A-olut ja viini ruokakauppohin

Perussuomalaiset Nuoret vaatii vapaampaa alkoholimyyntiä. Alkoholin myyntiä koskevia asetuksia on muutettava siten, että ruokakaupat saavat halutessaan myydä a-olutta ja viiniä. Samalla haluamme vapauttaa alkoholin myyntiaikoja.

Suomessa on tehty alkoholipolitiikkaa lähinnä ongelmakäyttäjien ja sosialidemokraattisten sosiaaliviranomaisten ehdolla. Perussuomalaiset Nuoret haluaa antaa kansalaisille enemmän vapautta ja vastuuta alkoholin käytön suhteen.

– Haluamme ohjata resurssit ongelmakäyttäjien avuksi ja lopettaa kohtuukäyttäjien holhoaminen, painottaa Perussuomalaisten Nuorten 1. varapuheenjohtaja Samuli Voutila.

Perussuomalaiset Nuoret myös esittää, että pienipanimot saavat oikeuden myydä alkoholia suoraan kuluttajille. Pienpanimoiden täytyy myös saada itse valita, mihin Alkon myymälöihin ne haluavat tuotteitaan toimittaa. Sallivampi linja edistää yrittäjyyttä ja lähiruoka- ja juomakulttuuria.

– Tämän päivän kuluttaja haluaa panostaa määrän sijasta laatuun. Jos alkoholikulttuuriin halutaan muutosta, on myös alkoholipolitiikan muututtava, vaatii Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Simon Elo.

 

(Kannanotto on alunperin julkaistu PS-Nuorten sivuilla)

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu