Matti Vanhasen Suomi on kumma maa

Suomi on kumma maa. Poliitikko saa valehdella silmät päästänsä ilman seuraamuksia, mutta auta armias jos lähettää tekstiviestejä nuorille naisille.

Esimerkiksi Italiassa homma toimii toisinpäin – pääministeri Silvio Berlusconi yrittää pitää yllä totuudellista imagoa, mutta naisseikkailut painetaan villaisella. Kiva vain että miehessä on vielä virtaa. Suomessa ongelma oli, että Ilkka Kanervan kännykän akussa oli pikkutunneilla virtaa.

Suomi on kumma maa, jossa armas pääministerimme Matti Vanhanen on Kimmo Sasin sanoin ”käyttänyt totuutta säästeliäästi.” Siitä huolimatta hän itkee kohteluaan julkisuudessa. Hän on niin loukkaantunut. Berlusconi ei moiseen alentuisi vaan antaisi samalla mitalla takaisin.

Suomi on kumma maa, jossa jankataan tasa-arvosta. Täällä ei keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhosta saa kammettua pois kirveelläkään, saati sitten erotettua valehtelevaa pääministeriä, omistakin vaatimuksistani huolimatta. He kun ovat miehiä. Arja Alho on nainen. Suvi Linden on nainen. Anneli Jäätteenmäki on nainen.

Linden erosi, koska hän puolsi tukea golfkentälle, jossa hän itse oli perheineen osakkaana. Vanhanen ja Korhonen istuvat edelleen pallillaan, vaikka tukivat kelkkatehdasta ja Ideaparkia sun muita mahdollisia hankkeita taholle, joka antoi heidän puolueelleen tuntuvasti vaalirahoitusta. Jälkikäteen he valehtelivat asiasta niin pitkään kuin pystyivät.

No mut hei, onhan meidän europarlamenttiedustajistamme suurin osa naisia. Suomi on kumma maa, sillä muut eivät lähetä naisiaan parlamenttiin. Heitä arvostetaan kotona. Italiassa jopa niin paljon, että Berlusconi ottaa parlamenttiin niin monta naista kuin vain suinkin pystyy. Hänellä on siihen omat motiivinsa.

Suomi on kumma maa, jossa yli 90 prosentin enemmistö pakotetaan opiskelemaan vajaan viiden prosentin vähemmistön kieltä. Vähemmistön puolue on hallituksessa vuosikymmenestä toiseen. Italiassa 290 000 ihmistä puhuu Etelä-Tirolin murretta, mutta ei pakota siihen muuta väestönosaa. Pienuudestaan huolimatta RKP saa tuntuvasti vaalirahoitusta.

Suomi on kumma maa, jossa keskusta ja puoluelehti Suomenmaa syyttävät etelän metiaa ajojahdista. Italiassa Berlusconilla ei moiseen ole varaa, hän kun omistaa melkein koko merkittävän median.

Suomessa kansanedustajat uskovat päättäjien oman moraalin ja harkintakyvyn riittävän suojaksi korruptiota vastaan.

Siitä hieno esimerkki on keskustan Timo Kalli, joka rikkoi lakia koska siitä ei ole seuraamuksia. Samanlaista ajattelua edustaa Antti Kaikkonen, joka Ylen aamutelevisiossa sanoi puolueen maineen olevan tahraton, koska mitään juridisia rikkeitä ei ole tehty. Keskustassa on ollut aina aitoa urheiluhenkeä – samoilla aatoksilla hiihtelivät aikoinaan myös rajut karpaasit.

Suomessa ei ole korruptiota. Ei ole, ei. Uskokaa jo. Muuten Korhonen tulee ja kostaa.

Italiassa kansa luottaa vain siihen, että kaikki vetävät välistä silloin kuin pystyvät.

Suomi on luottamuksen osalta muuttumassa vähemmän kummalliseksi. Pian olemme kuin italialaiset.

Sellainen on Matti Vanhasen Suomi. Mitä kummaa te olette maastanne huomanneet?

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu