Brittimeppi Daniel Hannan näkee Suomen euroeron mahdolliseksi

Sain tänään kunnian isännöidä kahta valovoimaista miestä, brittimeppi Daniel Hannania ja talousasiantuntija Heikki Koskenkylää eurovaalitilaisuudessani Helsingissä. Teemana oli ”Uudistajien Eurooppa”.

Helsingin Sanomat ymmärsi jutun juonen – Hannan tietää, että Suomen tai muiden maiden euroero on mahdollista.

Yhteisvaluutta euro on muodostunut valtavaksi ongelmaksi Euroopan taloudelle. Euron kalleus on vaikeuttanut vientiä ja vastaavasti helpottanut tuontia.

Kannatan Hollannin pääministerin Mark Rutten esitystä, että luodaan oikeudellinen mekanismi maan eroamiseksi tai erottamiseksi euroalueesta. Marssijärjestyksen on olta selvä kaikille osapuolille.

Suomi ja Kreikka eivät mahdu samaan rahaan. Haluatko sinä, että Suomi takaa saksalaisten pankkien tappioita miljardeilla euroilla?

Suomi on minulle kuin Taru Sormusten herrasta -kirjojen Kontu. Maailma ei aina meitä huomaa, mutta lopulta jätämme merkkimme. Suomalaiset haluavat olla rauhanomaisia hobitteja, jotka ovat sivussa maailman melskeestä, mutta tarvittaessa rientävät neuvonpitoon. Suomalaiset ja hobitit ovat sillanrakentajia, huomaamattomia sankareita.

Helsingin Sanomat tarttui ennakko-odotusten mukaisesti Perussuomalaisten ja brittikonservatiivien eroihin. Niitä toki on, ei sitä käy kieltäminen. Britannia on monessa suhteessa erilainen maa kuin Suomi – siitä ne erot johtuvat myös puolueiden välillä.

Kaikkein tärkeintä Perussuomalaisille Eurooppa-yhteistyössä on isänmaallisuuden, yrittäjyyden ja itsenäisten kansallisvaltioiden arvostaminen ja puolustaminen. Liittovaltiokehitystä vastustamme yhtä suurella palolla.

Kuten presidentti Abraham Lincoln totesi, ”ystäväsi on sellainen, jolla on samat viholliset kuin sinulla.”

Gallupit Britanniasta ja Suomesta osoittavat, että Keskusta minimoi vaikutusvaltansa. Britannian Liberaalidemokraattien ja Keskustan kannatus laskee kuin lehmänhäntä ja europarlamenttiryhmä ALDE:n paikkaluku sen mukana.

Keskustalle sopii toinen lainaus Lincolnilta: Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa, joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa, mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu