Iranin ihannointi ja Lievemaan vääristynyt maailmankuva

Tiedonantajan propagandapäällikkö ja Suomen kommunistisen puolueen eurovaaliehdokas Tommi Lievemaa laittoi tänään blogissaan Helsingin Sanomat ojennukseen. Samalla Lievemaa ihannoi Iranin ”demokratiaa”, Hamasia ja Venezuelaa.

Lievemaa totesi blogissaan muun muassa, että ”istuva presidentti Ahmadinejad voitti käydyt presidentinvaalit”. Ilkeämielinen saattaisi huomauttaa, että sen voiton rehellisyyttä epäilevät niin ulkomaalaiset asiantuntijat ja toimittajat siinä missä iranilaisetkin.

Lievemaa viittaa kintaalla sille seikalle, että sadat tuhannet iranilaiset ovat tulleet kaduille osoittaakseen mieltään Ahmadinejadia vastaan. Länsimaisittain Iranin viranomaisten reaktio mielenosoituksiin on raakalaismainen ja demokratian vastainen. Ainakin kahdeksan ihmistä on kuollut.

Mitään uutta tällainen asennoituminen ei tosin ole. Stalinin vainojen tultua ilmi Neuvostoliitossa vuonna 1956 viittasivat paljastuksille kintaalla maailmalla niin useimmat kommunistit kuin stalinistitkin.

Kaunopuheinen Isä Aurinkoisen ylistäminen jatkui, vaikka Stalinin oikeat kasvot olivat lopullisesti paljastuneet. Tiedonantaja on Lievemaan avustuksella innokkaasti kannattanut muun muassa Pohjois-Korean ihanteellista kansandemokratiaa.

Lievemaan maailmankuva on liikuttavan lapsenomainen, selkeä ja mustavalkoinen, etten sanoisi kommunistisen typerä. Paha on aina lännessä, yleensä Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa tai muissa ”kapitalististen riistäjien” valtioissa. Hyvä on yleensä idässä.

Minkäänlaisia faktatietoja ei päästetä sekoittamaan tätä selkeää, tyyntä järjestyksen tilaa.

”Kaksi leningradilaista tapaa toisensa:

– Radiossa kerrottiin, että kohta alkaa vihdoin kommunismi!
– Älä huoli. Kestimmehän Leningradin piirityksen. Jumalan avulla kestämme myös kommunismin.”

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu