Palvottu popin kuningas Michael Jackson

Popin kuningas on kuollut, kauan eläköön Popin kuningas.

Iltapäivälehdistö on ottanut kaiken irti Michael Jacksonin kuolemasta. Sitäkin mielenkiintoisempaa on kuitenkin tavallisten ihmisten palvova suhtautuminen tähän kuolevaiseksi osoittautuneeseen mieheen.

Samaan aikaan kun länsimaissa puhutaan uskonnon hiipumisesta ja Suomessa puhuttaa ateistien bussikampanja, Jackson on korotettu jumalaksi. Usko ei näet koskaan katoa, mutta sen kohde voi hyvinkin muuttua.

Nykyään länsimaiset maallistuneet ihmiset uskovat erilaisiin pop- ja filmitähtiin kuin aikoinaan jumaliin. Länsimaat nauravat kippurassa Pohjois-Korean kaltaiselle valtiolle, jossa johtaja Kim Jong-Il on korotettu taivaisiin ja häntä kutsutaan ”Rakkaaksi Johtajaksi” ja ”Suureksi Marsalkaksi.”

Jacksonia kutsutaan toistuvasti ”Popin kuninkaaksi”, Elvis Presleyn saaman henkilöpalvonnan hengessä. He ovat nousseet ihmisten mielissä taivaisiin. Palvonnan tapoja ovat esimerkiksi rituaalit ja seremoniat sekä yhteydenotot kuten loitsut ja rukoukset.

Epäilemättä joku on rukoillut Jacksonin puoleen, ja pian Yhdysvalloissa palvotaan lasiarkussa makaavaa Jacksonia. Turha enää hihitellä Neuvostoliiton Leninille tai Kiinan balsamoidulle Maolle. Suomessa Jacksonin seuraajat järjestivät kulkueen Helsingin Rautatientorilta Olympiastadionille, jossa Jackson esiintyi vuonna 1997. Eräänlainen pyhiinvaellusmatka siis.

Yleisintä palvontaa on kuitenkin uhraaminen, ja voi pojat, sitä ihmiset ovat harrastaneet kautta maailman. Jacksonin levyjä on kuoleman jälkeen myyty kuin vettä Saharassa. Useimmille se riittää, mutta toiset ovat päättäneet uhrata henkensä. Toiset erehtyivät palvomaan väärää profeettaa.

Palvontaan kuuluu myös jumalasta esitettyjen kielteisten väitteiden jyrkkä tuomitseminen. Michael Jacksonin ulkonäön muutos ja syytökset lasten hyväksikäytöstä kuuluvat kiellettyjen aiheiden joukkoon. Eihän jumala voi moiseen sortua, vaan takana täytyy olla ahneiden kuolevaisten salaliitto.

Huvittavinta on pastori ja ihmisoikeusaktivisti Al Sharptonin kommentti, että ”Jackson pakotti hyväksymään värillisen.” Jackson, joka vuosikausia halusi vaaleaksi.

Sopivaa olikin, että Jackson solmi aikanaan jumalallisen liiton Lisa Marie Presleyn kanssa. Ja kuten asiansa tunteva jumala, Jackson ennusti kuolemansa ja hänen seuraajansa eivät estäneet lopullista tuhoa, oli syynä sitten pelko tai ahneus.

Henkilökultti elää ja voi hyvin.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu