Kepulikonstit on jo käytetty, Matti Vanhanen

Keskustan ja Matti Vanhasen tuskainen taival on hallinnut blogiani viime päivät. Olen jo saanut kritiikkiä siitä, että kehtaan haukkua toisia. Niinpä niin, Suomessa kritiikkiä kutsutaan aina haukkumiseksi. Keskusta ja sen puheenjohtaja saavat syyttää tästä episodista vain itseään.

Minua ihmetyttää kokoomuksen ja vihreiden asenne. Jyrki Katainen kertoi Helsingin Sanomille, ettei Vanhasen kertomusten muuttuminen kesken matkan ole nakertanut luottamusta hallituksessa.

En kyllä sitten oikein tiedä, että mitä täytyisi tapahtua jotta luottamus menetettäisiin. Kokoomukselle ei vain taida olla väliä sillä, jos pääministeri on valehdellut oppositiolle. Eipä se ilmeisesti haittaa vihreitäkään.

Kummatkin hallituskumppanit petaavat itselleen hyviä asemia vallan kahvassa, jota pääministerin ero voisi ikävästi mutkistaa. Kenties syynä on lisäksi se, että myös kokoomus on saanut tukea Teollisuuden ja työnantajain keskusliitolta. Katainen ei halua joutua myrskyn silmään kuten Vanhanen.

Vanhanen ei kuulemma siedä valehtelijaksi leimaantumista. Jaa, sanoo kansa, me emme enää siedä herra pääministeriä tai puheita kaunistelevia hallituskumppaneita.

Jotain tosielämästä vieraantumisesta kertoo se, että kokoomuksen Kimmo Sasi toteaa, että ”joskus poliitikot käyttävät totuutta säästeliäästi.”

Say what?

Vale on vale, vaikka sen kapulakielessä paistaisi. Kristillisdemokraattien Bjarne Kallis kysyy aiheellisesti, että voiko pääministeriin luottaa enää ollenkaan.

Vastaan lyhyesti ja ytimekkäästi, että ei voi.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu