Puheenjohtajan jäähyväispuhe

Olen toiminut neljän vuoden ajan Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajana. Se on ollut huikea matka. Kaikelle on aikansa, ja tehtäväni päättyy vuoden lopussa.

Annoin tilaa seuraajille ja viime viikonloppuna Turussa pidetyssä syyskokouksessa ensi vuoden puheenjohtajaksi valittiin jännittävän äänestyksen jälkeen Sebastian Tynkkynen.  Lämpimät onnittelut hänelle ja muille eri tehtäviin valituille!

Herkin hetki minulle oli katsoa kokouksessa julkistettua kampanjavideotamme. Video tiivistää upeasti sen linjan, jota olen puheenjohtajana halunnut edistää.

PS-Nuoria on ollut ilo ja kunnia johtaa. Teen työni täysillä vuoden loppuun asti.

 

Tässä tekstinä puheeni, jonka pidin syyskokouksessa:

 

Tervetuloa Turkuun!

Mies voi lähteä Turusta, mutta Turku ei lähde miehestä. Opiskelin Turun yliopiston valtiotieteellisessä Timo Soikkasen, Erkka Railon ja Vesa Vareksen johdolla. Ehkä he olisivat jättäneet opettamatta, jos olisivat tienneet mihin tieni johtaa.

Minulla on sähkösopimus Fortumilla. Sain taannoin kirjeen, jonka avasin ilolla, kuten laskut aina. Siinä luki, että ”sähkönhintasi nousee……sinun ei tarvitse tehdä mitään!”

Sinun ei tarvitse tehdä mitään. Se tiivistää ajan hengen: kaikki on hyvin, kun joku muu päättää, hoitaa ja taputtelee. Vuosi 2008 oli minulle surun ja onnen vuosi. Isäni menehtyi äkilliseen sydänkohtaukseen ja menin naimisiin Mian kanssa.

Ymmärsin, että minun tarvitsee tehdä jotain. Perheen, isänmaan, mutta myös itseni vuoksi. En voi tietää, milloin on tieni viimein taival koittaa. Ymmärrys ajan rajallisuudesta oli lopullinen sysäys lähteä mukaan politiikkaan.

Neljä vuotta sitten Perussuomalaiset oli matkalla vaalivoittoon. Sen vain tunsi. Toinen tunne oli pienoinen jännitys, sillä minä matkasin nuorten puheenjohtajana ensimmäisiin eduskuntavaaleihini.

Olin lopulta tyytyväinen äänimääräni, mutta suorastaan häkeltynyt, kun hyväksyimme yhdessä hallituksen kokouksessa yli 500 uutta jäsentä. Kun aloitin niin meitä oli kuutisen sataa.

Muistan kuinka jouduin pyytämään lupaa silloiselta pomoltani, että Ylen kuvausryhmä saa tulla haastattelemaan. Järjestön oli päästävä seuraavalle tasolle, ja keväästä 2012 lähtien olen työskennellyt yhdessä pääsihteerin kanssa uudella puoluetoimistolla.

Yhdessä olemme käyneet presidentin-, kunta- ja eurovaalikampanjat.

Median kanssa minulla on ollut helpompaa kuin useilla perussuomalaisilla. Annan vain neuvon, että kohdelkaa toimittajaa niin kuin haluatte hänen kohtelevan teitä. Reilusti ja ystävällisesti, mutta ammattimaisesti.

Muistan erityisesti A-talkin jossa puhuimme Lähi-idän tilanteesta. Yksi keskustelijoista kysyi juontaja Jan Anderssonilta muutama minuutti ennen suoraa lähetystä, että kuinka paljon ohjelmalla oikein on katsojia. Parhaimmillaan 700 000, Jan vastasi. Kysyjän naama valahti vitivalkoiseksi, ja lähetys käynnistyi.

Muutama sana ihan politiikasta. Seuraavan hallituksen on muutettava Suomen EU- ja maahanmuuttopolitiikkaa.

I’m delighted that we are not alone in Europe in our struggle for independent and free nation-states. We are proud to be members of the European Young Conservatives. And we are especially proud to have our friends from Denmark and Czech Republic with us this weekend.

Tämä työ ei ole aina ollut helppoa. Sen tietää parhaiten vaimoni, joka sanoisi että olen ollut paljon poissa ja silloinkin kun olen kotona, politiikka seuraa kotiin asti.

Minä en aina ole helppo, te ette aina ole helppoja. Mutta se kuuluu elämään, ja tämä työ tulee olemaan myös seuraajalleni elämäntapa. Siihen annan vain yhden neuvon: huomioi parhaasi mukaan se sinulle tärkein ihminen.

Yle otsikoi juuri, että ”poliittisten nuorisojärjestöjen rahanjaosta syntyi kohtu.”

Tarkoittanee kohua, mutta jäsenemme ovat totta vie lähentyneet toisiaan!

Lopuksi haluankin vain kiittää teitä kaikkia.

Kuten viisas Bilbo sanoo, ”se on vaarallinen juttu, Frodo, mennä ulos ovesta. Astut tielle, ja jos et katso mihin menet, et voi koskaan tietää mihin saatat päätyä”.

Astuin tielle, ja se vei minut huikealle matkalle. Sinne ja takaisin.

Kiitos!

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu