Suomi menossa kohti Iso-Britannian shariaa

Kerroin aiemmin vastustavani sharia-lain ujuttamista Suomeen. Kerroin myös Helsingin Islam-keskuksen ”sovittelulautakunnasta” eli totuudenmukaisemmin shariatuomioistuimesta. Eräiden lukijoiden mukaan sen toiminta ei ole mitenkään ongelmallista, koska viimekädessä laillinen valta on maallisilla tuomioistuimilla.

Näinhän se asia on. Tällä hetkellä. Iso-Britanniassa toiminta alkoi samalla, jossain määrin ulkopuolisille harmittomalla tavalla. Shariatuomioistuimet perustuivat vapaaehtoisuuteen eivätkä ne voineet tuomita kuin maan lain mukaan. Sitä myös Helsingin Islam-keskus korostaa, mutta jos antaa pikkusormen, se vie koko käden.

Iso-Britanniassa ensin oli yksittäistapaus, jossa tuomittiin islamilaisen oikeuden mukaan mutta Britannian lakien vastaisesti.  Shariatuomioistuin Nunetonissa määräsi midlandsiläisen miehen tilat jaettavaksi sharian mukaan siten, että miehen pojat saivat tuplasti enemmän kuin hänen tyttärensä.

Tuomio on kaikilla mittareilla Britannian lain ja tasa-arvon vastainen. Tällaisista tapauksista on tullut rutiinia. Islamilaisen oikeuden vakiinnuttua Britanniassa annettiin shariatuomioistuimille oikeus tehdä päätöksiä, joiden voimaansaattamiseksi voidaan käyttää koko Britannian oikeusjärjestystä. Islamilainen laki, joka aluksi perustui vapaaehtoisuuteen, perustuu nykyään myös pakkovaltaan. Nyt maassa toimii yli 85 shariatuomioistuinta.

”Noin kahta kolmasosaa muslimien avioliitoista ei ole rekisteröity aviolain mukaan, mikä on laitonta,” kommentoi Neil Addison, uskontoa koskevan lain asiantuntija. Rekisteröimättömälle musliminaiselle shariatuomioistuin on ainoa tapa hakea avioeroa. Suomalaisen imaamin Khodr Chebabin mukaan myös Suomessa on satoja epävirallisia, pelkästään islamin lakien mukaan solmittuja avioliittoja.

Helsingin Sanomat pohjustaa 2. elokuuta tehdyssä jutussaan (”Islamilaista oikeutta Helsingissä”) kansaa ”parisuhde- ja perheneuvonnan” kaltaiseen shariaan. Lehti kirjoittaa täyttä valetta, jonka mukaan ”loppujen lopuksi järjestelmä ei ole edes kovin kaukana perinteisistä suomalaisista tavoista.

Suomessa on nyt ainakin shariatuomioistuin ja muslimien omat uintivuorot.  Eikö kukaan näe näiden toimien kokonaisvaikutusta suomalaiseen, länsimaiseen oikeuskäsitykseen perustuvaan yhteiskuntaan?

Onko päättäjien sinsilmäisyydellä mitään rajaa?

simonelo

Kahden pojan isä. Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Vapaata markkinataloutta kannattava tolkun oikeistokonservatiivi. Autoilija. Videopelaaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu