Voi konservatiiviveljet, missä lienet?

SKP:n Tommi Lievemaa kirjoitti kärkästä kritiikkiä Kokoomuksen eurovaalikampanjaa kohtaan. Lievemaa kommentoi Kai Pöntisen tuoreinta Vartti-lehden vaalimainosta, jossa hän vaatii ”paluulippua onnenonkijoille.” Lievemaa kirjoittaa asiaa, mutta olen eri mieltä siitä mitkä ovat Kokoomuksen todelliset kasvot – ne ovat kuin Batmanin Two-Face, josta ei tiedä kumpaa puolta katsoisi.

Olalle taputukset kuitenkin Jyrki Kataiselle. Niin pieni on puheenjohtajan arvovalta puolueessaan, että median alla taipuessaan hän sai Pöntisen muuttamaan Helsingin Sanomien etusivulla julkaistun ”sosiaalipummimaahanmuuttajille stoppi” tekstin vain muotoon ”paluulippu onnenonkijoille.” Ei kovin hääppöistä, mutta eipä ollut työväen presidenttikään. Kenties ajatus oli, että kaikki me kaipaamme onnea ja terminä se sopii Kokoomuksen rasittavan rempsakkaan kampanjaan. Tehkäämme siis sosiaalipummeista onnenonkijoita.

Kokoomus pelaa uhkarohkeaa, mutta ilmeisen menestyksellistä kättä suomalaisen politiikan uhkapelissä. Kaksilla korteilla pelaaminen on haljua, minkä muutkin ovat huomanneet.

Ääniä varmasti sataa, mutta puoluejohto ei ole hoitanut mediapeliä yhtä taitavasti kuin korttipakkaansa. Kuten aiemmassa blogissani kirjoitin, Kataisen väite että mainokset antavat Pöntisen ajattelusta väärän kuvan on naurettava. Sivuillaan Pöntinen kehuskelee puhuvansa suoraan, mutta paluulipun sijaan hän olisi voinut Lapuanliikkeen fanina puhua reilusti muilutuksesta. Sellaisia mielikuvia kun hän mainoksillaan haluaa hakea. Viimeistään toinen samantyylinen mainos on todiste siitä, että Pöntinen ei latele juttujaan puolivahingossa.

Kokoomuksen sivuilla Katainen ilmoittaa olevansa liberaali konservatiivi. Katainen toimii siis kuin tohtori Jekyll, joka muuttuu silloin tällöin herra Hydeksi. Päivisin armas puheenjohtaja saarnaa vapaamielistä liturgiaa niin taloudesta kuin vähemmistöistäkin, mutta kun ilta koittaa niin kilttien lapsien on paras olla kaukana.

Silloin setä Jyrkin tuvassa kerrotaan tarinoita sekä ulkomaalaisista että kantasuomalaisista sosiaalipummeista ja onnenonkijoista. Nukkumaan mennessään Jyrki-boy laittaa vielä Ikelle hyvän yön tekstarin ja muistelee kaiholla aikaa, kun Kokoomus oli vielä arvokonservatiivinen puolue.

Kataisen mielenterveydelle olisi hyväksi herätä tähän päivään. Kokoomuksen perinteisiä arvoja ovat olleet koti, uskonto ja isänmaa. Nämä kaikki ovat heillä alennusmyynnissä, oli sitten kyseessä perinteinen perhekäsitys, suhde uskontoon tai Euroopan unionin liittovaltiokehitys.

Kokoomuksen on päätettävä haluaako se olla liberaali- vai konservatiivipuolue. Kaksilla korteilla pelaamisen aika on ohi. Ja jos maahanmuuttopolitiikka on ainoa asia johon Kokoomus tarttuu voimallisen konservatiivisella otteella, heitä voi aiheellisesti syyttää mielikuvituksen puutteesta tai liberaalien mielistelystä.

SDP:n, Vasemmistoliiton ja Vihreiden paistatellessa liberalismin suomalaisessa hegemoniassa olisi todelliselle maltilliselle konservatiiviselle vastavoimalle tilausta. Keskusta nimensä mukaisesti menee aallon mukana sinne minne matka vie, kunhan maanviljelijät seuraavat perässä. Perussuomalaiset ovat osittain kiilanneet tähän väliin, mutta puolueen sanoman epäyhtenäisyys ja joidenkin mielipiteiden äärimmäinen sävy haittaavat heidän menestystään.

Täytyy muistaa, että Kristillinen Liitto (nyk. Kristillisdemokraatit) perustetiin aikanaan siksi, että joukko yhteiskunnallisen vaikuttamisen tarvetta kokevia henkilöitä katsoi isompien puolueiden alkaneen lipsua kristillisten ja perinteisten arvojen tinkimättömästä puolustamisesta.

Kahden kortin peluussaan Kokoomus on menettänyt identiteettinsä ja joutuu siksi mediassa tilille Pöntisen kaltaisista tapauksista. Liberalismin vallatessa valtapuolueet maltillisen konservatiivinen kristillisdemokratia on ajankohtaisempi ja merkittävämpi aate nyt kuin koskaan.

simonelo

Kahden pojan isä. Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Vapaata markkinataloutta kannattava tolkun oikeistokonservatiivi. Autoilija. Videopelaaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu