Fiktiivistä faktaa 7-7-2005

Fiktiivistä faktaa 7.7.-05

Tapasin Finnairilla töissäollessani Thaimaan Pattayalla erään englantilaisen herrasmiehen. Hän oli eläkkeelläoleva virkamies kera rullatuolissa olevan keuhkoahtautumasta kärsivän vaimonsa kanssa. Ystävystyin hänen kanssa, koska pidin hänen brittiaksentistaan, whiskey single malt -maustaan sekä monesta muusta.

Kuuntelin hänen juttujaan ja hän kertoi kirjoittavansa kirjaa: Fackt and Fiction 7.7.2005. Eipä silloin muistunut edes mieleen mitä tuolloin tapahtui, mutta se oli Lontoon terrori-isku. Hän oli silloin virkamiehenä ja vastuussa Lontoon yleisestä liikenteestä.

Hän jysäytti mulle pommin: Lontoon isku oli sisäinen juttu. Ulkomaalaiset pomminkantajat oli kaikki palkattuja opiskelioita sisäministeriön toimesta! Jee, jee tuumin silloin — Vanha ukko kait kertoo tarinoitaan ja kirjoittaa kirjaansakin rahan toivossa. Mutta hän alkoikin sitten taustoittamaan…

Lontoossa suoritettiin tuolloin harjoitus terrorismintorjuntaan. Palkattiin mahdollisimman uskottavia ”terroristeja” kantamaan pommit. Pommien piti olla aitoja, koska silloin pommikoirat voisivat haistaa ne. Sytyttimet sitten feikkejä.

Hän kertoi, että sytyttimet olivatkin aitoja ja pommit räjäytettiin. Pommien kantajat eivät tätä tienneet.

Tämä tarina on vaivannut minua pitkään tapahtumien jälkeen. Totta vai tarua?

SimoHyytinen

Koetan ymmärtää nykyistä menoa ymmärtämättä pätkääkään. Ehkä me voimme sopia elämään silti rinnakkain

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu