Mitt Romney voitti ensimmäisen vaaliväittelyn

Katsoin Yhdysvaltain presidentinvaalien ensimmäisen tv-väittelyn klo 4-5.30 Suomen aikaa. Kuinka väittelyssä kävi?

Mitt Romney: Jännittyneen näköinen, mutta oli puheissaan yllättävän jämäkkä ja pärjäsi istuvalle presidentille. Haastoi vahvasti talousasioissa. Riittääkö se kannatuksen nousuun?

Barack Obama: Oma viileä itsensä, pystyi perustelemaan Obamacarea, mutta puheissaan turhankin analyyttinen ja tuntuiko äänestäjistä olemukseltaan liian viileältä?

Näkemykseni on että väittelyn voittaja oli Mitt Romney.

Obama näytti paikoin varsin ärsyyntyneeltä. Miksi minun täytyy selitellä tälle entiselle kuvernöörille? Obama oli valmistautunut selvästi huonommin ja kenties kärsi ”presidenttikuplasta” – hän ei ole tottunut vähään aikaan perustelemaan itseään julkisesti tällä tavalla. Normaalisti presidenttiä kohdellaan eri tavalla kuin väittelyissä.

On amerikkalaisittain korkea työttömys sitten Obaman syytä tai ei, yli 8 prosentin työttömyys rasittaa hänen kampanjaansa. Romneyn haaste on tarjota todellinen vaihtoehto ja näyttää Obama huonossa valossa. Ainakin jälkimmäinen onnistui tässä väittelyssä.

Romneyn piti perustella tarkasti näkemyksensä, näyttää presidentilliseltä ja ennen kaikkea pärjätä puolitoista tuntia istuvalle presidentille. Hän onnistui yllättävän hyvin. Romney saa nostetta mediassa, mutta vaikutus äänestäjien parissa jää nähtäväksi. CNN:n kyselyssä 67 prosenttia rekisteröityneistä äänestäjistä piti Romneya voittajana.

On selvää, että toisin kuin media Suomessa kirjoittaa, peli on Yhdysvalloissa täysin auki.

Ja tämä näkemys henkilöltä, joka vaikuttui Obaman puhetaidoista YouTuben kautta jo vuonna 2006 kun häntä ei Suomessa tuntenut juuri kukaan. Kannatin häntä vuoden 2008 vaaleissa pitkälti ulkopoliittisen linjan vuoksi.

Nyt presidentinvaalipeli on minunkin osaltani auki.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu