Painotetun opetuksen luokista luopuminen ei vähennä segregaatiota

Helsingissä ollaan tasapäistämisen nimissä heikentämässä mahdollisuuksien tasa-arvoa. Kasvatus- ja koulutuspuolesta vastaavat virkamiehet ehdottavat painotetun opetuksen luokista luopumista. Jos suunnitelma menee läpi, meillä Helsingissä ei enää olisi matematiikka-, musiikki- ja liikuntaluokkia. Lapset hajautettaisiin muihin luokkiin. Segregaatio eli sosiaalinen eriytyminen on iso ongelma Helsingissä ja siihen pitää puuttua. Mutta sitä ei ehkäistä luopumalla jostakin, mikä toimii korjaaksemme jotain mikä on rikki. Eli katse on väärässä pallossa.

Kokoomuksen valtuustoryhmä ei kannata ehdotettua esitystä, sillä katse ongelmien hoitamisessa on nyt aivan väärässä kohteessa. Miksi mennä hajottamaan jotain, josta on hyviä tuloksia? Miksi poistaa jotain mikä motivoi lapsia? Olisiko syytä keskittyä ongelmien juurisyihin varhaisessa vaiheessa, laittaa paukut sinne? Ryhmämme tavoitteena on edelleen hyvä koulu jokaiselle oppilaalle ja sen eteen teemme töitä. En kuitenkaan näe, että juuri tällä toimella voidaan korjata syntyneitä ongelmia. Päinvastoin. Painotetun opetuksen luokista luopuminen voi jopa lisätä sosiaalista eriytymistä. 

Meidän pitää keskittää katseemme juuri sinne missä on ongelmia. Kurinpidollisia toimia tarvitaan ja jos se vaatii sitä että perustetaan 100 erityisluokkaa, maksetaan satoja tuhansia euroja, niin silloin niin teemme. Panostus lapsiin tänään on sijoitus tulevaisuuteen. Rauhallinen ja turvallinen koulu kaikille lapsille on oikeudenmukaisuus- ja yhdenvertaisuuskysymys. Lapset ansaitsevat parasta!

Suomenkielinen jaosto päättää asiasta 7.3. Aion äänestää painotetun opetuksen luokkien säilyttämisen puolesta.

 

Seida Sohrabi, (kok.)
Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu, suomenkielisen jaoston jäsen
Eduskuntavaaliehdokas, Helsinki
Lähi-idän ja islamin asiantuntija, valtiotieteiden maisteri

SeSo
Kokoomus Helsinki
Ehdolla eduskuntavaaleissa

OLEN kielitaitoinen 32-vuotias Lähi-idän asiantuntija ja valtiotieteiden maisteri. Olen lisäksi Helsingin kaupungin varavaltuutettu ja toimin Kokoomuksen valtuustoryhmässä.

SAAVUIN Suomeen kiintiöpakolaisena perheeni kanssa vuonna 1996. Matkani tavallisesta nuoresta tytöstä itsenäiseksi ja yhteiskuntaa kehittäväksi nuoreksi naiseksi on vaatinut poikkeuksellisia ponnisteluja ja päättäväisyyttä omien tavoitteideni eteenpäin viemiseksi. Onnistuin haastamaan yhteisöni ylläpitämiä käsityksiä ja moni asia on muuttunut paremmaksi. En tingi arvoistani. Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo kuuluvat kaikille. Olen omistautunut parantamaan maahanmuttajanaisten ja -tyttöjen asemaa, torjumaan rinnakkaisyhteiskuntien syntymistä ja koventamaan seksuaarikosten ja väkivallantekojen rangaistuskäytäntöjä.

USKALLAN puhua vaikeista asioista kuten maahanmuuton ongelmista. Kuten presidentti J.K Paasikivi totesi; tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Edessämme on monia sisä-, ulko- ja turvallisuuspoliittisia haasteita. Rikki olevista peruspalveluista alkaen. Suomen pitää olla maa, jossa ikäihminen saa hoitoa, koska on työhönsä tyytyväisiä hoitajia ja jossa lapset saavat laadukasta opetusta hyvissä kouluissa. Lupaan tehdä töitä turvallisen hyvinvointivaltion eteen. Suomi tarvitsee Lähi-idän ja maahanmuuton asiantuntijaa. Uskon, että kokemuksilleni ja taidoilleni on suuri tilaus eduskunnassa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu