Suomen johdon USKO-ja kansan…

Puolueiden puheen-ja eduskuntaryhmien johtajista res.kapt. Orpo uskoi kenraali Ehrnroothiin. Räsänen Mannerheimin lailla jumalan suojelukseen ja ”Hjallis” alikersantti Rokkaan. Joviaali SKK:n upseeri siteerasi Ukrainan sotaa analysoidessaan stm. Honkajoen rukousta, vaikka puhuikin ”Karjalan mäntyjen” sijasta Ukrainan männyistä, joihin Putinin sotilaat ovat kolhimassa päitään.

Eräät, ”Suur-Suomi-hankkeeseen” sitoutuneet sotapapit nimittivät aikoinaan jatkosotaamme ”pyhäsi sodaksi” ja puhuivat isänmaan rakkaudesta, sankarihurskaudesta ja uhrivalmiudesta. (Miekka, risti ja kypärä.)

Mm. Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen on lausunut kirkon puolesta, että kirkolla ei ole kantaa siihen pitäisikö Suomen liittyä Natoon vai ei. Jättää päätöksen maalliselle vallalle. Hyväksyy kuitenkin aseellisen puolustautumisen. ”Kaapissa” varmaan kannattaa Natoakin, koska on osannut aina puolensa valita, kuten 1918.

Seurakuntalainen-lehdestä luin aikoinaan, että maallistuminen Suomessa etenee. Suomalaisten USKO kristinuskon jumalaan on parissa kymmenessä vuodessa puolittunut, Kun vielä esim. 1999 sentään lähes joka toinen suomalainen uskoi jumalaan, niin vuonna 2019 enää JOKA NELJÄS (!?).  Silti esim. ylipäällikkö toivottelee meille JUMALAN SIUNAUSTA aina puheensa päätteeksi (?).

– Saa nähdä jatkaako SP:n ja MP:n mies-ja tuleva ylipäällikkö vielä tätä perinnettä, edelleen vauhdilla maallistuvassa Suomessa…?

Edit. – Asun edesmenneen sotaveteraanin rakentamassa talossa. Hänen sotarepustaan minulle jäi muistoksi ”Kotijoukkojen rovastintoimiston” hänelle antama, miekka, risti -ja kypärä-logolla varustettu ”Sotilaan rukouskirja”, jossa on rukousmallit mm. niin onnistuneen, kuin persiilleenkin menneen offensiivin varalle. – Liekö vaikuttanut paljonkin torjuntavoittoon?Utelut viiden vuoden sotataipaleestaan hän usein kuittasi ja katkaisi toteamalla että: ”Jaa, se oli silloin kun lähdettiin Suur-Suomea tekemään…”

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu