Perussinimultaa pukkaa

Eduskuntavaalit ja hallitusneuvottelut on käyty. Perussinimultaa pukkaa. Sanonpa suoraan, että Suomeen muodostetaan kansallismielinen hallitus, joka laittaa etusijalle suomalaisen työn ja yrittäjyyden.

Lämpimät onnittelut ministereillemme Timo SoinilleJari Lindströmille, Jussi Niinistölle ja Hanna Mäntylälle! Päteviä, asialleen omistautuneita ja välittäviä ihmisiä. Olen tyytyväinen siitä, että tänä aikana erityisen tärkeä ulko- ja turvallisuuspolitiikka on vakaasti perussuomalaisissa käsissä.

Perussuomalaiset menee hallitukseen. Saa nähdä, että saammeko nyt onnitteluja niiltä, jotka neljä vuotta sitten ilkkuivat vastuuttomuudesta, kun ratkaisu oli toinen.

Hallitusohjelmassa on monta päätöstä, joita vasemmisto-oppositio ei voi suin surminkaan sulattaa, mutta joiden me katsomme olevan Suomen parhaaksi. Perussuomalaisten hallitusneuvottelijat ovat tehneet hienoa työtä.

Nostan hallitusohjelmasta erityisesti joitakin asioita esille. Perussuomalaiset ilmoittivat jo ennen vaaleja haluavansa eroon autoverosta. Kokonaan autoverosta ei olla luopumassa, mutta hallitusohjelman mukaan autoveroa lasketaan pienipäästöisiä autoja suosien hallituskauden aikana. Autoveroa kevennetään 200 miljoonalla eurolla samaan aikaan kun kehitysapua leikataan 300 miljoonalla eurolla. Se on oikein!

Ensimmäistä kertaa Suomen hallitus sanoo ajavansa "rakentavan kriittistä" EU-politiikkaa ja suhtautuvansa kielteisesti tukipaketteihin. Kaiken kukkuraksi Soini toimii ulko- ja eurooppaministerinä, voi sitä ruotsalaisen valtamedian itkua ja hampaiden kiristelyä!

Perussinimulta ei kannata niin sanottua taakanjakoa eli pakolaisten pakollista vastaanottamista esimerkiksi Etelä-Euroopan maista Suomeen. Tärkeää on myös, että Suomessa otetaan käyttöön ulkomaisen raskaan liikenteen tienkäyttömaksu ja lukukausimaksu EU- ja ETA-alueen ulkopuolisille opiskelijoille.

Valtionvelka oli viime vuoden lopussa noin 95 miljardia euroa, jossa oli lisäystä edelliseen vuoteen oli lähes 5,5 miljardia euroa.  Sokea Reettakin näkee, että tällaisella velkaantumisvauhdilla Kreikan tie odottaa.

Meidän täytyy ottaa mallia sellaisista maista kuin Britannia, jossa konservatiivihallitus sai juuri rökälevoiton. Britanniassa on sopeutettu valtion menoja ja äänestäjät huomasivat, että työpaikkoja oli syntynyt, ja palkitsivat sen uudella viisivuotiskaudella. Viiden vuoden aikana Britanniassa syntyi enemmän työpaikkoja kuin muissa EU-maissa yhteensä. 

Minusta tulee kesällä isä. Se on hieno ja iloinen asia, mutta samalla ajattelen, että tulevat sukupolvet eivät saa joutua maksamaan isiensä ja äitiensä virheitä. Saamani palautteen perusteella suuri osa suomalaisista ymmärtää, että viilailun ja höyläilyn aika on ohi. Tarvitaan kouriintuntuvia uudistuksia.

Tasavallan presidentin sanoin: tartutaan härkää sarvista.

 

PS. Kiitos kaikille 2907 minua äänestäneelle. Otan mielelläni vastaan ehdotuksia ja palautetta!

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu