Mistä noita kremlinrenkejä Suomen puoluekenttään oikein sikiää?
Tänään ilmestyi US-puheenvuoroon jälleen erään pienpuolueen edustajan blogi otsikolla ”Sota kelpaa – kunhan sitä käy terroristivaltio USA”, kirjoittajana eduskuntavaaliehdokas Pia Polviander puolueviritelmästä ’Suomen Kansa Ensin r.p.”
Lyhyt katsaus kyseisen puolueen nettisivustolle puolueen ohjelmaan ja tavoitteisiin toi esiin sen mitä odotinkin: Natoa vastaan, Euroopan Unionia vastaan, ’globalisteja’ vastaan, Yhdysvaltoja vastaan, ’Suomen eliittiä’ vastaan, rokotuksia vastaan jne vastaan. En yllättynyt.
Kyseinen puolue on vaaliliitossa muutaman muun sakeaa putinistipropagandaa julistavan puolueen kanssa eli ’Kristallipuolueen’, ’Vapauden Liiton’ ja Ano Turtiaisen ’Valta Kuuluu Kansalle’ -puolueen kanssa. En yllättynyt.
Polvianderin kirjoituksen pääaihe oli Suomen eduskuntavaaleihin niinkin relevantti ja päivänpolttava kuin USA:n aloittamat hyökkäyssodat Toisen maailmansodan jälkeen. Suurin osa kirjoituksen pituudesta oli omistettu USA:n sättimiseen. En yllättynyt.
Ja kuinka ollakaan, Polvianderin blogia ei voi kommentoida. En yllättynyt.
Ainakin tuon Polvianderin kirjoituksen perusteella samaan vaaliliittoon sopisi hyvin myös Kommunistinen puolue.
Ilmoita asiaton viesti
Jos ei kaikille käy, Yle 31.3.2015
SKP ja KTP eivät mahtuneet samalle listalle Lapissa
Neljä vuotta sitten eduskuntavaaleissa puolueet olivat vaaliliitossa, jonka tavoitteena oli vallata Esko-Juhani Tennilän jättämä paikka ja saada kommunisti eduskuntaan. Tavoitteen toteutuminen jäi kauas, kun vaaliliiton äänimäärä jäi noin viiteensataan. SKP ehdotti liittoa myös kevään vaaleihin, mutta KTP ei pitänyt sitä tarpeellisena.
https://yle.fi/a/3-7898642
Ilmoita asiaton viesti
Nykyään näköjään SKP:ssa suhtaudutaan hyväksyvästi Ukrainan itsenäisyyttä puolustaviin mielenosoituksiin, KTP:ssa ei.
Pienillä ja erittäin pienillä on eronsa. Puheenvuoron lukijat saattavat kuvitella, että Rauno Lintunen, KTP, olisi jotenkin tyyppiesimerkki nykykommunistista, mutta todellisessa maailmassa hänen porukallaan ei enää ole toivoakaan edes puolueeksi rekisteröitymisestä.
Ilmoita asiaton viesti
Kehnolta näyttää, Työkansan sanomat:
Ktp:n palauttaminen puoluerekisteriin kariutui 2020 ja 2021 koronavirukseen ja hallituksen matkustus- ja kokoontumiskieltoihin.
https://www.ktpkom.fi/yleinen/eduskuntavaalit-2-huhtikuuta-ennakkoaanestys-22-28-maaliskuuta/
– Mutta samaan aikaan SKP onnistui rekisteröitymään uudelleen, sekin ties monennenko kerran.
Ilmoita asiaton viesti
Minusta on oikein mainiota että meillä on useita kremliinipuolueita. Mitä useampi, sitä parempi. Olisin paljon enemmän huolissani jos meillä olisi yksi kremliinipuolue, sehän saattaisi saada jonkun höpsön läpi. Toki vaaliliitot ovat uhka mutta toisaalta näkyvyyskin hajautuu.
Ilmoita asiaton viesti
Samaa mieltä tästä.
Paljon huolestuttavampaa olisi, jos joku etabloituneista puolueista tulisi solutetuksi kremliineillä. Ei sellaisesta nyt oikein ole merkkiä, vassareidenkin kentän nato-vastaisuus kumpuanee enemmän selkäydinnesteestä kuin Kremlin vaikuttamisesta.
Takavuosina puolueissa oli paljon enemmän neuvosto- ja sitten Venäjä-myönteisiä.
Ilmoita asiaton viesti
Toivottavasti jo seuraavissa eduskuntavaaleissa voi äänestää Janne Salosen Veganistien ja rapeanpekonin liittoa.
Pikkuiset kommunistipuolueet ovat 2000-luvulla korvautuneet joukolla ”kansallismielisiä” Venäjän liittolaisia. Kääre on vaihtunut, mutta sisältö on samaa huttua.
Ilmoita asiaton viesti
”Pikkuiset kommunistipuolueet ovat 2000-luvulla korvautuneet joukolla ”kansallismielisiä” Venäjän liittolaisia. Kääre on vaihtunut, mutta sisältö on samaa huttua.”
Hmmm… Kansallisia sosialisteja?
Ilmoita asiaton viesti
Ideologialla ei näille Venäjän ystäville merkitystä. Nyky-Venäjän hallintoa kannattavat vanhat kommunistit ja hourulan-pienpuolueet.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, näin järkiperustein on hankala ymmärtää miten roistokapitalistista mafiavaltio Venäjää voi tukea kommunistisen ideologian pohjalta tai kapean valtioideologian ja rajattujen yksilönvapauksien Venäjää jonkun vaihtoehtohyvinvointiaatemaailman pohjalta. Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa kuten Marjatta Pokela totesi.
Ilmoita asiaton viesti
Uskon samoin. Kyse ei ole ideologiasta vaan valtapolitiikasta. Jos pienikin murunen valtaa olisi saatavilla myötäilemällä Venäjän alueella kulloinkin olevaa valtakeskittymää. YYA aikaan homma toimi hyvin ja rahaakin siirtyi rajan yli. Nykymedian aikaan homma näyttää lähinnä säälittävältä.
Ilmoita asiaton viesti
Siinähän puuhastelevat politiikkaa, vaikka ei ole toivoakaan läpimenosta. Suomen kommunistinen puoluekin keräsi taas kannattatakortit ties monennenko kerran huolimatta siitä, että kannatus on laskenut kuin lehmän häntä.
https://www.stat.fi/til/evaa/2019/evaa_2019_2019-04-24_tau_001_fi.html
Ilmoita asiaton viesti
Polvianderin vaalikampanjan idea on kritisoida Yhdysvaltoja.
”Kaikkihan me vastustamme sotaa, minä en pidä mistään sodista.” (erikoisoperaatiot eivä ole sotia 🙂 )
Polvianderille eivät käy kuin Amerikan ”oikeat sodat”. Venäjä ei sodi. Kyseessä on aina ”erikoisoperaatio” minkä tarkoituksena on fasistien ja terrosistien toiminnan eliminointi. Venäjän ”erikoisoperaatiot” eivät ole edes mainitsemisen arvoisia puhumattakaan että Venäjä olisi syyllistynyt sotarikoksiin.
Ikävä kyllä mutta Venäjä on joutunut näiden fasistien ja terroristien kohteeksi monta kertaa viime vuosien aikana:
Georgia (1991-93)
Etelä-Ossetia (1991-91)
Abhasia (1992-93)
Transnistria (1992)
Pohjois-Ossetia (1992)
Tadžikistanin (1992-97)
Tšetšenia (1994-96)
Dagestan (1999)
Tšetšenia II (1999-2009)
Georgia (2008)
Ukraina (2014- )
Syyria (2015- )
Keski-Afrikan tasavalta (2018- )
Pohjois-Kaukasus (2009-17)
Ukraina (2022- )
Venäläisessä historiankirjoituksessa Talvisotakin oli eräänlainen rajakahakka mikä hoidettiin ”erikoisoperaatiolla”.
Toivotan Polvianderille menestystä sodanvastaisessa vaalikampanjassaan kenraali Ehrnroothin sanoin, ”ei koskaan enää yksin”.
Ilmoita asiaton viesti
Eräs kansanedustaja totesi vuosia sitten, että eduskunta on Suomen kansa pienoiskoossa ja kansanedustaja on kansalainen pienoiskoossa.
Ilmoita asiaton viesti
Itselleni oli jonkinasteinen yllätys, että kaikesta päätellen ohutta yläpilveä-osastoa edustava Kristallipuolue oli Ylen pienpuoluetentissä hyvinkin Venäjä-mielinen. Vaikea käsittää, kuinka nämä maailmaa syleilevät vaihtoehtoihmiset voivat nähdä Putinin diktatuurin hyvänä vaihtoehtona.
Ilmoita asiaton viesti
Kommenttiketjusta on näköjään poistettu yksi kommentti. Itse en ole sitä tehnyt, joten poistaja lienee ollut joko ko. kommentin kirjoittaja tai sitten US-Puheenvuoron ylläpito. En valitettavasti edes ehtinyt nähdä kyseistä kadonnutta kommenttia.
Ilmoita asiaton viesti
Kadonneet kommentit saattavat näkyä tuolta blogin ylläpidon (Ohjausnäkymä) puolelta.
Ilmoita asiaton viesti
Jos poistaa konkun kommentin, niin kansalaisten mielenkiinto räjähtää tähtiin. Pitäkää mielessä.
Ilmoita asiaton viesti
Polvianderin blogi oli pelkkää faktaa USA:n ja Nato:n sodista.
Turha tosiasioita on kiistää.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole faktaa. Virheellinen on mm. hänen seuraava väitteensä:
”Kun Yhdysvallat hyökkäsi Irakiin väittäen, että siellä on joukkotuhoaseita, Suomi oli innolla mukana.”
Suomi vastusti Irakin sotaa:
https://www.presidentti.fi/halonen/public/default24f7-2.html?contentid=174129&nodeid=41416&contentlan=1&culture=fi-FI
Lipposen epäiltiin myötäilevän USA:a, mutta tämä aiheutti hänelle vaalitappion.
Ilmoita asiaton viesti
Totta, eihän niitä USA sotia kukaan ole kiistänytkään. Suurvalloilla on suurvaltojen meininki. Eroja löytyy lähinnä avoimuudessa. Jos Venäjällä sanoo sotaa sodaksi, joutuu poseen. Yhdysvalloilla saa Bideeniä sanoa vanhuudenhöperäksi köppänäksi, eikä siitä seuraa mitään. Amerikkalainen tutkiva journalisti, Pulitzer Prize-voittaja, reportteri, Seymour Hersh saa aivan vapaasti kirjoittaa, että USAn armeijan sukeltajat räjäyttivät NS1 ja 2 kaasuputket. Venäjällä ei saisi. Kiinassa ihmisoikeusrikkomuksia ei ole koska emme ole saaneet niistä mitään tietoa. 🙂 Eroja löytyy lähinnä tiedottamisen avoimuudessa.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä kohtaa muistuu mieleen ”Ole totinen, toveri” -kirjassa ollut anekdootti, jossa yhdysvaltalainen ja neuvostoliittolainen väittelivät siitä, kumpi maa on vapaa.
Yhdysvaltalainen: Yhdysvallat on vapaa maa koska saamme milloin tahansa aivan vapaasti kenenkään tähän puuttumatta arvostella hallitustamme!
Tähä neuvostoliittolainen: Neuvostoliitto on yhtä vapaa kuin Yhdysvallat koska saamme milloin tahansa aivan vapaasti kenenkään tähän puuttumatta arvostella Yhdysvaltojen hallitusta.
Ilmoita asiaton viesti
Olen lukenut tuon sellaisessa muodossa, että amerikkalainen turisti Moskovassa jutteli venäläiselle matkaoppaalleen, että teiltä puuttuu täällä snanvapaus. Minä voisin milloin tahansa sanoa presidentti Johsnonille, että hän on tyhmä ja hänen politiikkansa on mätää. Opas siihen sitten: ”Tuo kaikki meillä opetetaan jo alakoulussa.”
Ilmoita asiaton viesti
Kun näiden nykyisten Kremlin epistolaa resonoivien puolueiden kannattajien mielipiteitä seuraa, huomaa, että taustalla on aina jonkinlainen kauna läntistä maailmaa kohtaan ja nimenomaan ”imperialistista” USA:ta kohtaan. Päämotivaatio ei siis lienekään välttämättä aina Venäjän ja Putinin fanitus, vaan syvältä kumpuava USA-viha periaatteella ”viholliseni vihollinen on ystäväni”. Mistä se pohjimmaltaan johtuu, siihen lienee monenlaisia syitä. Epäilen, että merkittävä osuus on ollut Suomessa vuosikymmeniä harjoitetulla YYA-politiikalla, joka pohjimmaltaan oli tympeää ’ystävyyden ja luottamuksen’ leikkimistä neuvostorussakkalan kanssa. Se näyttää luoneen suomalaisiin jopa sukupolvien yli vaikuttavan geenivirheen, joka vieläkin ilmenee tosiasioita hylkivänä ajatteluna, mm. Nato-vastaisuutena.
Kuulun ikäluokkaan, jonka opiskeluaika osui 70-luvulle eli suomettuneisuuden surkeimmalle vuosikymmenelle. Silloin kulkutauti nimeltä taistolaisuus (suomalainen versio stalinismista) raivosi erityisesti opiskelijamaailmassa. Niin myös Tampereella. Neuvostoliittoa ja sen ’rauhantahtoa’ palvottiin täysin kritiikittömästi ja Amerikka oli se ’Imperialistinen Suuri Saatana’. En vieläkään lakkaa ihmettelmästä, miten moni muuten ihan täysijärkiseltä vaikuttava opiskelija hurahti tuohon stalinistiseen propagandaan ja lähti kantamaan punalippuja ”rauhankulkueissa” ja hoilaamaan ”rauhanlauluja”, joissa useimmin toistuvia sanoja olivat ’taistelu’ ja ’rintama’. Ei voi välttyä johtopäätökseltä, että ainakin osa nykyisistä venäjämielisistä suomalaisista kantaa ajattelussaan vieläkin taistolaisten rauhanräyhääjien synkkää perintöä. Osa tietoisesti, mutta osa tietämättään Kremlin hyödyllisinä hölmöinä.
Ilmoita asiaton viesti
Miten tuo ”geenivirhe” pääsi syntymään. Luokkajako ja herraviha syntyi varmaankin jo Ruotsin vallan aikana. Tsaarinvallan autonomia vain syvensi luokkajakoa, joka sitten ilmeni punakapinassa. ”Lahtareiden” tappamien punakapinallisten sukulaiset ja jälkeläiset joutuivat entisten vihollisten kanssa taistelemaan yhteistä, uutta vihollista vastaan, herraviha laantui hetkeksi mutta palasi sitten taas sodan jälkeen, etenkin kun valvontakomissio valvoi ettei ”herrat toista kertaa lyö päätään Karjalan mäntyyn”. Tehtiin YYA, missä jotkut näytettelivät ystävyyttä, jotkut olivat aidosti ystäviä, ainakin Prahan kurinpalautukseen asti. (kommari Aarne Saarinen taisi lopettaa ystävyyden silloin). Kunnon kasvuruiskeen usa-viha-geeni sai Vietnamin sodasta. Pienenä kevennyksenä muistan, että Tampereen vesilaitoskin otti kantaa Vietnamin sotaan: ”Ei saa koskea hanoihin”.
Todella omituista oli, ettei tuo usa-viha-geenin kasvualusta heikentynyt edes NL romahtamiseen. Täysi mysteeri minulle on täälläkin kirjoittava Rauno Lintunen.
Rauno Lintunen liittyi 1969 Suomen Demokraattiseen Nuorisoliittoon ja seuraavana vuonna kommunistiseen puolueeseen. Skp:ssä Lintunen oli taistolaisissa ja siirtyi 1980-luvun lopussa Kommunistiseen työväenpuolueeseen.
Kommari Lintusta ei häiritse edes Venäjän äärikapitalismi oligarkkeineen!?. Muistuu mieleen elokuvan ”Piukat paikat” viimeinen repliikki, ”nobody’s perfect”.
Ilmoita asiaton viesti
Seppo puhuu ja kirjoittaa oikein.
Opiskelin HTO:ssa 1970-1974 ja meidän luokalla oli vain neljä oikeistolaisesti ajattelevaa oppilasta. Loput 18 olivat taistolaisuuden ja Maon punaisen kirjan pitelijöitä. Silloin vallattiin Teiniliitto hurraten ja parannettiin maailmaa Algerialaisen punaviinin kera. Vanha vallattiin ja Otaniemessä juhlittiin. Seksi oli varsin vapaata, koska pillerit. Tauteja ei vielä osattu pelätä.
Ilmoita asiaton viesti
Itse kummastelin, kun huomasin, että tännekin aikoinaan ahkerasti blogannut ”Karjalan palauttaja” ja ”Venäjän syöjä” Jouko Piho on VKK:n listoilla ehdokkaana, siis samassa ”puolueessa” kuin Johan Bäckman.
Ilmoita asiaton viesti
Johan Bäckman esiintyi aikoinaan 2000-luvun alkupuolella Tampereella mielenosoituksessa, kantaen yhdessä venäläissotilaaksi pukeutuneen miekkosen kanssa kylttiä, missä luki ”kunnia neuvostopartisaaneille”. Että tällainen mies!
***
Kummallakohan päällä nämä kaikenkarvaiset kommunistit oikein ajattelevat??
Aate on yläpäällään ajatteleville kerrassaan järjetön. Siitä ei ole työläisten, eikä kenenkään, ohjenuoraksi. Ihmisen raadollisuuden tiedostaen marksilaiseen sosialismiin, kommunismi sen ylimpänä auringonpaisteena, ei voida koskaan päästä. Kaikenlaisia ihmisen elämää piinaavia sekasikiöitä onkin vain saatu kommunismin nimissä aikaiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kuka tietää missä on Puavo Väyrysen listaus?
Ilmoita asiaton viesti
Puavo on Keskustapuolueen ehdokkaana kansanedustajaksi Lapin vaalipiirissä. Sääliksi käy Lapin kepulaisia.
Ilmoita asiaton viesti
En kyllä ymmärrä miten Keskusta hyväksyi Paavon takaisin joukkoihinsa, ensin ne hyvin epämääräiset puolueviritykset ja nyt täysin Kremlin äänitorvena.
Ilmoita asiaton viesti
Yritys ymmärtää sekopäiden sielunelämää tavanomaisen logiikan pohjalta ei ehkä oikein onnistu.
Ilmoita asiaton viesti
Ihan ensimmäiseksi sanottava, että onhan se hienoa, että erilaisia ihmisiä ja puolueita riittää demokraattisiin vaaleihin. Huonompi vaihtoehto aika monesti olisi suora toiminta.
Mitä sitten viitattuun blogiin tulee, niin hieman haiskahtaa, että se mitä ei mainita terroristivaltioksi, onkin jutun juju. Blogin otsikosta voi lukea lisää epäilyistäni.
Mitäs muuta? No tottakait joka puolueella voi olla ihan ikioma ulkopoliittinen asiantuntija ja ulkopoliittinen linja. Sillähän erottuu muista, kun riittävästi kärjistää. Hallituspuolueilla sitten toivottavasti on yhteinen linja.
USA on hyörinyt eräänlaisena maailmanpoliisina ja ei se aina ole ollut kaunista katseltavaa. Vaan kun USA vetäytyi Afganistanista, niin aika paljon porua syntyi, miten paljon huonommaksi asiat siitäkin menivät.
Ilmoita asiaton viesti
Usein kommentoinneissa sekoitetaan USA:n ja YK:n turvallisuusneuvoston operaatiot. YK käyttää usein NATO:n sotilaallista voimaa rauhaanpakottamisessaan koska YK:la ei ole omaa armeijaa.
Polvianderin kommentissa mainittiin mm. Irak, jonka todistetusti tiedetään käyttäneen taistelukaasua mm. Halabjan kurdikylään 16. maaliskuuta 1988.
Libyan operaatioon osallistui joukkoja viidestä maasta: Yhdysvalloista, Ranskasta, Britanniasta, Kanadasta ja Italiasta. Operaatio oli suoritettu YK:n turvallisuusneuvoston mandaatilla, ja sen oli hyväksynyt myös Venäjä (jonka joukkoja oli myös osallisena ulkopuolisena). Koalitio asetti lentokiellon Libyan ilmatilaan ja salli myös ilmaiskut, mikä sinetöi Gaddafin tuhon. Operaatio ei kuitenkaan rauhoittanut maata. Yleisestikin, tällaisisssa operaatioissa onnistumisprosentti on melko huono.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, jenkit ei kylläkään tee yhtään mitään, missä ei heillä ole oma lehmä ojassa. Mielestäni esim. Gaddafin teloitus oli oiva esimerkki, Gaddafi sanoi että hän on ainoa pidäke afrikkalaisten siirtolaisten tiellä, jenkit teloitti hänet tietäen hyvin että siirtolaisaalto heikentää eurooppaa. Nyt jenkkien lupaama virhesiirtymän tuesta on toinen, tekevät kaikkensa houkutellakseen yrityksiä investoimaan jenkkeihin, heikentääkseen taas eurooppaa. Listaa voi jatkaa kuka vaan tahtoo…
Ilmoita asiaton viesti
Sarjassamme mielikuvituksellisia konspiraatioteorioita.
Ilmoita asiaton viesti
Olenkin odotellut salaliittoteorioita siitä kuinka USA vaan haluaa heikentää Eurooppaa ja kenties kohta käydä Euroopan kimppuun. Tämä liittolaisten eripura kun oli myös Natsi-Saksan propagandan keskeinen toive 1943-1945. Kun vaan hetken kestää, niin plutokraattien epäpyhä liitto hajoaa omaan mahdottomuuteensa ja uudet aseet pelastavat tilanteen…
Eräs variaatio tästä salaliittoteoriasta on kuinka Ukraina vain heikentäisi EU:ta koska se on köyhä ja korruptoitunut (totta, mutta paranee koko ajan). Tällöinhän voisi ajatella että Venäjän kannattaisi suorastaan ajaa Ukraina EU:n…
Ilmoita asiaton viesti
Pasi, mitä tarkoitat ”lupaama virhesiirtymän tuesta”? Vai tekikö kääntäjä tepposet. Haluan toki kuulla lisää miten USA haluaa heikentää Eurooppaa, esimerkiksi ajamalla tarmokkaasti Suomen NATO jäsenyyttä. Tai antamalla ydinpelotteensa Euroopan käyttöön ja poistamalla siten Venäjän painostusta.
Ilmoita asiaton viesti
Siis tarkoitan sitä n. 400 miljardin yrityksille suunnattua tukea vihersiirtymään. Tällä he yrittävät houkutella mm. Eurooppalaisia yrityksiä investoimaan jenkkeihin. Eu:ssa on vastaava suunnitteilla suvereniteettirahaston nimellä. Naton osalta olet oikeassa.
Ilmoita asiaton viesti
Onko USA antanut Euroopalle 400mrd rahaa vihersiirtymän rahoitukseen saadakseen sijoituksia omaan maahansa? Mielenkiintoinen teoria.
Mitä tulee NATO:on niin Suomi kuuluu Eurooppaan ja siten NATO:n turvatakuut Suomelle parantaa Euroopan turvallisuutta. Eurooppa on USA:n tärkein turvallisuuspoliittinen taho joten hyöty NATO:sta ja rauhallisesta Euroopasta on molemminpuoleinen, kuten sen nimestä ja tarkoituksesta selviää.
Ilmoita asiaton viesti
Ei se nyt ole mikään mielenkiintoinen teoria. Juurikin tänään on netissä pyörinyt uutinen siitä tuesta. 369 miljardia on tukisumma ja nyt eurooppaan suunnitellut tehtaat saattaakin mennä jenkkeihin tuen takia. Jutussa oli mainittu ainakin North Woltin investointi, jonka piti tulla Saksaan. Olisko ollut kokonaisuudessaan kyse jostain 120 miljardin investoinneista. Lehteä vaan en muista jossa se oli.
Ilmoita asiaton viesti
Minä ehkä eniten ihmettelin, että frouva eduskuntavaaliehdokas kehtasi ihan pyytää rahaa vaalityöhönsä. Oli ihan tilinummerot laitettu. No, jos ei osaa hävetä mitään, niin sitten ei vain osaa.
Nyt jos olisin jaksanut vaivautua, niin olisin mennyt jo nettipankkiin siirtämään rouvalle viisi senttiä rahaa, ihan osoituksena vankkumattomasta tuestani rouvan pyrkimyksiä kohtaan. Jos joku viitsii nähdä vaivaa, niin laittakoon saman kettuilusumman tililleen minunkin puolestani.
Ilmoita asiaton viesti
Voiko rahanlaittaja kirjoittaa viestikenttään toiveen mukaan ”Tuki” ja omasta tahdostaan ”suusi”?
Ilmoita asiaton viesti
Pia Polviander laittanut tänne Puheenvuoroon, uuden venäjänkielisellä otsikolla varustetun trollauksen, jossa moittii Sveitsiä pakotteiden asettamisesta Venäjälle. Kirjoitusta ei voi kommentoida ja se näyttää tilatun Pietarista. Siellä osataan tämä.
Ilmoita asiaton viesti
Jep. Huomasin tänä aamuna ihan saman. Venäjänkielinen otsikko US-Puheenvuoron blogissa on samalla houkutteleva täky Suomen venäläisille tutustua rouvan propagandapläjäykseen. Pietariassa todellakin osataan tämä.
Ilmoita asiaton viesti
Voihan olla, että niitä aitoja Putinistejakin jokunen löytyy, mutta määrä on tosi pieni. Näyttää siltä, että blogistin tapaisilla kirjoittajilla on suuri halu niputtaa Natoa ja Suomen Natoon liittymistä vastustavat otsakkeen alle ”putinisti” tai jokin muu vastaava ilmaisu. Se on älyllistä epärehellisyyttä ja kuuluu hiekkalaatikkolle.
Ilmoita asiaton viesti
”niputtaa Natoa ja Suomen Natoon liittymistä vastustavat otsakkeen alle ”putinisti” tai jokin muu vastaava ilmaisu. ”
Kelpaisiko vanha tuttu ”hyödyllinen idiootti”?
Ei tarvitse olla putinisti tai edes idiootti jos vastustaa liittymistä puolustusliittoon. Selitys voi olla pelkästään siinä että ei usko siitä olevan mitään hyötyä tai uskoo siitä olevan jopa haittaa. Varmaan on niitäkin jotka eivät koskaan ota minkäänlaista vakuutusta ja luottavat tuuriin.
Ilmoita asiaton viesti