Yrittäjäystävällisille ja markkinataloushenkisille ehdokkaille vaalitukirahaa taas jaossa !!!

Monet muistanevat vielä kehittyvien Maakuntien Suomen, eli KMS:n aiheuttaman vaalitukirahasotkun ja pitkään jatkuneen hulabaloon, joka alkoi 2008, heti edellisvuoden eduskuntavaalien jälkeen. Se yhdistyshän jakoi lähes puoli miljoonaa euroa ”isänmaallisten ja yrittäjäystävällisten” ehdokkaiden vaalityöhön. Suurimman osan tukipottiin pistivät silloisen Nova Groupin toimitusjohtaja Tapani Yli-Saunamäki, Tokmanni-konsernin tuolloin omistanut, toimitusjohtaja Kyösti Kakkonen ja huonekalu-ja ideaparkkimies Toivo Sukari.

Kymppitonnin vaalikassaansa saivat keskustasta saivat Lintilä, Pekkarinen, Vanhanen, Vehviläinen ja Väyrynen. Paula Lehtomäki 15 000.

Kokoomuksesta  Häkämies, Katainen, Ravi, Sauli Niinistö, Ilkka Kanerva, joka sai lisäksi kolmipäiväisten mahtisynttäreittensä ”sponsoroinnin.” Marja Tiura sai 20 000 ja tipahti kohun seurauksena myöhemmin eduskunnasta.

NYT ON, kuten mm. Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson on kertonut, EK:n sateenvarjon alla ideoitu-ja perustettu vastaavanlainen ”Pro-markkinatalous-yhdistys”, joka aikoo jakaa 1,5 MILJOONAN tukipottinsa-ja budjettinsa ”markkinatalousmyönteisille”, lähinnä porvari-ehdokkaille, mutta myös joillekin, ”markkinatalousmyönteisille” demareille. Aluevaaleissa kuitenkin vain suurimmille porvaripuolueille.

Kuten Li Andersson on sanonut, kyse ei kuitenkaan ole oikeasti ”markkinatalouden tukemisesta” (jota kaikki puolueet kannattavat), vaan vaalitukipottia rahoittava elinkeinoelämä haluaa vasemmistopuolueet POIS VALLASTA ja porvarihallituksen takaisin valtaan.

– Siihen liittynee keskustan Saarikonkin panikoiminen ja ”varjonyrkkeily…?”

 

 

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu