Natoon mennään yhdessä – piste

Ihmetellen olen seurannut varsin suuren ja osin arvovaltaisenkin porukan ”hyppäämistä” Erdoganin aisankannattajaksi. Jos tällaisissa – todella suurissa ja kauaskantoisissa kysymyksissä aletaan pelaamaan epävarmuuden kentällä, se ei kyllä lupaa hyvää. USA ja UK ovat Naton selkäranka ja heiltä olemme (sekä Ruotsi – ensin ja sitten Suomi) saaneet turvatakuut. Jos niihin ei luoteta niin mihin sitten?

Olen odottanut henkilökohtaisesti noin 30 vuotta tätä hetkeä, jossa kansalaiset vapautuvat peloista ja vuosikymmeniä kestäneestä ulkoisesta vaikuttamisesta. Pitäisikö siihen sortua uudestaan? Erdogan pelaa omassa sisäpolitiikassaan ”venäläistä rulettia”. Pelatkoon. Jos nyt lähdettäisiin eriaikaisuuteen porstuassa, kun ovi on jo puoliväliin aukaistu – se olisi mielestäni suuri virhe. Siinäpä olisi oivallinen esimerkki seuraaville vuosikymmenille, miten Naton pakkaa saataisiin sekoitettua. Mieluummin nyt jämäkät otteet kuin vapinaa muutaman ”narsistin” hännystelijänä. Muutama kuukausi tai vuosi ei tässä pelissä paljoa paina.

seppokalevi
Sitoutumaton Kontiolahti

Kansainväisessä liiketoiminnassa noin 45 vuotta. Keskeiset kohdemaat Iso-Britannia, Saksa, Hollanti, Puola ja Venäjä. Liikkeenjohdon konsulttina/yrittäjänä, kouluttajana ja hallitusammattilaisena alkaen 1988. Harrastukset musiikki ja kirjoittaminen sekä maailman menon seuraaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu