Suomalaisten eläkkeistä on päätettävä Suomessa

Kannatan eurooppalaista kauppaliittoa, oli sen nimi sitten mikä vain halutaan. Suomen kaltaiselle pienelle maalle kauppa se on joka kannattaa.

Tiivistyvän Euroopan unionin kannattajat haluavat kuitenkin edistää  ns. sosiaalista unionia, jolla tarkoitetaan esimerkiksi sosiaaliturvan ja eläkkeiden tasapäistämistä. ”Sosiaalinen” on nähdäkseni vain kiertoilmaisu sosialistiselle. Perussuomalaiset on työväenpuolue ilman sosialismia, joten sosialistinen unioni on kauhistus.

Sosiaalipolitiikasta on päätetty tähän asti pääasiassa kansallisesti. Eurokriisin varjolla EU on vahvistanut jäsenmaidensa talousohjausta. Esimerkiksi kansalliset budjettisuunnitelmat on toimitettava komission tarkastettavaksi. Unionin tiivistymistä kannattavat vaativat entistäkin tiukempaa talousvalvontaa, sosiaaliturvan valvontaa ja yhteisvastuuta veloista.

Suomella on osittain rahastoiva työeläkejärjestelmä, joka lasketaan kansantalouden tilinpidossa osaksi julkista taloudenpitoa. Täytyy muistaa, että ilman rahastoitujen eläkevarojen jäämää Suomi rikkoisi jo EU:n taloudenpidon vaatimuksia. Sosiaalietuuksista on karsittu useissa Euroopan maissa ensimmäisenä, kun julkista taloutta on laitettu EU-kuntoon. On todennäköistä, että EU:n vaatimus olisi muuttaa rankasti suomalaista sosiaaliturvaa ja eläkejärjestelmää.

Suomalainen eläkejärjestelmä on varsin erilainen kuin useissa muissa Euroopan maissa: lakisääteinen, pakollinen, etuusperusteinen, voittoa tuottamaton, yhteisöllisesti rahastoitu ja sisältää työeläkevakuuttajien yhteisvastuun.

Suomen EU-jäsenyyden yhteydessä sovittiin, että suomalainen työeläke ei kuulu EU:n sisämarkkinoilla kilpailevien vakuutusmuotojen piiriin. Lakisääteinen ja voittoa tuottamaton työeläke ei luonteeltaan sovi rajat ylittävään kilpailuun. Muualla Euroopassa lakisääteiset eläkkeet ovat vain minimiturva ja ammattilliset työmarkkinaeläkkeet tuovat lisäturvan. Tähän yleiseurooppalaiseen muottiin halutaan myös suomalaiset pakottaa vaikka oma järjestelmämme on toimiva.

EU:n tiivistäminen tarkoittaa liittovaltiokehitystä, jos esimerkiksi kannattaa varauksetta nykyistä yhteisvaluuttaa euroa, eläkejärjestelmien yhtenäistämistä, velkojen yhteisvastuuta ja eurovaaliehdokas Tarja Cronbergin (vihr) tapaan EU:lle veronkanto-oikeutta.

Perussuomalaiset katsoo, että suomalaisten eläkkeistä on päätettävä Suomessa. Se on maatamme rakentaneiden ja tulevien sukupolvien yhteinen etu.

Ei ole missään tapauksessa oikein, että EU puuttuu Suomen kaltaisen asiansa hyvin hoitaneen maan kansalliseen sosiaalipolitiikkaan. Suomalaisten on itse huolehdittava eläkejärjestelmän rahoituksen kestävyydestä ja eläkkeiden riittävyydestä.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu