Ministeri Pia Viitanen on myös allekirjoittanut lainvastaisen tukipäätöksen?

Perussuomalaiset Nuoret on tyytyväinen korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) tekemään päätökseen koskien valitustamme poliittisten nuorisojärjestöjen vuoden 2013 valtiontuista. Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) tukipäätös kumotaan ja asia palautetaan ministeriöön uudelleen käsiteltäväksi.

Päätöksessään KHO katsoo, että OKM on ylittänyt harkintavaltansa arvioidessaan Perussuomalaisten Nuorten monikulttuurisuutta koskevia näkemyksiä.

Oikeutta ei saa, ellei sitä hae. Valtiovalta ei saa rajoittaa ihmisten mielipiteen- ja sananvapautta.

Perussuomalaiset Nuoret on jättänyt valituksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen koskien myös vuoden 2014 valtiontukia. Haluamme korostaa, että entinen kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas) ei ole ainoa, joka on tehnyt vääriä päätöksiä.

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen (sd) on joko tietämättään tai tahallaan puhunut muunneltua totuutta väittäessään, että Perussuomalaisten Nuorten näkemys monikulttuurisuudesta ei ole vaikuttanut vuoden 2014 tukipäätökseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön antamassa oikaisuvaatimuksemme hylkäävässä päätöksessä perustelut ovat sisällöltään samat kuin vuonna 2013:

”Samoin järjestön näkemykset monikulttuurisuusasioissa ovat olleet ristiriidassa nuorisolain arvopohjan kanssa. Järjestön tulisi huomioida toiminnassaan lain arvopohja, ja sitä on mm. monikulttuurisuus ja syrjimättömyys […].”

Ministeri Viitanen on todennäköisesti allekirjoittanut lainvastaisen tukipäätöksen. Toivomme, että ministeri Viitanen on sanansa mittainen ja myöntää järjestöllemme tämän vuoden tuen oikeudenmukaisesti sekä aloittaa tukijärjestelmän uudistustyön.

 

(Kirjoitus on alunperin julkaistu Perussuomalaisten Nuorten kannanottona.)

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu