Kreikan euroero on väistämätön ja välttämätön

Kreikan kansa on torjunut velkojien maalleen asettamat ehdot. Sunnuntaina pidetyssä kansanäänestyksessä 61,3 prosenttia kreikkalaisista äänesti sopimusehdotusta vastaan.

Hallitusohjelmaa tulee tarkastella uudelleen, sillä nyt euroalue voi saavuttaa pitkäkestoisen vakauden vain jos Kreikka eroaa eurosta. Kreikan euroero on väistämätön ja välttämätön.

Velkojien myöntyminen paineen alla veisi koko yhteisvaluutta-alueen uskottavuuden. Vain pölhöpopulisti voi enää uskoa nykymuotoiseen euroon.

Kreikkalaisten päätös hylätä velkojien vaatimukset vahvistaa sen, että samat säännöt eivät sovi taloudeltaan ja kulttuuriltaan erilaisille euromaille. Kreikan mahdollinen euroero todistaisi vääräksi väitteen euron peruuttamattomuudesta, mikä aloittaisi spekulaatiot muiden euromaiden erolla.

Euroalue voi pelastua noidankehästä vain muuttumalla EU-johtajien ehdottamaksi tulonsiirtounioniksi. Suomalaisten on syytä ymmärtää, että mikä on euroon kuulumisen hinta ja yhdessä on syytä harkita, että olemmeko hinnan valmiit maksamaan.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu