Jussi Halla-ahon oikeudenkäynnistä

Jokainen aikaansa seuraava on huomannut, että suomalaisessa mediassa on kaksoisstandardit eri väestöryhmille. Tiettyjä ryhmiä saa kritisoida ja jopa herjata sydämensä kyllyydestä, mutta toiset ovat ns. rauhoitettuja. Tähän selkeään epäkohtaan tarttui perussuomalaisten Helsingin kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho kirjoituksellaan ”Muutama täky Illmanin Mikalle”.

Väite kaksoisstandardeista tuli todistettua, kun apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske laittoi vireille syytteen ”kiihottamisesta kansanryhmää vastaan” ja ”uskonrauhan rikkomisesta”.

Nämä siitä, että Halla-aho esittää teoreettisen esimerkin kansanryhmää leimaavasta yleistyksestä, joka yleisesti tuomittaisiin epäsopivaksi. Syytettä on kritisoinut muun muassa Electronic Frontier Finland”ketä enää uskaltaa kritisoida ja millä keinoin?”

Ei ole vaikea arvata miten Helsingin Sanomat tämänpäiväistä oikeudenkäyntiä käsittelee. Lehden mukaan Halla-aho ”väitti, että muun muassa ohikulkijoiden ryöstely on yhden kansanryhmän erityispiirre.” Näin Helsingin Sanomat ymmärtää kirjoituksen tahallaan väärin, aivan kuten syyttäjä ja Julkisen sanan neuvosto ovat tehneet.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ei ole mitään välilä sillä mitä on kirjoituksellaan tarkoittanut. Se voidaan ymmärtää tahallaan väärin ja vetää lauseet täysin irti asiayhteydestään. Näin tietysti vain silloin, jos kyseessä on valtiollisessa suojeluksessa oleva väestöryhmä.

Tuskin kukaan siitä kiinnostuisi, jos nostaisin syytteen vihreiden Jyrki Kasvia vastaan ”uskonrauhan rikkomisesta” kun hän yhdistää kristinuskon vaikuttajan vähäpätöiseen teippiin? Tai Vihreän langan kolumnistia Jarkko Tonttia ”kansanryhmää vastaan kiihottamisesta” kun hän väittää Raamatun ”tursuavan vihapuhetta”? Saman hän sanoo myös Koraanista, mutta vain Halla-aho on syytettyjen penkillä.

Eräässä toisessa kirjoituksessaan Tontti sanoo pitävänsä jumalanpilkkakriminalisointia ”arkaaisena” ja allekirjoittavansa Voltairen ajatuksen, että ”olen eri mieltä kanssanne, mutta puolustan kuolemaan asti oikeuttanne sanoa mielipiteenne.”

Saa nähdä puolustaako sananvapausjärjestö Suomen Penin varapuheenjohtaja Tontti syytettyä Halla-ahoa.

simonelo

Kahden pojan isä. Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Vapaata markkinataloutta kannattava tolkun oikeistokonservatiivi. Autoilija. Videopelaaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu