Audi-pomo kieriteltiin tervassa ja höyhenissä

Jos ulkopuolinen lukisi Suomen mediaa, hän voisi luulla että Audi on maan suosituin automerkki. Niin paljon on jo kohistu yhtiön myyntijohtajan Esko Kiesin naisia ja autoja käsittelevistä kommenteista.

Luin Helsingin Sanomista kyseisen Anna-lehden artikkelin tiivistyksen heti sinä aamuna. Hätkähdin Kiesin kommentteja kuten varmasti moni muukin. Hymähdin ja ajattelin että näin tällä kertaa. Jatkoin elämääni, sillä saahan sitä mielipiteitä esittää. Vapaa maa.

Toisaalta saa myös vaatia päätä vadille, ja sitä oikeutta ollaan käytetty kyllästymispisteeseen asti. Lopulta Kiesi taipui ja ilmoitti eroavansa. Se ei vain ole oikein, että ihmisiä pakotetaan eroamaan jokaisesta yleisen käsityksen mukaan sopimattomasta mielipiteestä. Puoli Suomea saisi erota kerran viikossa. Anteeksipyyntö olisi riittänyt.

Kiesin tapauksessa pätee vanha neuvostoliittolainen ohje:

Älä ajattele.
Jos ajattelet, älä puhu.
Jos puhut, älä kirjoita.
Jos kirjoitat, älä allekirjoita.
Jos allekirjoitat, älä ihmettele.

Olen samaa mieltä kuin Helena Eronen-Kuhanen. Odotan siis lynkkauspartion toimivan myös seuraavan kerran kun joku vanha tantta kertoo naistenlehdessä haluavansa nuoren muskelimiehen siipakseen. Todellista tasa-arvoa ei ole näköpiirissä ja harva sitä vaatii, sillä sehän tarkoittaisi tiettyjen etujen katoamista.

simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu