Jäätteenmäen-Vanhasen linja

Matti Vanhanen ei pärjää sanan säilällä ja Anneli Jäätteenmäki muistetaan Irak-skandaalin aikaisista lausahduksistaan. Ne sopisivat myös Vanhasen suuhun, vai mitä sanotte näistä?

”En ollut näitäkään pyytänyt ja ne tulivat minulle yllätyksenä,” Vanhanen kommentoi Kehittyvien maakuntien Suomelta saamaansa 10 000 euron vaalirahaa.

”En voi paljastaa lähdettäni,” Vanhanen vastaa kun häneltä kysytään rahoittajista.

”Minulla on kaksi korvaa, ja olen kuullut kaikenlaista,” Vanhanen vastaa SDP:n kansanedustajalle Jukka Gustafssonille, kun tämä kysyy onko hän tavannut Nova Groupin johtoa.

”Olen yrittänyt puhua mahdollisimman totta,” Vanhanen sanoo kun häneltä tivataan valehtelusta ja jatkaa ”välttelevistä lausunnoista on ymmärrettävästi syntynyt epäjohdonmukainen kuva. Uskon, että nyt esittämieni tietojen valossa muodostuu oikea kuva.”

”Puhun niin totta kuin osaan,” Vanhanen päättää itsevarmasti.

Etelän median aloittama keskustan mustamaalaaminen on häpeällistä. Keskustalaiset ovat johdonmukaisesti säilyttäneet urhoutensa ja änkyröineet ja pönkyröineet Suomen edun nimissä.

Tästä 2000-luvun alkupuolen sisäpolitiikan urhoollisesta tavasta voi käyttää nimitystä Jäätteenmäen-Vanhasen linja. Sen perusperiaatteet ovat vanhaslaisittain seuraavat:

  • a) Keskustan sisäpoliittinen probleemi on raha ja suhteemme siihen. Kaikki muut ovat poliittisesti toisarvoisia.
  • b) Hyvät ja ystävälliset välit rahoittajiin.
  • c) Konflikteja vältettävä.
  • d) Keskustan on kartettava rahoittajien vastaista ja rahoittajille vihamielistä politiikkaa.
  • e) Tähän on pyrittävä, huolimatta pettymyksistä, joita olemme saaneet ja saamme kokea.

(Ote Vanhasen päiväkirjasta, uuniperunareseptin vierestä 6.1.2007)

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu