Tässä on vain yksi esimerkki siitä miten Suomea on ryöstetty. Nykyiset vallanpitäjämme kannattavat tällaista politiikkaa ja ovat toeuttamassa sitä.
Otetaan verranto… Suomen hallitus päättää sähkön siirtohinnalle hintakaton, esim. 5 cent/kWh ja sähkölle hintakaton 7 cent/kWh. Caruna, muut siirtoyhtiöt ja sähköyhtiöt joutuvat vaikeuksiin. Suomen valtio tarjoutuu ostamaan ne pilkkahintaan – tästä kyllä nousisi valtava meteli…. Näin kuitenki Saksa toimi Suomea ja Fortumia kohtaan.
Kaiken tämän jälkeen terveyskeskuksiamme lakkautetaan ja rahaa ei muka riitä näiden ylläpitämiseen – tässäkin on kysymys pelkästään siitä, että tarkoituksella aiheutetaan hyvinvointialueiden kriisi…
Tämä oli lyhyt selostus asiasta, on tosi himmeä juttu. Kaikki asiat löytyvät valtamediasta, kunhan ne vaan laittaa aikajanalle.
Suomen kansaa ja sen oikeuksia on puolustettava NYT!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu