Jokaisessa ihmisessä asuu tappaja

Hyvinkään ampumistapaus on jälleen veriteko, jota ei voi ymmärtää. Eikä tarvitsekaan. 

Näissä ampumistapauksissa ihmisiä pelottaa eniten se todennäköisin ja totuudenmukaisin vastaus: kaiken korjaavaa ratkaisua ei ole, vaan väkivaltaisuus on kuulunut ihmisluontoon koko historian ajan ja vain välineet ovat vaihtuneet.

Poliitikot pelkäävät tätä vastausta yhtä paljon kuin äänestäjät ja jättävät sen sanomatta.

Kun poliitikolla ei ole ratkaisua, hänellä ei ole myöskään valtaa kyseiseen asiaan. Poliitikko ei tiedä mitään pahempaa kuin tilanteen, jossa hänellä ei ole valtaa. Poliitikko ilman valtaa on heikko poliitikko eikä sellaisena halua näyttäytyä. Poliitikolla täytyy aina olla ratkaisu.

Poliitikon on helpompaa uskotella, että syy on aseissa, videopeleissä tai elokuvissa. Ne voi kieltää, ne voi ratkaista. Vaikka syy on meissä itsessämme. Sinussa ja minussa. Ihmisyydessä.

Väkivalta on vain yksi ihmisluontoon kuuluvan pahuuden ilmenemismuoto. Pahuus on sana, jonka käyttöä nykyään kaihdetaan jopa uskonnoissa. Mikään ei tunnu olevan pahaa, vaan kaikki on suhteellista. Kukaan ei ole paha, vaan yhteiskunnan uhri. En minä, mutta kun ne muut.

Olen sitä mieltä, että on olemassa pahaa. Pahuus toimi Hyvinkäällä, mutta ei kasvottomasti. Tekijänä oli ihminen. Kuten Ruben Stiller kirjoittaa, on aika kutsua pahaa pahaksi.

Alexander Solzhenitsyn totesi, ettei pahoja ihmisiä voi
ottaa erikseen ja tuhota, koska hyvä ja paha leikkautuvat yksittäisen
ihmisen sydämessä.

Epämiellyttävä totuus on, että jokaisessa ihmisessä asuu tappaja.

Vaikka totuus on kova, kuten usein elämässä, epätoivoon en vaivu.

Aina on toivoa, kun on elämää. Kuten niillä ovimiehillä, jotka Hyvinkäällä henkensä kaupalla ohjasivat ihmisiä turvaan. Sillä millisekunnilla, tiedostamattaan, he uskoivat lähimmäisenrakkauteen ja pelastivat ihmishenkiä. He loivat elämällään toivoa ympärilleen.

Hyvyys vaatii uskoa. Kukin sen löytäköön.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu