Hallituksen kehysriihipäätös ajaa keskiluokan kapinaan

Perussuomalaiset Nuoret ei hyväksy hallituksen kehysriihipäätöstä, jossa keskiluokkaa ja pienituloisia kuritetaan esimerkiksi kiristämällä ansiotuloverotusta, nostamalla ajoneuvo- ja polttoaineveroa sekä leikkaamalla lapsilisiä.

Lapsilisien leikkaamisen sijaan nykymuotoinen valtiojohtoinen kehitysapu täytyy lakkauttaa. Säästöä syntyy lähes miljardi euroa.

Kuten Veronmaksajain keskusliitto toteaa, keskituloisen palkansaajan ostovoima heikkenee hallituksen päätösten vuoksi noin 300 eurolla ensi vuonna. Kehysriihipäätökset osoittavat Kataisen hallituksen uskovan, että keskiluokka kestää ja hyväksyy mitä tahansa.

Pääministeri Jyrki Katainen noudattaa kuin vihkikaavaa “kaiken keskiluokka kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii. Keskiluokka ei koskaan katoa”.

Samaan aikaan Kataisen hallitus tuhlaa varoja toisarvoisiin kohteisiin: EU- ja ETA-alueiden ulkopuolisista maista tulevien annetaan jatkossakin opiskella Suomessa veloituksetta, kehitysaputavoite säilyy 0,7 prosentissa bruttokansantuotteesta ja sisäministeri Päivi Räsänen on vaatinut pakolaiskiintiön pysyvää nostamista.

Perussuomalaiset Nuoret uskoo, että keskiluokka nousee Suomessa lailliseen kapinaan. Hallituspuolueet kärsivät murskatappion seuraavissa euro- ja eduskuntavaaleissa.

Tilannekomiikkaa nähdään, kun hallituksen laivasta pois hypännyt Paavo Arhinmäki oppositiossa kritisoi itse aiemmin hallituksessa päättämäänsä viiden miljardin euron sopeutuspolitiikkaa.

 

(Kirjoitus on julkaistu Perussuomalaisten Nuorten hallituksen kannanottona 27.3.2014)

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu