Kokoomus ja Suomen Häkämyrkytys

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies siirtyy Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajaksi. Samalla kansanedustaja Jan Vapaavuori nousee elinkeinoministeriksi.

EK on varmasti tyytyväinen. Järjestö saa näkyvän ja kieltämättä asiantuntevan toimitusjohtajan ja järjestön näkemyksiin sopivan miehen ministeriksi.

Talouselämän lobbausta vahtiva Corporate Europe Observatory voi olla kiinnostunut Häkämiehestä, kun valitaan vuoden räikeimmän
eturistiriidan kantaja.

Jos Häkämies olisi esimerkiksi EU-komissaari, häntä koskisi puolentoista vuoden karenssiaika.

Kuten Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner totesi, saman alan töiden suhteen tulisi meilläkin olla käytössä erikseen määritelty karenssi.

Häkämiehen näin nopea siirtyminen elinkeinoministeristä pöydän toiselle puolelle elinkeinoelämän lobbariksi ei kuulemma ole ongelma pääministeri Jyrki Kataiselle.

Ei toki, sillä Katainen on toisena tehtävänään Kokoomuksen puheenjohtaja. Ja Kokoomuksella pyyhkii mukavasti – hallussa on presidentti, pääministeri, elinkeinoelämän järjestöt ja yritykset, televisio ja radio, suuri osa lehtiä, armeija ja poliisi.

Kokoomuslaisten voittokulku on kasvattanut ylimielisyyttä, joka näkyy Saul Schubakin lapsilisä-kohun kaltaisissa ylilyönneissä. En osta Wille Rydmanin tai Kokoomusnuorten puheenjohtajan Antti Häkkäsen väitteitä siitä, että Schubakin näkemykset lapsilisän poistosta olisi ”vain yksityisajattelua”.

Olen
kuullut riittävästi kokoomuslaista yksityisajattelua epäilläkseni, että
pinnan alla useat kokoomuslaiset jakavat Schubakin näkemykset.

Olen täysin eri mieltä Schubakin kanssa, mutta en silti hyväksy sitä tapaa, miten hänen henkilöönsä on käyty käsiksi. Asiat riitelevät, eivät ihmiset. Yhteistyökykyä täytyy löytyä.

Seuraavaksi Kokoomus ajaa voimallisesti kuntauudistusta tarkoituksenaan kaataa Keskustan ylivalta maakunnissa. Valitettavasti ilman opposition kuulemista.

Suomalaisen K-ylivallan kantaja on vaihtunut.

 

Puhuin Häkämiehen siirrosta ja esimerkiksi tapaus Schubakista tänään Yle Radio Suomen Ajantasan Uutispuntarissa.

simonelo

Kahden pojan isä. Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Vapaata markkinataloutta kannattava tolkun oikeistokonservatiivi. Autoilija. Videopelaaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu