”Onks Penaa näkyny?”

Artikkelikuvan lähde: https://www.finna.fi/Cover/Show?source=Solr&id=kavi.elonet_elokuva_115896&index=0&size=large

Lehtiotsikoita viime päiviltä:

Yle: ”Tuntemattomat ihmiset yrittävät tunkeutua Imatran kriittisiin laitoksiin – Etsivät ”Penaa” ja puhuvat huonoa suomea”

TS: ”Jälleen uusi murtoepäily kriittiseen kohteeseen – Tällä kertaa Turun seudulla”

IL: ”Taas murto vesihuollon kohteeseen Pirkanmaalla”

IL: ”Kuinka helppo on saada Suomen huoltovarmuus polvilleen?”

IL: ”Murtoja useisiin vesihuollon kohteisiin: ”Ei ole yllättävää”

Joitakin päiviä sitten Pekka Toveri tuli sanoneeksi,  että Suomi on sodassa Venäjän kanssa. Siitäpä nousikin sitten mediassa melkoinen kalabaliikki.  Eihän nyt tuollaista saa mennä sanomaan! Joukkopöyristyttiin.

Tottahan se on, että kaksipäinen kalkkuna ei ole ainakaan vielä tunkenut miehitysjoukkojaan ja -kalujaan Suomen laillisten valtiorajojen yli, mutta muilta osin hyvin monimuotoinen sota koko läntistä demokraattista maailmaa, myös Suomea, vastaan on ollut käynnissä jo vuosia. Vuonna 2015 eli aika pian Venäjän tekemän Krimin ryöstön jälkeen tohtori Saara Jantunen julkaisi ansiokkaan kirjansa Info-Sota, jonka mukaan iskut (venäläinen propaganda) kohdistetaan kansalaisten tajuntaan.  Samaa aihetta on myöhemmin käsitellyt myös toimittaja Jessikka Aro omissa julkaisuissaan ja juttusarjassaan ”Putinin trollit”.

Yleisesti sana ’hybridi’ tarkoitta yhdistelmää tai sekamuotoa. Hybridisota siis koostuu paitsi perinteisistä aseellisista operaatioista, myös lähes mistä tahansa muunkinlaisesta haitanteosta vastustajan heikentämiseksi tai lyömiseksi.  Lainauksia Wikipediasta:

Hybridisodankäynti on valtiollista tai ei-valtiollista toimintaa, jossa käytetään useita sodankäynnin muotoja, kuten tavanomaista asevoimaa, epätavanomaista taktiikkaa ja rikollista toiminta …Hybridisodan osapuolet voivat olla tavanomaisia (asevoimat) tai epätavanomaisia (sissejä, kapinallisia, terroristeja) joukkoja, jotka voivat olla valtiollisia tai ei-valtiollisia toimijoita ja jotka pyrkivät yhteiseen poliittiseen tavoitteeseen. Hybridisodankäynnissä yhdistellään sotilaallisia, taloudellisia, poliittisia ja muita ei-fyysisiä toimia poliittisten päämäärien saavuttamiseksi. Keinovalikoiman laajuus on toisaalta vain osoitus hybridisodan suoruuden ja epäsuoruuden liittymisenä kaikkialle inhimilliseen… …Hybridisodankäynnissä käytetään esimerkiksi informaatiosodankäynnin ja epätavanomaisen sodankäynnin menetelmien yhdistelmiä strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi…”

Suomea vastaan Venäjä on käyttänyt jo kauan monia hybridisodan menetelmiä. On ollut tuutin täydeltä informaatiosodan paukkupateja eli tiltupropagandaa ja härskiä valehtelua, on häiritty GPS-paikannusta, on hyökkäilty tietojärjestelmiin ja infraan, on työnnetty ”turvapaikanhakijoita” rajan yli, on luonnosteltu omavaltaisia merirajojen ’päivityksiä’, on loukattu Suomen ilmatilaa, on katkottu putkia ja kaapeleita jne. Nyt sitten Suomen vesi- ja energiahuollon laitoksilla hiippailee outoa porukkaa etsimässä ”PENAA”!

Yksi temppu on itänaapurilta jäänyt tekemättä ja tulee jäämäänkin tekemättä: suora aseellinen hyökkäys Suomen valtioalueelle. Siitä pitää huolen Suomen jäsenyys maailman vahvimmassa puolustusosuuskunnassa nimeltä Nato. Sille eivät edes russakkalan PENAT voi mitään.

Pekka Toveri on oikeassa. Sodassa ollaan. On oltu itse asiassa lähes koko Venäjän nykyisen tsaarin koko hallintokauden ajan, vaikka monikaan sitä ei ole huomannut tai ei ole ollut huomaavinaan.

 

 

 

 

SeppoLavonen
Sitoutumaton

Eurooppalainen.
Eläkkeellä oleva DI, joka on tehnyt suurimman osan työurastaan Tampereella lääketieteellisten laitteiden turvallisuuteen ja hyväksyntöihin liittyvissä tehtävissä kuten tyyppitestauksissa, kansainvälisessä standardisoinnissa, laitevalmistajien laatujärjestelmien auditoinneissa, alan valmistajien koulutuksessa ja EU-alueella myytävien lääkinnällisten laitteiden CE-sertifioinneissa.
Paatunut 'natottaja' jo 1990-luvulta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu