Heidi Hautala on viimein vaihdettava

Valtion omistajaohjauksesta vastaava kehitysministeri Heidi Hautala (vihr) on Iltalehden mukaan estänyt  Arctia Shippingin johtoa tekemästä rikosilmoitusta Greenpeacen aiheuttamasta vahingonteosta.

Greenpeacen aktivistit nousivat Arctia Shippingin jäänmurtajille Helsingissä viime vuonna kahdesti vastustamaan öljynporausta Arktiksella.

Hautala on useasti todennut, ettei omistajaohjauksesta vastaava ministeri voi puuttua valvomiensa yhtiöiden päätöksiin. Hautalan mukaan osakeyhtiölaki sitoo hänen kätensä.

Sidotut kädet vapautuivat kuin taikaiskusta, kun kyseessä oli Hautalalle läheinen Greenpeace. Kemijoki Oy:n, Finnairin, Stora Enson tai Neste Shippingin työväki ei ministeriä samalla tavalla hetkauttanut.

Hautalan esikunnasta puolustaudutaan sillä, että ”kyseessä oli rauhanomainen mielenilmaus”. Toisaalta Hautala henkilökohtaisesti kommentoi Greenpeacen Venäjällä tekemää iskua, että ”Greenpeace-mielenosoittajat ovat täysin rauhanomaisissa aikeissa”. Venäjä ja Suomessa Arctic Shipping tiettävästi tunsivat toisin.

Olen todennut, että omaan maaliin potkijoille ei joukkueessa ole sijaa. On joukkuejohdon velvollisuus näyttää kaapin paikka. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun ministeri Hautala osoittaa valikoivaa moraalia, joka on ministerille anteeksiantamatonta.

Armo ei enää käy oikeudesta – Hautala on viimein vaihdettava.

Missä menee vihreiden eduskuntaryhmän raja? Milloin omat laitetaan ruotuun? Vai onko ministeri Hautala lain ja arvostelun yläpuolella?

Keskustelen huomenna ympäristönsuojelusta ja Greenpeacen toiminnasta Ylen A-talkissa klo 21.05. Uskon, että myös ministeri Hautalan asema nousee pöydälle.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu