Suomi maksaa EU:lle yli 6,9 miljardia euroa?

Suomen nettojäsenmaksu Euroopan unionille nousee tänä vuonna noin 1150 miljoonaan euroon. Kasvu on tavattoman suuri, sillä summa on lähes kaksinkertainen verrattuna viime vuoden 604 miljoonan euron nettomaksuun.

Kyse ei ole mistään nappikaupasta. 1,15 miljardia euroa on 2,1 prosenttia valtion tämän vuoden vuoden noin 55 miljardin budjetista. Asukasta kohti nettomaksu oli viime vuonna 112 euroa ja tänä vuonna jo 210 euroa. Keskivertoperhe maksaa "EU-maksua" noin 840 euroa vuodessa, jos perheessä on kaksi aikuista ja kaksi lasta.

Suomi on ollut EU:ssa vahva nettomaksaja jo vuosikausia. Aiemmin Suomen kerrottiin rahoituskaudella 2014-2020  maksavan EU:lle 3,64 miljardia euroa enemmän kuin mitä saamme. Se tekisi keskimäärin 520 miljoonaa euroa vuodessa, joten nyt näyttää siltä, että ennuste ylitetään roimasti.

Suomi maksaa EU:lle kuuden vuoden rahoituskaudella 6,9 miljardia euroa, mikäli 1,15 miljardin nettomaksuosuus toteutuu joka vuosi.

Stubbin hallitus päätti budjetissaan ottaa tänä vuonna 500 miljoonaa euroa valtion eläkerahastolta. Sattumalta summa on samaa suuruusluokkaa kuin Suomen nettomaksun korotus. Lisäksi hallitus on leikannut lapsilisiä.

Stubbin hallitus leikkaa lapsiperheiltä ja eläkeläisiltä ja siirtää rahat Brysselin byrokraateille?

Kuten Iltasanomien toimittaja Mika Koskinen kirjoittaa, Suomen EU:n nettomaksu ja valtion kehitysapu menevät kummatkin meitä köyhemmille maille. Kummatkin ovat tänä vuonna noin 1,1 miljardia euroa. Siten Suomen "kehitysapu" on tänä vuonna yli 2,2 miljardia euroa.

Kukin voi miettiä, mitä kaikkea sillä kotimaassa saisikaan aikaan.

Ynnää tähän pakettiin vielä Suomen antamat tukipaketit eurokriisimaille, niin me tienataan tällä.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu