Puolustusmäärärahoja on korotettava 50 prosentilla

Ukrainan tilanne todistaa, että aseellista voimankäyttöä tapahtuu nykypäivän Euroopassa suhteellisen lähellä Suomea. Näin ollen Suomen täytyy varautua aseellisen konfliktin mahdollisuuteen. Perussuomalaisten Nuorten mielestä Suomen täytyy vastata itsenäisesti oman alueensa puolustamisesta.

– Viime vuosien kehitys on ollut erittäin huolestuttavaa. Jalkaväkimiinoista on luovuttu, kertausharjoitusten määrä on romahtanut, sodanajan miesvahvuutta pienennetty ja joukko-osastoja sekä varuskuntia on lakkautettu. Tämän kehityksen takia Suomen puolustuksen uskottavuus on vakavasti kyseenalaistettu, jyrähtää Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Simon Elo.

Perussuomalaiset Nuoret vaatii puolustuskyvyn turvaamista korottamalla porrastetusti puolustusmäärärahoja 50 prosentilla vuoteen 2020 mennessä, mikä tarkoittaa merkittävää puolentoista miljardin euron korotusta.

Rahoituksen täytyy olla vähintään kaksi prosenttia bruttokansantuotteesta, mikä ei ole korkea suhde verrattuna muihin Suomenlahden valtioihin. Puolustusvoimien komentaja Ari Puheloinen onkin ilmaissut huolensa puolustuskyvyn uskottavuuden säilyttämisestä ja vaatinut puolustusmäärärahojen lisäämistä. Perussuomalaiset Nuoret katsoo, että turvallisuus on hyvinvointivaltion peruskivi.

– Jos valtio ei pysty takamaan turvallisuutta, se ei pysty toteuttamaan myöskään muita tehtäviään, toteaa Perussuomalaisten Nuorten ulko- ja turvallisuuspoliittisen työryhmän puheenjohtaja Roger Kulmala.

Puolustusvoimien on käytettävä saatavat lisärahat koulutukseen, kertausharjoitusten merkittävään lisäämiseen, paikallisjoukkojen kehitykseen ja kallistuviin materiaalihankintoihin. Perussuomalaisten Nuorten aiemmin esittämä kansalaispalvelumalli on myös otettava käyttöön vuoteen 2020 mennessä. Määrärahojen korotuksen lisäksi on huolehdittava siitä, että vähintään Hornetteja vastaava suorituskyky ilmapuolustuksessa säilytetään.

 

(Kirjoitus on julkaistu Perussuomalaisten Nuorten hallituksen kannanottona 10.6.2014)

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu