Perussuomalaisilla on peiliinkatsomisen paikka

Kun Perussuomalaisten kannatusluvut eivät ole paremmat, on peiliinkatsomisen paikka. Jokaisen jäsenen ja kannattajan täytyy tehdä parhaansa. Sen voi kukin itseltään hyvillä mielin vaatia.

Perussuomalaisten täytyy luottaa omiin vahvuuksiin ja erottua muista puolueista.

Kuten Helsingin Sanomille totesin, Perussuomalaisten on nostettava maahanmuuttopolitiikka yhdeksi keskeiseksi vaaliteemaksi. Esimerkiksi töihin on tervetullut, mutta humanitaarista maahanmuuttoa on vähennettävä. Maahanmuuton kustannukset on selvitettävä ja vankeusrangaistuksiin tuomitut ulkomaalaiset on karkotettava tietyin ehdoin. Näin toimimalla parannetaan myös tavallisen rehellisen maahanmuuttajan asemaa.

Tässä vaiheessa joko Kreikan tai Suomen on jätettävä euro.

Suomen Kreikka-vastuut ovat yli seitsemän miljardia euroa. Jos vasemmistopuolue Syriza voittaa tammikuussa Kreikan ennenaikaiset vaalit ja maan velat aiotaan antaa anteeksi tai niitä leikataan, voidaan perustellusti todeta, että Suomen paikka ei ole tällaisessa yhteisvaluutassa ja ajan Suomen euroeroa.

Todennäköisin kehityskulku on, että eurosta lähtevät ensimmäisinä joko Kreikan kaltaiset huonosti asiansa hoitaneet tai Suomen kaltaiset verrattain paremmassa asemassa oleva. Joka tapauksessa EU:n kallis, epäeettinen ja tuhoava kriisimaiden taloudellinen tukeminen on lopetettava.

Suomen talous on saatava kuntoon. Leikkaukset valtion menoista ovat väistämättömiä, mutta ne on kohdennettava kehitysavun kaltaisiin toisarvoisiin kohteisiin. Alle tuhannen euron kuukausitulot on muutettava verovapaaksi ja myös keskiluokan veroastetta on vähitellen kevennettävä.

Tärkeintä on edistää yritystoimintaa. Yritysten liiketoiminnan alv-alaraja on nostettava vähintään 20 000 euroon, mutta mieluiten 50 000 euroon, jonka toivon puolueen ottavan ajaakseen. Lakiin on saatava henkilökohtainen konkurssi. Käyttöön on otettava Viron yritysveromalli. Yritystuet täytyy kohdentaa kasvaville pk-yrityksille.

Liiallisen holhoamisen on loputtava: A-olut ja viini ruokakauppoihin, autovero on poistettava, kotihoidon tuen jako on annettava vanhempien itsensä päätettäväksi ja kieliopintoihin valinnanvapaus.

Suomea rakentaneelle sukupolvelle on taattava arvokkaat eläkepäivät. Omaishoito on valtiolle kustannustehokas hoitomuoto, mutta sitä ei tueta riittävästi. Omaishoidon tuen maksaminen on siirrettävä kunnilta Kelalle jolloin päätökset tuesta ja sen suuruudesta olisivat keskenään tasa-arvoisia asuinpaikasta riippumatta.

Näillä ajatuksilla lähden rankkaan, mutta varmasti antoisaan eduskuntavaalivuoteen. Kierrän keväällä ahkerasti Uudenmaan vaalipiirissä yhdessä muiden ehdokkaidemme kanssa. Kannattaa seurata päivittyviä sivujani.

Oli ilo ja kunnia toimia neljä vuotta Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajana. Vielä kerran kiitos ja menestystä seuraajalleni Sebastian Tynkkyselle!

simonelo

Kahden pojan isä. Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Vapaata markkinataloutta kannattava tolkun oikeistokonservatiivi. Autoilija. Videopelaaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu