Totuus Charlie Hebdon iskusta

Suomalaisen sananvapauden historian häpeällisimpiä hetkiä on, kun Suomen pääministeri Matti Vanhanen pyysi vuonna 2006 anteeksi Muhammed-pilakuvien julkistamista.

Kun aiemmin normina oli pyytää anteeksi, nyt normina on sanoa, että terrori-iskuilla ”ei ole mitään tekemistä islamin kanssa.” Näin totesi muun muassa Ranskan presidentti Francois Hollande.

Helsingin yliopiston islamin tutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila kommentoi Pariisin terrori-iskun jälkeen, että kyse on ”häiriintyneistä yksilöistä”, joilla ”ideologia on vain liimattu päälle”.

Hämeen-Anttilan väitteen kannalta ongelmallista on, että ”häiriintyneiden yksilöiden” takana on ideologinen ryhmä nimeltä Jemenin Al-Qaida, jonka riveissä toinen terroristiveljeksistä sai koulutusta.

Terroristien viesti on sarkastisesti luonnehdittuna, että ”jos et lopeta uskontomme väittämistä suvaitsemattomaksi ja väkivaltaiseksi, tapamme sinut.”

Erikoisinta terrorismikeskustelussa on, että valtamedialle, poliitikoille ja tutkijoille tärkeintä ei ole että miten estetään tulevat terrori-iskut, vaan miten terroriteot vaikuttavat ihmisten mielikuvaan islamista.

Ranska sulki vuonna 2012 lähetystöt, kulttuurikeskukset ja koulut yli kahdessakymmenessä muslimimaassa, kun Charlie Hebdo -lehti julkaisi Muhammed-pilakuvia.

Jää hämärän peittoon miksi näin jouduttiin toimimaan, kun pilakuvien aiheuttamassa vihanpurkauksessa on kyse ”häiriintyneistä yksilöistä”, jotka ”eivät liity millään tavalla” islamiin.

”Jos Kabulissa tai Riadissa on toisenlaisia lakeja, emme taivu noudattamaan niitä,” totesi Charlie Hedbon vastaava päätoimittaja Gerard Biard.

Samaan aikaan kun valtamedia pelkää islamin maineen puolesta, islamistit murhasivat juutalaisia Kosher-kaupassa. Antisemitismi on Euroopassa todellinen ongelma, jonka takana ovat pitkälti islamistit.

On väärin yhdistää terrorismi kaikkiin muslimeihin, mutta vain loogista yhdistää se islamiin. Ääri-islamistien väkivaltainen toiminta pohjautuu poliittiseen ideologiaan, joka käyttää oikeutuksenaan islamin opetuksia. Toisin sanoen ei ole oikein yksiselitteisesti sanoa, että islam on ongelma, mutta on oikein sanoa, että islamilla on ongelma.

Emme voi enää jatkaa itsepetosta, että islamilla ei olisi mitään tekemistä sen nimissä tehtyjen tekojen kanssa. Miksi islamistiryhmät, joita islamilaiset maat virallisesti vastustavat, saavat kuitenkin niin paljon taloudellista tukea islamilaisten maiden hallituksilta, järjestöiltä ja liikemiehiltä?

Islamin kovan linjan tulkinnat kuten wahhabismi ja salafismi vahvistuvat, mutta länsimaat ovat vain tyytyneet lepyttelemään islamilaisia maita, koska Saudi-Arabia, yksi maailman suurimmista öljyntuottajista, harjoittaa wahhabilaista islamia. Ihmisoikeusloukkauksista ja terroristien tukemisesta tunnettu Qatar saa järjestää jalkapallon MM-kisat.

”Lepyttelijä ruokkii krokotiiliä toivoen, että se söisi hänet viimeisenä,” sanoi aikanaan Ison-Britannian pääministeri Winston Churchill.

Yksi valtamedian harvoista totuudenpuhujista on ollut julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen, joka sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa:

”Tämä on demokratialle ja sananvapaudelle todella kova isku. Siinä kohtaavat kaksi demokratiakäsitystä, länsimainen ja islamilainen, jotka eivät ole yhteen sovitettavissa.”

Helsingin Uutisille Uimonen jatkoi, että ”haluaisinpa nähdä demokraattisen ja sananvapautta kunnioittavan islamilaisen maan, jossa arvostettaisiin länsimaisia käsityksiä.”

Vapaus esittää mielipiteitä kenenkään niitä estämättä, vapaus uskoa hengelliseen tai olla uskomatta ovat länsimaisen sivilisaation sielu.

Miksi on niin vaikea myöntää, että ääri-islamismi uhkaa sekä länsimaita että tavallisia muslimeita? Terroristien Charlie Hebdon toimiston ulkopuolella surmaama poliisi oli muslimi.

Ääri-islamilainen ISIS-järjestö tappaa Syyriassa ja Irakissa, Boko Haram surmaa Nigeriassa ja Al-Shabaab tuhoaa Somaliassa vain suurimpia veritöitä mainitakseni.

Jatketaanko itsepetosta seuraavaan iskuun asti, jolloin Hämeen-Anttila kaivetaan taas esiin?

Charlie Hedbon päätoimittajan Stéphane Charbonnierin leski Jeannette Bougrab sanoi BBC:n haastattelussa:

”Meidän on kerrottava ihmisille totuus. Tämä on sotaa. Terroristit tappoivat 12 ihmistä Pariisissa.”

Sota on käynnissä, halusimme sitä tai emme. ISIS ilmoittaa, että Pariisi on vasta alkua Euroopassa ja Yhdysvalloissa alkavalle terrori-iskujen sarjalle.

”Toimittaja, joka ei uskalla kertoa avoimesti maahanmuuttoon liittyvistä integraatio-ongelmista ja rikollisuudesta, tai ei rohkene kutsua ongelmia nimeltä ja katselee maailmaa väritettyjen silmälasien läpi, tekee itse itsensä tarpeettomaksi,” kirjoitti eilen saksalaisen Handelsblatin julkaisija Gabor Steingart.

Länsimaiden ei pidä lepytellä tai olla hiljaa, vaan puolustaa arvojamme ja kertoa totuus.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu