Muutama sana Pressiklubista ja Tiina Rosenbergista

Pressiklubista ja keskustelusta Tiina Rosenbergin kanssa tuli valtavasti palautetta. Kuten klisee kuuluu, pääosin myönteistä.

Rosenberg kertoo Kansan Uutisille Suomeen paluustaan, että "kauheasti on tullut jo vihapostia".

Tuntuu, että vihapostin määrällä kilpaillaan. Joka saa eniten vihapostia, on eniten oikeassa. En ole yllättynyt, jos Rosenberg lähtee eduskuntavaaliehdokkaaksi. Vaikkapa sitten Vasemmistoliiton riveistä, sillä Rosenbergin linja on äärivasemmistolainen.

Kun kuunteli Rosenbergin mielipiteitä Pressiklubissa, niin tuli mieleen, että hänen unelmansa on nujertaa länsimaalainen keskiluokkainen valkoihoinen lihaa syövä heteromies. Ja Herra varjele, jos tämä henkilö on kaiken kukkuraksi kristitty. 

Naisetkaan eivät välttämättä kelpaa Rosenbergin ihanneyhteiskunnan etujoukkoon. Rosenberg sanoi ruotsalaisen Expressen-lehden mukaan vuonna 2005, että naiset jotka ovat sukupuoliyhteydessä miehen kanssa, pettävät sukupuolensa. Ja mitä ilmeisimmin rosenbergiläisen yhteiskuntavision.

Rosenbergin mukaan "päivitetty versio hyvinvointivaltiosta ottaa huomioon luokan, sukupuolen ja etnisen taustan yksilön elämässä".

Luokka, sukupuoli ja etninen tausta otetaan rosenbergiläisessä yhteiskunnassa huomioon siten, että esimerkiksi etniset vähemmistöt saavat kiintiöt työpaikalle kuin työpaikalle, naiset saavat kiintiöt yhtiöiden hallituksiin ja jos nyky-Suomen yhteiskuntaluokista puhutaan, suomenruotsalaiset saavat kiintiöt korkeakouluihin.

Elämme jo paljolti rosenbergiläisessä hyvinvointivaltiossa. Käytäntöä kutsutaan positiiviseksi syrjinnäksi aivan kuin syrjintä olisi joskus positiivista, mutta rosenbergiläisessa yhteiskunnassa enemmistöksi koetun syrjiminen on aina positiivista.

Sillä kun syrjitään länsimaalaista keskiluokkaista valkoihoista heteromiestä- tai naista, "vähemmistöt saavat äänen", kuten Rosenberg asian ilmaisee. Hänen ajattelutavassaan vähemmistö ei voi saada ääntä ellei enemmistön ääntä vaimenneta.

Rosenberg ja hänen hengenheimolaisensa haluvat Suomen ottavan myös käyttöön ruotsalaisen maahanmuuttopolitiikan. Yli 100 000 turvapaikanhakijaa vuodessa on perusteltua, koska maahanmuuttajien suuri määrä on itseisarvo, ja kuten Rosenberg ohjelmassa totesi, "Ruotsista tuli mukava maa asua maahanmuuton takia".

Ruotsin maahanmuuttajavaltaisten lähiöiden kuten Rinkebyn ja Rosengårdin koulujen ja autojen tuhopoltoilla tai poliisien sekä palomiesten kivittämisellä ei ole tässä keskustelussa sijaa. Koulut, autot, poliisit ja palomiehet edustavat enemmistön ylivaltaa, johon vähemmistön on oikeutettua kohdistaa turhautumistaan, joka johtuu liian vähäisestä positiivisesta syrjinnästä.

Puolue- ja mediaeliitin tehtävä on rosenbergilaisessa yhteiskunnassa kaitsea ja valvoa kansalaisten mielipiteiden oikeamielisyyttä. Ruotsalainen Expressen-lehti vaati vaalipäivän pääkirjoituksessaan olemaan äänestämättä ruotsidemokraatteja. Ruotsidemokraatit edustavat "fasismia" eli kaikkea sitä ajattelua, mikä sotii Rosenbergin yhteiskuntavisiota vastaan: kansallisvaltiokeskeistä, Ruotsin etua katsovaa ja perinteistä kiinni pitävää maailmankuvaa.

Kansallisvaltioille tai rajoille ei ole tässä keskustelussa sijaa. "Rajojemme pitäisi olla auki myös ihmisille jotka tarvitsevat turvapaikkaa," sanoo Rosenberg, mutta hän tarkoittaa sitä ruotsalaisella ehdottomuudella. Rajat pois ja esimerkiksi toimeentulotuki myös maassa laittomasti oleville.

Ruotsi on tällä hetkellä itserakas länsimaisen demokratian irvikuva, joka tykkää läksyttää muita, vaikka heillä laillisen puolueen puheenjohtaja ei voi puhua ilman poliisisaattuetta.

Rosenberg syyttää esimerkiksi minua ääriajattelusta ja ehdottomuudesta. Pressiklubin nettiekstrassa Ruben Stiller kysyi, että sanoiko toinen keskustelussa jotain sellaista, mistä olisitte olleet samaa mieltä.

"Ei, eikä tule koskaan olemaankaan," sanoi Rosenberg.

simonelo

Kahden pojan isä. Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Vapaata markkinataloutta kannattava tolkun oikeistokonservatiivi. Autoilija. Videopelaaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu