Lapuan Pöntinen – tanakasti sanojensa takana?

Päivän Helsingin Sanomien etusivulla julkaistiin Kokoomuksen eurovaaliehdokkaan Kai Pöntisen mainos, jossa hän vaatii sosiaalipummimaahanmuuttajille stoppia ja kertoo kampanjoivansa suomalaisen elämänmuodon puolesta.

Erikoisinta ei ole itse mainos, vaan puolueen puheenjohtajan Jyrki Kataisen reaktio siihen. ”En pitänyt mainoksesta, sillä se antaa väärän kuvan Pöntisen ajattelusta. Olen pyytänyt Pöntistä lopettamaan mainoksen käytön”, Katainen kertoi.

Antaa Pöntisen ajattelusta väärän kuvan? Juuri tällaisten sammakoiden vuoksi kansa äänestää suorapuheista Timo Soinia, jonka mielestä jokainen perussuomalainen vastaa omista puheistaan. Jussi Halla-Aho ja Pentti Oinonen eivät ole antaneet ajattelustaan väärää kuvaa, eikä Soini lähde muuta väittämään.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että Pöntinen ajattelee tasan tarkkaan mainoksessa sanotulla tavalla. 25.5. kirjoitetussa uutisessaan ehdokas Pöntinen kertoo pitävänsä Kokoomuksen uutta maahanmuuttolinjausta oikean suuntaisena. Hän myös aavistaa tulevan kohun ja leimautumisen.

”Onko se rasismia jos puolustaa suomalaista elämänmuotoa, kulttuuria ja uskontoa”, hän kysyy.

Kyllä herra Pöntinen, vasemmistoliberaalin hegemonian Suomessa se on juuri sitä. Perussuomalaiset, Oinonen etunenässä, ovat jo saaneet suvaitsemattoman leiman otsaansa sanoessaan sen, mitä ajattelevat.

Tämäkin kirjoitus voidaan ymmärtää väärin ja nähdä puolustuspuheeksi Oinosen ontuvalle retoriikalle. Kyse ei ole siitä, vaan mahdollisuudesta ilmaista mielipiteensä, oli se sitten jonkun mielestä kuinka väärä tahansa. Kunnioitan HS:n päätoimittajan Janne Virkkusen päätöstä julkaista mainos, vaikka se hänen mielestään olikin vastenmielinen.

Virkkunen osoitti journalistisen ammattitaitonsa. Politiikkaan ehdottomasti kuuluu kovakin kielenkäyttö, muutoin se on kansan inhoamaa hymistelyä. Pöntisen kanssa samaa mieltä olen siitä, että maahanmuutto- ja muuta kritiikkiä pitää voida esittää ilman leimautumista ja marginaaliin työntämistä.

Liberaalien kelkkaan lähteneelle ja ääniä hakevalle Kokoomukselle Pöntiset ovat kiusallinen asia. Vähintään Ville Itälän puheenjohtajakaudelta lähtien Kokoomus on määrätietoisesti pyrkinyt häivyttämään perinteisen kuvan varakkaiden oikeistolaisten puolueesta.

He ovatkin onnistuneet tekemään Kokoomuksesta muodikkaan, menestyviltä ja huolitelluilta näyttävien citytarmokkaiden puolueen. Ei tarvitse muuta kuin katsoa heidän ehdokkaitaan, niin näkee mikä on kevään kokoomusmuoti.

Totuus kuitenkin pilkistää silloin tällöin pinnan alta, oli sitten kyseessä Kataisen puheet Terijoen hallituksesta, opetusministeri Henna Virkkusen kipakat ajatukset vasemmistosta katkerien ihmisten liikkeenä, euroehdokas Ari Vatasen omapäiset ilmastolausunnot tai tuorein tapaus Pöntinen, sosiaalipummimaahanmuuttajien vastustaja.

Kokoomus ei todellisuudessa ole pehmopuolue, eikä Itälä ollut niin pehmeä kuin hänen poliittiset vastustajansa antoivat ymmärtää. Ei sen organisaation hierarkian huipulle pehmoilijoilla ole asiaa. Yrityksiä puolueen taustalla on perinteisesti riittänyt, eikä Kataisen kammoksuma Pöntinen ole yli 100 000 euron kampanjallaan poikkeus.

Pöntisen ajatukset saavat siis kapitalismissa merkittävintä kannatusta, joten jos lapualaisella ei ole tänä päivänä 10 000 maakunnan miestä, on hänellä ainakin jotain millä korvata puuttuvat kädet.

Kokoomuksella ja Pöntisellä on kuitenkin oikeus kertoa kantansa. Rasittavaa on vain se, että heillä on tapana lopulta pyytää mitä nöyrimmin anteeksi ”kohulausuntoja” rakastavalta medialta. Onko ihme, että poliitikon puheilla ei nähdä juuri olevan katetta?

Jos Pöntinen on oikeasti taitava mediaa hyödyntävä poliitikko, ei hän olisi voinut keksiä parempaa keinoa saada ajatuksensa äänestäjäkunnalle kuin tämä kohunpoikanen.

simonelo

Kahden pojan isä. Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Vapaata markkinataloutta kannattava tolkun oikeistokonservatiivi. Autoilija. Videopelaaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu