Miss Suomi Essi Pöysti teki Esko Kiesit

Kun mies heittää vähän huumoria naisista, niin se on sovinistista ja loukkaavaa. Kun nainen heittää heittää vähän huumoria miehistä, niin se on hauskaa ja huvittavaa.

Tätä oli jo odotettukin, mutta asialla ei ole ennakoidusti vanha tantta. Ilta-Sanomissa Miss Suomi Essi Pöysti puhuu miehistä samalla tavalla kuin Audin Esko Kiesi puhui naisista.

”Autojen tarkoitus on kääntää katseita. Kyllä miestenkin pitää näyttää yhtä hyvältä kuin autonsa,” Pöysti sanoo ja jatkaa ”on myös autoja, jotka näyttävät hyvältä, mutta ne pitää vaihtaa joka vuosi.”

Kiesin mukaan naisen tehtävä on olla haluttava ja pitää miestä hyvänä. Pöysti sanoo käytännössä saman asian, mutta eri sanoilla. Mihen tarkoitus on kääntää katseita eli olla haluttava. Jos mies ei pidä naista hyvänä, hyvänkin näköisen miehen saattaa joutua vaihtamaan ”joka vuosi.”

Yhden missin puheet olisivat minulle merkityksetöntä taustamelua, jos Kiesiä ei olisi savustettu hölmöjen kommenttiensa takia paikaltaan. Nyt missin löpinät ovat todiste tasa-arvon puutteesta.

Vai eikö missiorganisaation (onko sellaista olemassa? En tiedä eikä kiinnosta) pitäisi paheksua mannekiininsä vastakkaista sukupuolta halventavia puheita? Olisi julkisen paheksunnan, lynkkauksen ja Pöystin tittelin luovutuksen paikka. Vai oliko kyseessä ”lähinnä huumorimielessä” sanottua?

Käsittämätöntä että 2000-luvun Suomessa saa tuollaisessa asemassa oleva nainen alentaa miehiä. Missä ministeri Stefan Wallin keräämässä poliittisia irtopisteitä, missä tasa-arvovaltuutettu joku-hyvällä-asialla-oleva-nainen? Missä viipyvät oudot salaliittoteoriat?

We demand justice, and we demand justice for all.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu