Matti Vanhasen aika on ohi

Pääministeri Matti Vanhasen on erottava virastaan. Hän on toiminnallaan vaikeuttanut hallituksen työskentelyä ja mikä pahinta, häpäissyt Suomen ja oman puolueensa maineen.

12.6. kirjoittamassani merkinnässä epäilin, että Vanhasen ja kumppaneiden muisti alkaa jälleen pikkuhiljaa palautua, kun vaalirahoituskohu paisuu. Ja sehän paisuu kuin pullataikina.

Tänään keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen on kertonut, että  Vanhanen tapasi tammikuussa 2007 Nova Groupin johdon yhdessä hänen kanssaan. Tilaisuudessa keskusteltiin rahamääristä ”satojen tuhansien” tasolla. Vielä edellisen kirjoitukseni aikaan ”Kelmi” Korhonen kiisti, että Vanhanen olisi tiennyt Nova Groupin lahjoituksen suuruutta. Se oli täyttä valetta.

Korhonen junaili muutama vuosi sitten myös valtiolta saatavaan puoluetukeen suuret korotukset avoimuuden nimissä ja perustelu oli se, että ulkopuolisen rahoituksen tarve vähenee. On se vaan kelmi.

Kun Vanhaselta kysyttiin oliko hän tavannut johtoporrasta, vastaus oli yksiselitteinen ”kyllä kyllä.” Viime kesänä hän totesi eduskunnassa, ettei muista tapaamista.

Jos keskustan saama rahoitus oli kaikin puolin eettisesti hoidettu, miksi kaikki salailu ja jälkikäteen valehtelu? Vai onko meillä vain oikeasti dementoituva pääministeri? Viimeksi maan johdossa oli dementikko 1980-luvun alussa, ja hänkin oli keskustasta.

Olen lopen kyllästynyt pääministerimme valheisiin, jotka eivät enää rajoitu siihen, mikä on hänen lempiruokansa tai mistä hän löysi heilansa. Nyt on siirrytty vakavampiin aiheisiin.

Kekkonen ei olisi laittanut vain Vanhaselle myllykirjeitä, vaan suoraan myllynkiven kaulaan ja potkun takamuksille. Se on ainoa keino palauttaa menetetty uskottavuus.

Nova Groupin konkurssipesän kuittitunkiosta voisi löytyä mielenkiintoinen nimilista poliitikoista. Lenny Kravitzin sanoin, it ain’t over ’til it’s over.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu