Terroristilta täytyy ottaa pois Suomen kansalaisuus

Kun maailma näyttää pelottavalta, suomalaisilla on tapana kutsua paikalle pohjoismaalaisia asiantuntijoita. Ja lähes yhtä säännönmukaisesti nämä asiantuntija tarjoavat ratkaisuksi pään pensaaseen laittamista.

"Ääriterrorismin uhka Pohjoismaissa ei ole merkittävästi kasvanut. Esimerkiksi Kööpenhaminassa Syyriasta palanneet sotilaat kävelevät kadulla siinä missä muutkin tanskalaiset", sanoo Suomessa vieraillut tanskalainen terrorismitutkija Lars Erslev Andersen.

Mikä ihmeen ääriterrorismi? Terrorismi kuin terrorismi. En ole koskaan kuullut maltillisesta terroristista. Millaista toimintaa on äärimmäinen tai maltillinen terrorismi? Äärimmäisessä terroristijärjestö ISIS katkoo irakilaissotilailta päät, maltillisessa vain kädet?

Syyrian taisteluista palanneiden henkilöiden ei pitäisi saada olla maassa "siinä missä muutkin", koska he eivät olet samanlaisia kuin muut kansalaiset, vaan terroristikoulutuksen saaneita uhkatekijöitä. Brysselissä Juutalaiseen museoon terrori-iskun tehnyt islamisti on Ranskan kansalainen ja saanut koulutuksen ISIS-järjestöltä Syyriassa.

Ranskassa pelkästään Syyrian sotaan jihadistikoulutukseen lähteneitä, sinne matkaavia ja sieltä palanneita on yli 780. Suojelupoliisin mukaan Suomesta on lähtenyt Syyriaan 30–40 ihmistä, joista puolet on taistellut jonkin ryhmän puolella. Useimmat ISIS-järjestön riveissä.

Norjalaisen terrorismitutkijan Stig Jarle Hansenin väite "kaikki jihadistit eivät ole väkivaltaisia" on merkityksetön. Terroristikoulutuksen saaneella on normaalia korkeampi valmius väkivaltaan sekä taidoiltaan että aatemaailmaltaan.

Molemmat tutkijat olivat sitä mieltä, että kotimaihinsa palaavien sotilaiden sijaan tulisi kiinnittää huomio paikkoihin, joissa ääri-islamistista, väkivaltaista liikehdintää saattaa syntyä. "Oslossa sosiaaliset palvelut ovat hyviä. Pienissä kaupungeissa verkostot taas ovat ohuita", Larsen toteaa.

On naurettava sosialistinen ajatus, että näistä henkilöistä on tullut islamisteja liian vähäisten sosiaalipalveluiden  tai ylipäätään yhteiskunnan liian vähäisen päähän taputtamisen vuoksi.

Peli on jo menetetty, jos Pohjoismaisten sosialidemokraattisten valtoiden sosiaalipalvelut eivät riitä.

Nämä henkilöt värväytyvät tietoisesti terroristijärjestöön, taistelevat sen rinnalla vieraassa maassa ja he voivat muka palata lähtömaahan aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut?

Suomen täytyy ryhtyä seuraaviin toimiin:

1. Todistetusti islamistien rinnalla taistelleiden ulkomaalaisten maahanpääsy on estettävä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden vaarantamisen nojalla. Useat Euroopan maat ovat kieltäneet terroristikoulutuksen saaneiden ulkomaalaisten maahanpääsyn tai karkottanut heidät maasta.

2. Terrorismirikosten rangaistavuutta täytyy laajentaa. Kouluttautuminen terrorismirikoksen tekemistä varten on säädettävä rangaistavaksi teoksi. Lisäksi terrorismin rahoittamissäädökset on laajennettava koskemaan varojen keräämistä tai antamista terrorismiryhmälle tai toisen terrorismirikoksen tekemiseen.

3. Suomen kansalaisuuslakia on muutettava siten, että se mahdollistaa kansallisen turvallisuuden vaarantavien  kansalaisuuden menettämisen. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi todistetusti terroristikoulutuksen saaneet.

Perustuslakia on muutettava siten, että kansalaisuutta ei turvata sellaiselle henkilölle, joka vaarantaa kansallisen turvallisuuden. Niin sanottu kansalaisuudettomuus ei saa vaikuttaa päätökseen. Näin on päättänyt toimia esimerkiksi Iso-Britannia ja Saksassa sisäministeriö pohtii keinoja estää Syyriasta tulevien kotiinpaluu.

 

Syyriaan taistelemaan lähtenyt Suomen kansalainen osoittaa teollaan, että hän hylkää ne länsimaiset arvot, joiden pohjalle suomalainen yhteiskunta rakentuu. Suomen kansalaisuus on annettu etuoikeus, ei  luovuttamaton ihmisoikeus. Länsimaisen demokratian väkivaltaisesti torjuvalla ei pidä olla oikeutta länsimaisen demokratian kansalaisuuteen.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu