Voiko jäätelötuutin politisoida entä voiko nainen ääninäytellä poikaa?

Olen havainnut näiden vuosien mittaan, että on olemassa runsaasti samalla tavalla ajattelevia ihmisiä, joiden ääni ei kuulu. ihmiset tuomitsevat poliittisen islamin. He tuomitsevat valikoivan kritisismin ja he vastustavat intersektionaalista feminismiä, mutta julkisessa keskustelussa tai somessa tämä ei näy. Tämä ei näy sen vuoksi, koska tavalliset ihmiset eivät ole kyttäämässä verkossa – valmiina tuomitsemaan eri mieltä olevat. Some vääristää todellisuutta. Vaarana on, että valheesta tulee totta, kun trendiä ei pysäytetä.

Elämme suuren turhamaisuuden ja tekopyhyyden kulta-aikaa. Jotkut pohtivat saako mies kääntää naisen tekemää runoa tai saako valkoinen ääninäytellä mustaa. Kuinka turhamaista, takapajuista ja rasistista.

Tavalliset kansalaiset eivät koe, että vauhdikas nykytrendi on sitä mitä he haluavat. He haluavat ostaa kaupasta eskimo -jäätelöä, he haluavat voida kritisoida islamia samalla tavalla kuin muita Lähi-idän uskontoja ja he haluavat, että nainen voisi ääninäytellä poikaa. He eivät käsitä miksi nykyajan mies ei voisi kääntää Shakespearen kirjoittamia teoksia, vain koska välissä on 500 vuotta. Näin logiikka toimisi tasapuolisuuden nimissä.

Tavallinen ihminen pitää tällaista turhamaisena. Hyvä ihminen näkee toisen ihmisen nimenomaan ihmisenä eikä ulkoisten ja synnynnäisten tekijöiden summana. Hän ei politisoi joka ikistä viihdeohjelmaa tai jäätelötuuttia.

Vain koska jotkut haluavat päättää puolestasi miten pitää ajatella, älä vaikene. Olet järjen ja kohtuuden ääni ja sellaisia on tuhat kertaa enemmän kuin sosiaalisen median sankareita. On aika kuulla tavallisten ihmisten ääni. Leena Krohnin kaltaisten ihmisten ääni.

Sillä yksi pahimmista asioista mitä voimme tehdä on vaieta ja olla välinpitämättömiä. Usko pois. Järjen perään kuuluttavia on tässä maassa paljon enemmän kuin turhamaisuuden ja suvaitsemattomuuden perään kuuluttavia. Sen todistaa muun muassa kirjailija Leena Krohn, joka oli Yle haastateltavana.

Asiat ja arvot eivät pysy, ellemme pidä niistä kiinni.

+12
SeSo
Kokoomus Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Kouluttaja, kirjoittaja sekä Lähi-idän ja islamin asiantuntija. Kiinnostuksenkohteitani ovat maahanmuutto, kotouttaminen, islam, yhdenvertaisuus, Lähi-itä ja ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Olen koulutukseltani valtiotieteiden maisteri. Olen ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu