EU-johtaja vaatii luomaan ”Euroopan Yhdysvallat”

Euroopan unionin komission varapuheenjohtaja, komissaari Viviane Reding vaatii Telegraph-lehden mukaan ”Euroopan Yhdysvaltoja”. Toisin sanoen Reding vaatii Euroopan liittovaltiota.

”Meidän täytyy luoda Euroopan Yhdysvallat, jossa komissio on hallitus ja jossa on ylä- ja alahuoneet – Euroopan parlamentti ja jäsenvaltioiden senaatti,” Reding vaatii.

Telegraphin mukaan Redingin vaatimus muuttaisi EU:n herraksi talossa, jolle siirtyisi Suomen ja muiden maiden hallitusten ja parlamenttien valta. Komissio määräisi kansallisille hallituksille kaapin paikan ja kansanedustajien itsemääräämisoikeus siirtyisi europarlamentaarikoille. Reding on vaatinut myös kansallisten tuomioistuimien vallansiirtoa EU:n tuomioistuimille.

Kansalliset johtajat, jotka tapaavat Euroopan neuvostossa, saisivat vain keskustelevan ja neuvoa-antavan roolin esimerkiksi Britannian ylähuoneen, House of Lordsin, tapaan.

Britanniasta puheen ollen, EU-koneisto on niin varma maan erosta, että ei enää välitä suuren jäsenvaltionsa vastalauseista koskien yhä syvenevää yhdentymistä kohti liittovaltiota.

Ateenassa puhunut komission puheenjohtaja José Manuel Barroso sanoi, että EU käyttää viestinnässään hyväksi ensimmäisen maailmansodan alkamisen satavuotisjuhlavuotta. Tarkoituksena on väittää, että EU-kriittiset voimat syöksevät maanosan tuhon partaalle.

Luxemburgilainen liittovaltiohehkuttaja Reding on yksi kokoomuksen ja kristillisdemokraattien viiteryhmän EPP:n ehdokkaista komission puheenjohtajaksi. Samanlaisia liittovaltiota kannattavia ajatuksia on esittänyt myös keskustan viiteryhmän ALDE:n kärkiehdokaskandidaatti Guy Verhofstadt.

Vaikutusvaltainen Reding ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä.

Reding esitti vuonna 2012, että EU:n täytyy luoda tiekartta, jolla visio liittovaltiosta tehdään todeksi vuoteen 2020 mennessä. ”On tullut aika rakentaa eurooppalainen liittovaltio,” hän totesi jo tuolloin.

Redingin ja hänen komissaariystäviensä lääke EU:n ongelmien ratkaisemiseen on lisää EU:ta. Aivan kuin Neuvostoliiton komissaareilla, joiden lääke kommunismin ongelmiin oli lisää kommunismia.

Reding esitti Suomen vierailullaan syyskuussa 2013, että EU:n on laadittava uusi perussopimus.

Voitte arvata, miksi.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu