Suomen pakolaispolitiikka on liian lepsua

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen mielestä Suomen pakolaispolitiikka on liian lepsua. ”Liian useat turvapaikanhakijat tulevat tänne ilman perusteita,” Väyrynen linjaa. Olen hänen kanssaan samaa mieltä, vaikkakin ei tämä ole ensimmäinen kerta.

Jos turvapaikanhakijan hakemus on evätty toisessa EU-maassa, niin tällainen henkilö olisi heti käännytettävä pois. Väyrynen ja minä emme ole mielipiteinemme todellakaan yksin.

Rikosylikonstaapeli Ilkka Pernu Oulun poliisin ulkomaalaisyksiköstä moitti Kalevassa Suomen turvapaikkapolitiikkaa löysäksi. Ei liene yllätys, että maahanmuuttoministeri Astrid Thors on asiasta eri mieltä.

En halua Suomeen samoja ongelmia kuin Ruotsissa, Hollannissa, Ranskassa ja Iso-Britanniassa. Siellä integraatio yhteiskuntaan ei ole onnistunut, vaan sosiaaliset ongelmat, mellakat, radikalismi ja sharia-lain ujuttaminen ovat värittäneet tilannetta.

”Maahanmuuttajien integraatio ei ole onnistunut toivotulla tavalla Ruotsissa. Monet 1970-luvulta alkaen Ruotsiin muuttaneista eivät ole työelämässä, eivät osaa ruotsia, eivätkä ole integroituneet yhteiskuntaan tavalla, joka olisi luonut hyvän elämän heille itselleen,” Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt myöntää. Ruotsalaiset taitavat olla hitaita, kun asian huomaamiseen meni lähes neljäkymmentä vuotta.

Tanskan ja Ruotsin tiukennettua pääsyä on Suomeen pyrkivien määrä kasvanut ja laittomasti maassa olevien määrä suorastaan räjähtänyt. Suomessa tilanne tuntuu tällä hetkellä menevän samaan suuntaan kuin muissa maissa. Ei menisi, jos minä saisin asiasta päättää.

”[Maahanmuuton] Ongelmat pitää tunnustaa. Se on ihan selvä, että niitä on,” myöntää jopa vihreiden Heidi Hautala.

Kaiken maahanmuuttopolitiikan kritiikin leimaaminen rasistiseksi on demokratiaa halventavaa ja tosiasioiden kieltämistä. Emme saa olla sinisilmäisiä, joten suorapuheisuus on nyt valttia. Kyllähän meidän pitäisi olla fiksumpia kuin ruotsalaiset.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu