Markan paluu on Suomen voitto

Kokoomusnuoret vaativat kovia leikkauksia, mutta Vasemmistonuoret ja Demarinuoret vaativat kovia veronkorotuksia (Helsingin Sanomat 6.-7.3.2012).

Käytännönläheinen, mutta kansallisvaltiokeskeinen ajattelutapa on Perussuomalaisten Nuorten lähtökohta. Suomen valtio on asiakasomistajiensa edunvalvoja. Vasemmisto-oikeisto-jaottelu on aikansa elänyt.

Valtioiden ylivelkaantuminen on tosiasia kaikissa länsimaissa, mutta siihen ei auta yksin veronkorotukset tai menoleikkaukset. Tarvitaan molempia, jotta menot saadaan kuriin ja talouskasvu ei vaarannu. Muutokset on tehtävä mahdollisimman oikeudenmukaisesti.

Hallituksen taloudenpito on epäjohdonmukaista, jos tavoitteena on menokuri. Virallinen kaksikielisyys maksaa jopa kaksi miljardia euroa vuodessa, ja lasku vain kasvaa, jos hallituksen esittämä kuntauudistus toteutuu. Toimimaton kehitysapu nielee miljardin vuodessa. Tällaisiin kuluautomaatteihin panostetaan, mutta samaan aikaan energiaverokorotusten kaltaisilla toimenpiteillä vahingoitetaan vakavasti työllisyyttä.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Antti Häkkänen toteaa mielipidekirjoituksessaan, että ”vastuuttoman velkaantumisen jatkaminen vain siirtää ja pahentaa ongelmaa”. Nuorisojärjestö on ollut hiljaa, kun kokoomusvetoinen hallitus on hyväksynyt euroalueen tukipaketin toisensa perään ja vain siirtänyt ja pahentanut ongelmaa.

Taloudellisen asemansa turvaamiseksi Suomen on vakavasti harkittava euroalueesta irtautumista sopivan tilaisuuden koittaessa. Yksi vaihtoehto on oma rahayksikkö.

Ålandsbanken Asset Managementin toimitusjohtaja Stefan Törnqvist on arvioinut aivan oikein sanoessaan, että pahin mahdollinen tilanne on, jos eletään
nykyisenkaltaisessa epävarmuudessa vielä pari vuotta, Suomi sitoutuu uusiin tukipaketteihin, velkaantuu lisää ja silti euron tukihankkeet
epäonnistuvat. Ja lopulta Suomessa otetaan taas markka käyttöön.

Juuri näin on nyt käymässä. Suomi hyväksyy uusia tukipaketteja kriisimaille ja valtio velkaantuu 7-8 miljardia euroa vuodessa.

Markan paluu on Suomen voitto.

Suomi tietysti välttyisi tukipakettien kustannuksilta. Strategy Economicsin johtaja Matthew Lynn toteaa, että Suomen vahva talouskasvu ja alhainen velkataso tukisivat markan
vahvistumista, jolloin tuontikustannukset laskisivat ja ulkomaisten
sijoitusten arvo nousisi. Oma rahayksikkö antaa enemmän liikkumavaraa poliittisesti ja taloudellisesti.

Ja lähti Suomi tai ei, euroalueen tulevaisuus ei näytä ruusuiselta. Suomessa mietitään aivan liian vähän sitä, että kuinka paljon euroalueessa pysyminen Suomelle maksaa.

Euro ei ole hyödyttänyt kansalaisten enemmistöä, koska rahaliitto on
suhteellisesti pienentänyt palkkatuloja pääomatulojen hyväksi. Mikä merkittävintä, euroon siirtymisen jälkeen Suomen viennin kasvu on hidastunut.

Brittiläinen tutkimusyhtiö Lombard Street Research laskee raportissaan, että Hollannin vastuut euron tukipaketeissa ja -rahastoissa
maksavat valtiolle 127-241 miljardia euroa seuraavien neljän vuoden
aikana. Hollannin kansantalous kasvoi 20 vuotta ennen euroa noin kolme prosenttia
vuodessa. Euron jälkeen Hollannin bruttokansantuote on kasvanut noin
1,25 prosenttia vuodessa.

Suomen eurovastuut ovat jo nyt yli 50 miljardia euroa. Se on lähes yhtä paljon kuin tämän vuoden talousarvio.

Euroalueen tulevaisuus riippuu Saksasta – kun siellä pistetään pillit pussiin, ei muuallakaan enää Zorbas tanssi. Toinen harkittava vaihtoehto onkin ottaa käyttöön markka, mutta yhdessä Saksan kanssa.

Kokoomuksen linjan vuoksi on varmaa, että Suomen tulevat sukupolvet
saavat karmaisevan laskun. Muut valehtelevat, tuhlaavat ja anovat.
Suomalaiset maksavat. Tämäkö on sitä kokoomuslaista vastuunkantoa?

Hallituspuolueet ovat kokoomuslaisessa herran nuhteessa.

Ennenaikaiset
eduskuntavaalit voidaan nähdä, kun tuhoisan EU-politiikan jälkimainingit
iskevät peruskansalaisen kukkaroon.

simonelo

Kahden pojan isä. Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Vapaata markkinataloutta kannattava tolkun oikeistokonservatiivi. Autoilija. Videopelaaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu