Arvio puheenjohtajista Ylen Ison pajan kuntavaalitentissä

Istuin eilen Ylen kuntavaalitentin yleisössä Isossa pajassa. Tässä lyhyet ja jossain määrin puolueelliset arvioni puheenjohtajien suorituksesta. Kuulen mielelläni kommenteissa sinun näkemyksesi illan keskustelusta ja puheenjohtajista.

 

Soini: Energinen ja huumorintajuinen, mutta olisi voinut hyökätä hallitusta vastaan rajummin. Eurokriisistä puhuttaessa pääsi parhaiten vauhtiin ja hallitsi keskustelua.

Sipilä: Sympaattinen, mutta kokemattomuus näkyy ilmeissä ja puheissa. Riski, jonka lopputulema jää nähtäväksi. Onnistui erinomaisesti kun puhui tunteella nuorten syrjäytymisestä.

Katainen: Samaa tuttua sliipattua fantsu- ja vastuupuhetta. Tuntuu
vetoavan joihinkin, joten ei riskejä, mutta ei voittoja. Tyytyväinen
kannatukseen. Hyötyi selvästi pääministerin asemasta puheenvuorojen määrässä ja pituudessa.

Niinistö: Jäi varjoon, mieleen tulee ”Kokoomuksen puisto-osasto”. Jäi epäselväksi, että mikä erottaa vihreät kokoomuksesta? On tosin kuulemma naisten mieleen, mikä voi hyödyttää vihreitä, joiden äänestäjistä valtaosa on naisia.

Arhinmäki: Missä ek-vaalien Ärhinmäki? Flegmaattinen hallituksen edustaja, vaikka Vasemmistoliitto on aiemmin profiloitunut onnistuneesti Kokoomuksen vasemmistolaisena vastavoimana. Ärhinmäki takaisin!

Haglund: Suoriutui odotettua paremmin, oli suorastaan leikkisä ja napakka. Vastasi selkeästi kysymyksiin ja haastoi muita. Calle
voi vielä yllättää puheenjohtajana ja oli tämän tentin mielenkiintoisin
ilmiö.

Urpilainen: Liian opetellun kuuloista puhetta ”teoista”
jne. Saisi edelleen tuoda enemmän inhimillisyyttä itsestään, joskin nauroi lämpimästi analyysille omasta kehonkielestään. Täytyykö
naispoliitikon olla aina kovan oloinen? Joutui puolustamaan hoitajamitoitusta eikä onnistunut siinä uskottavasti.

Räsänen: Jos Urpilainen
on turhan kova käytökseltään, Räsänen on liian pehmo linjauksiltaan. Hallitus
sitä, hallitus tätä ei nosta KD:ta sen suosta. Puolue tarvitsee
innostavamman puheenjohtajan, muutoin KD:n taru päättyy yhdessä suurten
ikäluokkien kanssa.

Pienpuolueiden puheenjohtajista yksikään ei noussut positiivisesti esiin. Kommunistisen puolueen Yrjö Hakanen osoitti kokemuksensa, mutta hänen punatähteään himmentää kaksi muuta pientä kommunistipuoluetta. Vapauspuolueen Lisbet Puttonen ei osannut kertoa puolueensa ehdokasmäärää, mikä tuntui varmasti katsojista surkuhupaisalta.

Jaksan yhä vain ihmetellä sitä, että pienpuolueiden johtajat eivät osaa hyödyntää saamaansa televisioaikaa. Missä mieleenpainuvat puheet ja avaukset, jotka antaisivat syyn haastajan äänestämiseen? Tällä esityksellä pienet pysyvät pieninä.

simonelo

Kahden pojan isä. Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Vapaata markkinataloutta kannattava tolkun oikeistokonservatiivi. Autoilija. Videopelaaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu