Ylitetäänkö eurovaaleissa kepukynnys?

Kansanedustaja, eurovaaliehdokas Jussi Halla-aho ja minä pidimme yhteisen Eurooppa-seminaaarin Oulun yliopistolla 5.5.2014. Paikalla oli noin 200 henkeä ja tilaisuus lähetettiin suorana nettilähetyksenä, jonka tallenne on katsottavissa.

Pidin tilaisuudessa seuraavan puheen, jossa muotoilen Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajana ja eurovaaliehdokkaana seikkaperäisen näkemykseni Euroopan ja Suomen tulevaisuudesta:

 

Hyvät ystävät,

Tiedättekö, että mitä tarkoittaa kepukynnys?

Kepukynnys on se kipu, kun äänestää Väyrystä ja saa Rehnin.

Paavo Väyrynen ennusti aikanaan Neuvostoliiton olevan ikuinen. Muutama vuosi myöhemmin kommunistivaltio romahti. Nyt hän antaa ymmärtää olevansa EU-kriittinen vaikka äänesti ministerinä Lissabonin sopimuksen puolesta. Väyrysen viiri puhaltaa sinne minne tuuli vie.

Olli Rehn on kotibryssä, joka on viimeksi ollut ehdolla vaaleissa vuonna 1996, jolloin hän putosi europarlamentista. Onneksi EU ei unohda omiaan, vaan Rehn on voinut toimia byrokraattien valitsemana komissaarina vuodesta 2004 alkaen.

Keskustan linjattomuus on tunnustettu tosiasia. Samanlaisia ovat useimmat eurooppalaiset puolueet: Brysselissä puhutaan toista kuin kotimaassa. Äänestäjän kuluttajansuoja on heikko eikä EU:lla ole kansanvaltaista uskottavuutta. Vuonna 1979 eurovaaleissa äänesti EU-maiden kansalaisista vielä yli 60 prosenttia ja viisi vuotta sitten enää päälle 40 prosenttia.

EU on kansalle etäinen, mutta päätöksissä läsnä. Kun joissakin EU-maissa vain 15 prosenttia käy uurnilla ja Suomi on hyvää vauhtia matkalla samaan kastiin, mikä on EU:n ratkaisu? Vahvistaa kansanvaltaisempia kansallisia parlamentteja?

Ei suinkaan. EU:n komission varapuheenjohtaja Viviane Reding vaatii luomaan ”Euroopan Yhdysvallat”.

Redingin vaatimus muuttaisi EU:n herraksi talossa, jolle siirtyisi Suomen ja muiden maiden hallitusten ja parlamenttien valta. Komissio määräisi kansallisille hallituksille kaapin paikan ja kansanedustajien itsemääräämisoikeus siirtyisi europarlamentaarikoille.

Reding on vaatinut myös kansallisten tuomioistuimien vallansiirtoa EU:n tuomioistuimille. Kansalliset johtajat, jotka tapaavat Euroopan neuvostossa, saisivat vain keskustelevan ja neuvoa-antavan roolin esimerkiksi Britannian ylähuoneen, House of Lordsin, tapaan.

Redingin ja hänen komissaariystäviensä lääke EU:n ongelmien ratkaisemiseen on lisää EU:ta. Aivan kuin Neuvostoliiton komissaareilla, joiden lääke kommunismin ongelmiin oli lisää kommunismia. 

Komission puheenjohtaja José Manuel Barroso on sanonut, että EU käyttää viestinnässään hyväksi ensimmäisen maailmansodan alkamisen satavuotisjuhlavuotta. Tarkoituksena on väittää, että EU-kriittiset voimat syöksevät maanosan tuhon partaalle. Barroso lienee aikamme Franz Ferdinand.

Hyvät ystävät,

Iso-Britannian pääministeri David Cameron on luvannut, että ei jatka pääministerinä jos muut mahdolliset hallituspuolueet eivät suostu EU-kansanäänestykseen. Cameron on tehnyt EU:sta hallitusneuvottelujen kynnyskysymyksen.

Perussuomalaiset Nuoret haluaa, että Suomi neuvottelee EU:n perussopimukset uusiksi ja asettaa neuvottelutuloksen kansanäänestykseen. Pienenä maana Suomen on vaikea toimia yksin, mutta meidän on hypättävä Britannian kanssa samaan pelastusveneeseen. Neuvoa-antava kansanäänestys EU- ja eurojäsenyydestä on järjestettävä vuoden 2017 vuoden loppuun mennessä riippumatta neuvottelutuloksesta.

Britannian konservatiivit olivat joskus Kokoomuksen veljespuolue, mutta nykyään puolueiden välit ovat jäätävämmät kuin Torniojoki marraskuussa. Konservatiivimeppi Daniel Hannan vieraili juuri Perussuomalaisten luona. Kerronpa teille, millainen kuva briteillä on kokoomuslaisista:

Alexander Stubb herää keskiyöllä Espoon Westendissä. Hän lähtee lenkille, ja katsoo ulkona tähtitaivasta hymyillen. Stubb nostaa kädet ilmaan ja sanoo: kiitos Luojani, kun annat tämän kaiken pyöriä minun ympärilläni!

Briteille ainoa uskottava kumppani Suomesta on Perussuomalaiset.

Suomen allekirjoittamissa perussopimuksissa todetaan, että EU:n jäsenmaat eivät saa auttaa taloudellisesti toista talousvaikeuksiin joutunutta jäsenmaata. Silti Kreikalle on annettu taloustukea muista EU-maista.

Suomella on täysi oikeus ja kohtuus neuvotella uudestaan jäsenyysehdot jo pelkästään siksi, että niitä on räikeästi rikottu.

Eri reittejä pitkin Kreikkaa on tuettu yli 240 miljardilla eurolla. Mikä on lopputulos?

Kreikassa uusnatsit marssivat kaduilla ja istuvat paikallisessa eduskunnassa. Se EU:n saamasta rauhanpalkinnosta. Maailmassa on kaksi aluetta, jotka eivät kasva taloudellisesti:

Etelämanner ja Euroopan unioni.

Eurooppa kulkee aivan väärään suuntaan. Samaan aikaan kun Yhdysvallat, Kiina ja Intia ymmärtävät hajautetun hallinnon siunauksellisuuden, Euroopassa keskitetään valtaa Brysselin byrokraateille. Samaan aikaan kun maailma ymmärtää, että Yhdysvaltain vuosisata on päättynyt ja Kiinan alkanut, Eurooppa käpertyy itseensä kuin vanha mies vailla ystäviä.

Samalla kun tuhoamme Euroopan kansanvallan perustukset, tuhoamme talouden ja turvallisuuden perustukset. Toimivaa markkinataloutta ei ole ilman toimivaa demokratiaa. Menestyvää työväkeä ei ole ilman menestyviä yrityksiä.

Lainaan filosofi Hannah Arendtia: Jos haluat tuntea aatteen, kysy sen uhreilta. Sillä aatehan Euroopan yhdentymisestä on tullut. Tapasin Ylivieskan Kärkkäisellä keski-ikäisen miehen, joka kertoi EU:n vieneen hänen työpaikkansa. Jopa perussuomalaisena ihmettelin, että mistä on kyse. Mies kertoi, että hän oli ollut kuljetusalan yrittäjä ja painanut pitkää päivää.  Sitten astui voimaan työaikadirektiivi, ja hän joutui vähentämään tunteja ja lopulta lopettamaan yrityksensä kannattamattomana.

EU aiheuttaa useilla tavoilla kohtuutonta taakkaa taloudellemme. Rikkidirektiivi astuu voimaan ensi vuoden alusta. Rikkidirektiivi edellyttää laivaliikenteen siirtymistä nykyistä matalarikkisempään polttoaineeseen ympäristöllisistä syistä, mikä luonnollisesti nostaa merikuljetusten hintaa. Suomen vienti- ja tuontitavaroista merkittävä osa kulkee meriteitse, joten kyse on kansantaloudellisesti tärkeästä asiasta.

Rikkidirektiivin arvioidaan nostavan kustannuksia vuodessa nykyisillä polttoaineen hinnoilla 400-600 miljoonalla eurolla. Ei ihme, että julkisuudessa on jo ensimmäinen rikkidirektiiviuhri: Viking Line aloitti yt-neuvottelut, joiden merkittävänä syynä on direktiivin aiheuttama kustannustason nousu.

Rikkidirektiivin käyttöönotto asettaa Etelä-Euroopan kilpailijamaat Suomea parempaan asemaan. Polttoaineen rikkipitoisuus saa Itämeren aluksilla olla vuonna 2015 enää 0,1 prosenttia, kun raja on nyt yhdessä prosentissa. Välimerellä säädös tulee voimaan vasta vuonna 2020, ja rikkiraja laskee nykyisestä 3,5 prosentista puoleen prosenttiin. Näin siitä huolimatta, että rikkipitoisuudet ovat Välimerellä selvästi Itämerta suuremmat.

Tämä ei ole se unioni, jota meille luvattiin.

Eurooppa ja sen talous tarvitsee vapautta. Sääntelyä on purettava. Usein hoettu sanonta kuuluu, että Euroopan yrityksiä auttaa 28 erilaisen lainsäädännön sijaan yksi yhteinen lainsäädäntö. Tämä on väärin, sillä maantieteellisesti laajan maanosan eri kolkissa eletään täysin erilaisissa todellisuuksissa. Sääntelyä vältettäköön mahdollisimman pitkään, mutta kun sitä tarvitaan, tehtäköön se mahdollisimman alhaisella tasolla.

Vahva Venäjä haastaa heikon Euroopan. Ukraina on osa Eurooppaa, mutta Naton irvokkaasti nimetty rauhankumppanuus ei tarjoa rauhaa tai kumppanuutta. Krim on menetetty ja Venäjä odottaa, että Itä-Ukraina on kypsä poimittavaksi. Osasyyllinen on heikko Eurooppa, joka kaipaa Margaret Thatcherin ja Helmut Kohlin kaltaista johtajuutta.

EU ei tarjoa turvatakuita. Ainoa joka tarjoaa on sotilasliitto Nato, piti siitä tai ei. Suomen mahdollinen Nato-jäsenyys ei ole eurovaalikysymys, mutta suomalaiset haluavat siitä keskustella. Siksi nostan asian nyt esille. Ukrainan tilanteen ja heikon Euroopan vuoksi turvallisuusympäristömme on muuttunut. On uudelleenarvioinnin aika: Nato-jäsenyyden hyödyt ja haitat on punnittava. Yleisen asevelvollisuuden maassa mahdollinen Nato-jäsenyys on asetettava lopulta kansanäänestykseen.

Euroalueen ongelmien vuoksi EU-maiden keskinäinen luottamus ja taloudellinen moraali ovat romuttuneet. Euron ulkopuoliset EU-maat kuten Ruotsi ja Tanska porskuttavat. Eurooppa voi siis kukoistaa, mutta EU on kuin Ottomaanien imperiumi viimeisinä päivinään: pöhöttynyt, itserakas ja epäonnistuneiden rakenteidensa tappama.

Esimerkiksi Kreikan kaltaiset maat pärjäisivät paremmin omassa valuutassa. Nähdäkseni vaihtoehtoja on kaksi: Joko Suomen tai Alankomaiden kaltaiset hyvin pärjäävät maat jättävät euroalueen tai Kreikan kaltaiset huonosti pärjäävät maat jättävät euroalueen. Koko euroalueen hallittu purkaminen on myös todennäköinen vaihtoehto.

Haluan edistää Alankomaiden pääministerin Mark Rutten esitystä siitä, että euroalueelle luodaan oikeudellinen mekanismi valtion eroamiseksi euroalueesta. Meillä täytyy olla selkeä tiekartta maille, jotka eivät sovellu yhteisvaluuttaan.

EU on talouskomissaari Olli Rehnin johdolla harjoittanut taloudellista kolonialismia. Kreikka ei ole enää itsenäinen valtio, vaan sitä johtavat EU:n, Euroopan keskuspankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n muodostama troikka. The Telegraphin Peter Osborne luonnehti juuri Rehnin toimintaa ”taloudelliseksi sadismiksi”. Osbornen mukaan ”tavallisessa demokraattisessa politiikassa” Rehn olisi joutunut eroamaan kauan sitten.

Kirjoitin jo neljä vuotta sitten, että Kreikan on erottava eurosta. Se on yhä ensiaskel. Suomi ei voi enää osallistua tukipaketteihin ja maamme käytössä täytyy olla mahdollisimman optimaalinen, kansallinen tai ylikansallinen, rahayksikkö. Valuutta-alueen täytyy tukea suomalaisten yritysten kilpailukykyä ja Suomella täytyy olla itsenäinen päätösvalta talous- ja rahapolitiikasta.

EU-sääntely kuristaa yrittäjiä ja euro on kuin pakkopaita. Eikä ilmaista lounasta tunneta – Suomi on EU:ssa vahva nettomaksaja. Rahoituskaudella 2014-2020 maksamme EU:lle 3,64 miljardia euroa enemmän kuin mitä saamme. Se tekee keskimäärin 520 miljoonaa euroa vuodessa. Kukin voi miettiä, mitä kaikkea sillä kotimaassa saisikaan aikaan.

Tähän minulle on todettu, että eihän se ole kuin rapiat sata euroa vuodessa per suomalainen. On yhdentekevää, vaikka summa olisi kympin suomalaista kohti. En halua maksaa senttiäkään jäsenyydestä, joka ei tuota niitä jäsenetuja, jotka jäsenmaksuilla pitäisi saada.

EU täytyy muuttaa löyhäksi itsenäisten kansallisvaltioiden talous- ja vapaakauppa-alueeksi. Kauppa se on joka kannattaa. Se tarkoittaa käytännössä paluuta vuotta 1993 edeltäneeseen aikaan ennen Maastrichtin sopimuksen solmimista. Maastrichtin sopimuksesta alkoi Euroopan yhdentymisen eli selkeän liittovaltiokehityksen aikakausi.

Euroopan parlamentti on muutettava Pohjoismaiden neuvoston kaltaiseksi neuvotteluelimeksi, joka kiertää unionin eri maissa ja tulee siten konkreettisesti lähemmäs kansaa. Tämä matkustaminen ei voi maksaa ainakaan enempää kuin nykyinen Strasbourg-ralli, johon käytetään 200 miljoonaa euroa vuodessa.

Strasbourg-rallista sen verran, että kyseessä on Ranskan aikanaan EU:n perussopimukseen saama kansallinen etu. Ranska on kaunis maa, jonka ainoa ongelma on, että siellä asuu ranskalaisia.

Hyvät ystävät,

EU-johto on peloissaan. EU-presidentti Herman van Rompuyin puntit tutisevat. Syystäkin, sillä läpi Euroopan puhaltaa mielipideilmastonmuutos.

Eurovaaleissa kautta Euroopan menestyvät puolueet, jotka vaativat unionin uudistamista tai suoraa eroa. Iso-Britanniassa UKIP eli Itsenäisyyspuolue saa 31 prosenttia ja Konservatiivit 20 prosenttia kannatustutkimuksissa. EU-kriittiset puolueet saavat suuressa jäsenmaassa yli puolet äänistä.

Eikä siinä kaikki. Tanskassa EU-kriittinen Kansanpuolue saa 26 prosenttia äänistä. Karismaattinen meppi Morten Messerschmidt sai jo viime eurovaaleissa yli 280 000 ääntä. Saksassa nousee kartalle aivan uusi voima, kun Alternative fur Deutschland eli Vaihtoehto Saksalle nousee europarlamenttiin. Ja voin vakuuttaa, että saksalaiset isänmaanystävät istuvat europarlamentissa samassa ryhmässä Perussuomalaisten kanssa.

Kansa nousee lailliseen vallankumoukseen. Demokratia voittaa byrokratian.

Venäjän presidentiltä Boris Jeltsiniltä kysyttiin aikanaan, että miten hän kuvailisi yhdellä sanalla Venäjän demokratian tilaa. Jeltsin vastasi ”hyvä”. Hämmentyneet toimittajat pyysivät presidenttiä kuvailemaan demokratian tilaa kahdella sanalla. Jeltsin totesi ”ei hyvä”.

Kun kysytään EU:n demokratian tilanteesta, Brysselin byrokraatit Olli Rehn etunenässä vastaavat ”hyvä”, minä vastaan ”ei hyvä”.

En usko että yhdenkään suomalaisen ensisijainen identiteetti on ”EU-kansalainen”. Kansanvaltaa eli demokratiaa ei voi olla ilman demosta, kansaa. Kansallisvaltioihin pohjautumaton päätöksentekojärjestelmä ei voi olla demokraattinen sen varsinaisessa merkityksessä.

Meidän on syytä muistaa, että unelma liittovaltiosta, Euroopan Yhdysvalloista, on yhtä vanha kuin EU itse. Unionin isä Jean Monnet lausui huhtikuussa 1952:

”Euroopan kansakunnat tulisi johdattaa kohti supervaltiota ilman, että kansalaiset ymmärtävät, mitä on tapahtumassa. Tämä toteutetaan pienillä, toisiaan seuraavilla askelilla, joiden tarkoitukseksi selitetään taloudelliset syyt mutta jotka lopulta ja peruuttamattomasti johtavat liittovaltioon.”

 

Lissabonin sopimus. Eurokriisi. Tietoinen hiljaisuus liittovaltiokehityksestä. Elämme todeksi Jean Monnet’n unelmaa.

Suomi itsenäistyi vuonna 1917. Lähes sata vuotta myöhemmin suomalainen ei vieläkään ole vapaa. Lähes sata vuotta myöhemmin suomalaisten elämää rampauttavat edelleen Euroopan mahtimaiden käsiraudat ja ylikansalliset kahleet.

Lähes sata vuotta myöhemmin suomalaiset elävät pohjoisen yksinäisellä saarella, keskellä aineellisen vaurauden suunnatonta valtamerta. Lähes sata vuotta myöhemmin suomalainen riutuu yhä Euroopan nurkassa ja huomaa olevansa suomettunut uuteen suuntaan.

Siksi puhun tänään teille – korostaakseni tätä häpeällistä tilaa.

Ne, jotka toivovat, että suomalaisilla on eurovaaleissa vain tarve päästä puhaltamaan liiat höyryt ulos, protestoida, ja että sen jälkeen he ovat tyytyväisiä, tulevat kokemaan tylyn herätyksen, mikäli palaamme arkeen aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Hyvät ystävät,

Tiedän, että tätä lähetystä katsotaan kautta Suomen: Rovaniemellä, Jyväskylässä, Seinäjoella ja Helsingissä. Koko Suomessa. Tietäkää, että Eurooppa voidaan pelastaa. Te itse olette se pelastus, jota olette odottaneet. Teillä on valta – älkää antako kenenkään väittää muuta.

Martin Luther Kingiä mukaillen, minulla on unelma.

Unelma, että jonakin päivänä tämä kansakunta nousee ja elää todeksi sen mihin se uskoo: Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme halua tulla, olkaamme siis suomalaisia.

Minulla on tänään unelma kansakuntien Euroopasta!

simonelo

Kahden pojan isä. Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Vapaata markkinataloutta kannattava tolkun oikeistokonservatiivi. Autoilija. Videopelaaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu